Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kamasz lányokhoz (és szüleikhe...

Kamasz lányokhoz (és szüleikhez) szól a kérdésem: mikortól használtok tampont?

Figyelt kérdés

Amikor én menstruálni kezdtem, akkor még nem voltak mini tamponok, úgyhogy én viszonylag későn kezdtem el használni, nincs tapasztalatom a (kis)kamasz kori tamponhasználatról...

Lányomnál lassan esedékes a dolog, és mivel jár úszni, ezért merült fel bennem, hogy már a kezdetektől használhatna tampont szükség esetén, de nem tudom, ez mennyire jó ötlet...

2017. jan. 19. 12:56
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ! Hasznosak voltak!
2017. jan. 19. 14:10
 12/21 anonim ***** válasza:
90%
13 múltam, mikor először megjött és bár 42 vagyok, már akkor is lehetett kapni mini tampont. Én versenyszerűen sportoltam, konkrétan úsztam, így nálam nem is volt kérdéses a tamponhasználat, nem lehetett kihagyni minden hónapban 4-7 napnyi edzést, esetleg versenyt. Sosem okozott problémát. A csapattársaimnál szintén ugyanez játszott, pedig volt közöttünk olyan is, aki 10 éves kora körül már menstruált.
2017. jan. 19. 14:13
 13/21 A kérdező kommentje:
# 12: Én is 42 vagyok, de én még akkoriban nem láttam sehol mini tampont, igaz, vidéken éltem. Az én családomban nem volt szokás amúgy sem a tamponhasználat, sőt, még betétet is csak középiskolás koromban kezdtem el használni, addig vatta volt mensikor...
2017. jan. 19. 14:42
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
A lányom 13 éves kora óta használja. Szintén úszó.
2017. jan. 19. 16:40
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
13 voltam amikor megjött, kb. fél év után kezdtem el használni a tampont.
2017. jan. 19. 18:00
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
17 éves vagyok most, és 11 éves korom körül jött meg, és amúgy van olyan ismerősöm, aki tampont használ, és szűz, meg lehetséges, van, akinek beválik, de én sehogyse tudom használni xdd lehet tudnám, ha nem lennék szűz, ki tudja. Lehet csak béna vagyok.Semmi gáz nincs vele, érdemes majd megpróbálni, max. nem sikerül.
2017. jan. 19. 20:54
 17/21 anonim ***** válasza:
94%

10 éves voltam, mikor megjött. 16 éves koromban vettem először tampont és egy ideig felváltva, majd csak tampont használtam. Sokkal kényelmesebb és át sem áztam vele. Betéttel néhányszor előfordult.

Anyukám addig se nagyon vette meg ezeket a cuccokat és miután kiderült, hogy tampont használok, nem vett meg semmit. Kénytelen voltam magamnak összekuporgatni az árát. Elég későn szült anyukám és vele nem lehet ilyen dolgokról beszélni, azt sem tudta, hogy a tampont nemcsak a prostik használják és nem leszek tőle az.

Minit használtam először, majd normált. Szerintem nem lesz gond vele, vár, ha nem sikerül, nem kell erőltetni. Tesi órán nekünk is tornadresszt kellett használni, nagyon kellemetlen volt. Egyedül úszáshoz nem tudtam még rávenni magamat, hogy tampont használjak. Félek a fertőzésektől, bár kicsi az esélye, meg attól is, hogy kilógni a madzag. Soha nem voltam még úgymond ráutalva, hogy azt használjak.

2017. jan. 19. 20:56
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
12 évesen jött meg, 15 éves koromtól próbálgattam a tampont, 17 éves koromra már csak azt használtam. (Most 20 vagyok.)
2017. jan. 19. 21:58
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

17 évesen kezdtem el. Előtte féltem (13 évesen jött meg), hogy fájni fog, így nem mertem. 17 évesen már nem voltam szűz, így biztos voltam benne, hogy nem fog fájni. Nem is fájt. Bánom, hogy nem kezdtem el hamarabb, nagyon sok kellemetlen szituációból húzott volna ki, rengeteg volt a vérzésem. Most gyógyszer mellett kevesebb van, de ettől függetlenül most is tampont használok, mert kényelmesebb. Viszont egy kis betét mindig van alatta, nehogy átázzak idő előtt.

20N

2017. jan. 19. 22:21
 20/21 anonim ***** válasza:
83%
11 éves voltam mikor megjött, 14 éves korom óta használok tampont. Azóta már csak azt használok, sokkal kényelmesebb. Ha a lányod megtanulja hogy kell jól feltenni, és kitapasztalja hány óránként kell cserélni, szeretni fogja. :) Mikor nem úszik, használjon tisztasági betétet is! :)
2017. jan. 20. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!