A vállak ha egyszer megsérülnek sosem regenerálódnak
teljesen?
Figyelt kérdés
2 hónapja történt, hogy 100-al fekvenyomtam és éreztem egy furcsa húzódást a bal vállamban. Ennek ellenére végignyomtam az edzést. Következő edzés sehogy sem ment ezért hazamentem.
Kihagytam vagy 3 hetet. Majd visszamentem és még mindig komoly fájdalommal tudtam csak fekvenyomni.
2 hétig csináltam majd otthagytam az edzést. Azóta nem edztem.
Elmúlik az ilyesmi valaha? Nem volt akkora sérülés, hogy kórházba fussak vele, sem a fájdalom nem volt annyira intenzív, tehát nem hinném, hogy bármi szakadt volna.
2022. nov. 30. 10:14
1/7 anonim válasza:
Ha ilyen kérdéseid vannak, továbbá a probléma hetek óta fennáll, akkor szerinted nem lenne célszerű egyeztetni egy orvossal vagy egy gyógytornásszal?
2022. nov. 30. 10:34
2/7 anonim válasza:
Gondolom serult a rotator kopeny. Anno nekem is.. 50esekkel nyomtam 30fokba, 20-25el oldalemeles, meg stb.. heti 5 edzes evekig. A vall a legserulekenyebb es leg lassabban regeneralodo. Lassan helyrejott de nem hasznalok mar akkora sulyokat. Nem art amugy megnezetni dokival (bar az ilyen ingyenesek altalaba bunkoznak a gyurmakkal.. velem is az volt). Kura utan is szoktak meg ilyesmik elojonni.. mikor kimegy a viz az izuletek kozul vagy 4-5%tzsn edzenek ugyanugy nagy sullyal alacsony ismetlessel. Melegits be sokkal jobban es edzes vegen a nyujtast se hagyd ki
2022. nov. 30. 11:08
3/7 anonim válasza:
Én is szenvedtem ettől sokáig. Nagyon lassan gyógyult a vállam, és mindig figyelnem kell a nyomások helyes kivitelezésére, illetve a súlyok megválasztására
2022. nov. 30. 12:28
4/7 anonim válasza:
Igen a váll az nehezen gyógyul, nekem félév után múlt el. Viszont nekem olyan volt, hogy nyomásoknál nem fájt, csak akkor amikor oldalra, vagy előre emeltem a karomat.
Ez történik ha valaki kokszol kezdőként. Az izmok megerősödnek és a gyors fejlődést az izületek és szalagok nem képesek követni.
2022. nov. 30. 15:06
5/7 anonim válasza:
En 10 ev natural utan jartam igy a 3.kuranal asszem. Sztem sokmindetol fugg ez egyutt. Genetika is kozrejatszik. Van gyakorlat rotator erositesre. Keress ra, ill ha mar jobbnak erzed folytasd nagyobb ismetlessel
2022. nov. 30. 15:25
6/7 anonim válasza:
A vall nagyon lassan gyogyul. En is probaltam mindent. Krem, flector, kinezio tapasz, nyujtas, manual terápia. Igazabol csak az ido segit. Nekem kb. Fél év volt mire teljesen helyrejott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!