Kamasz lányokhoz (és szüleikhez) szól a kérdésem: mikortól használtok tampont?
Amikor én menstruálni kezdtem, akkor még nem voltak mini tamponok, úgyhogy én viszonylag későn kezdtem el használni, nincs tapasztalatom a (kis)kamasz kori tamponhasználatról...
Lányomnál lassan esedékes a dolog, és mivel jár úszni, ezért merült fel bennem, hogy már a kezdetektől használhatna tampont szükség esetén, de nem tudom, ez mennyire jó ötlet...
Ezt igazából neki kell eldöntenie.
Én kb. 10 éves voltam mikor a nyaraláson megjött (már nem először). Anya vett minitampont hogy tudjak fürdeni, de én nem tudtam felhelyezni hiába próbáltam. Azóta se használtam soha, nekem egyszerűen nem kényelmes. Persze azóta már sikerül felhelyezni, tudom milyen.
Szóval ezzel azt akarom mondani, hogy simán lehet hogy neki sem fog tetszeni az ötlet mindegy hány éves.
# 3: Igen, én is hasonlóan jártam. 10 éves koromtól menstruálok, de nálunk egyszerűen nem volt "szokás" a tampon. Aztán egyszer középiskolás koromban váratlanul jött meg a menzeszem, betét senkinél nem volt, egy tampont tudtak adni, akkor használtam életemben először és persze rosszul. Nagyon szenvedtem tőle, nyomott, alig tudtam járni.
Mondjuk ennek alapján inkább arra hajlok, hogy én biztassam a lányom a tamponhasználatra először pontosan elmagyarázva, hogy hogyan kell használni... és inkább legyen nála mini, minthogy valamikor, valakitől normál tampont kapjon elsőre, amivel nem tud mit kezdeni.
12 éves koromtól van meg, 18 után kezdtem használni, amikor már nem voltam szűz, mert anyu mindig azzal oltott, hogy addig nem szabad (igaz, akkor még nem voltak minik)...
a sors úgy hozta, hogy lányaim lettek, még nem nagylánykodnak, de tuti ajánlani fogom nekik az elejétől a minit, mivel nagyon vérzős családvonalunk van és évekig szenvedtem a betéttel, áztam át kínosan, nekik nem akarom ezt, szépen elmagyarázva a dolgot tuti menni fog nekik, és nagyobb lesz bennem a nyugalom, hogy erős vérzés esetén, betéttel együtt (olyankor én is úgy szoktam az első két napon) kevesebb az esély arra hogy elönti őket a zuhatag. (első napokon maxi tampont szoktam cserélni 2 óránként mert ennyi kell neki, hogy már a betéten legyen a nyom, tampon nélkül úsztam fél órás cserékkel :( )
Én tampon párti vagyok, fiatalon is nagyon jó, ha kicsi és tudja használni a lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!