Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Muszáj elmenni nőgyógyászhoz...

Muszáj elmenni nőgyógyászhoz 20 év felett, ha nem élek nemi életet?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 23. 19:42
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
A kérdésre válaszoltunk. Semmi sem muszáj, mert nem kötelezhetnek rá. De akkor is lehet méhnyakrákod, petefészekcisztád vagy akármid, ha szűz vagy. Ezért igen, tanácsos lenne elmenned.
2010. ápr. 24. 15:03
 52/57 anonim ***** válasza:
66%

"A méhnyakrák világszerte a nőket fenyegető második leggyakoribb rosszindulatú daganat. A világon 550 ezer méhnyak- és egyéb rák kialakulásáért felelős, mely az összes daganatos megbetegedések 6,1%-a. Az epidemiológiai vizsgálatok kimutatták, hogy a méhnyakrákok és az egyéb genitális karcinómák több mint 90%-a összefügg a humán papillomavírussal (HPV).

A HPV az egész világon megtalálható, és legalább 100 alfaja különböztethető meg, melynek egy része a bőrt, másik része a nyálkahártyát támadja meg. Ezek közül mintegy 60-féle törzs a nemi szervek tájékán, a genitális traktusban, a méhnyak, a szájüreg, a garat, a gége, a nyelőcső, a végbélnyílás környéki régió vagy a hímvessző hámján található. A HPV a ma ismert leggyakoribb szexuális úton fertőző ágens. A szájnyálkahártya fertőzése legtöbbször orális szex útján következik be, de szüléskor a fertőzött anyáról is ráterjedhet az újszülött szájnyálkahártyájára."

azért a fröcsögő "azonnal menj nőgyógyászhoz" emberkéktől kérdezném, hogy ők voltak nőgyógyásznál szűzen? Kétlem...én voltam, 20 bőven elmúltam már, az egyik nem vett kenetet, mert nem tartotta szükségesnek, a másik nem is tudott. kétlem, hogy egy rossz élménnyel a háta mögött erre lenne szüksége a kérdezőnek ...nem mellesleg szinte minimális az esélye, hogy méhnyakrákja legyen. Sokkal nagyobb szüksége van arra, hogy egy pszichológus, sőt inkább pszichiáter rendbe szedje a lelkét, mint egy nőgyógyászati szűrővizsgálatra.

Ezzel együtt én is tanácsolnám, hogy menjen el, de nem kell feltétlenül felfeküdjön a vizsgálóasztalra...én is megnéztem a dokit mielőtt választottam, szimpatikus volt, vizsgálat közben mégis rájöttem, hogy nem jól választottam.

[link] csak, hogy egy nőgyógyász véleménye is linkelve legyen

2010. ápr. 24. 15:19
 53/57 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire rettegsz, szerintem ne menj még el! Szűz lányon nem hinném hogy végeznek rákszűrést. És lehet hogy borzasztó egy méhnyakrák, igen kicsi az esélye, hogy ebben a pillanatan fenyeget Téged!

Ha valami problémád lesz, akkor ráérsz rettegni a máhnyakráktól, de akkor talán elmész majd orvoshoz is.

2010. ápr. 24. 22:42
 54/57 anonim ***** válasza:
100%
A "hozzáértőktől" kérdezem, szűz lányokon hogy tröténik a vizsgálat, és a rákszűrés?
2010. ápr. 24. 22:43
 55/57 anonim ***** válasza:
52%
Vagy sehogy. Vagy szűzkacsával. Vagy csak a pálcikát dugják fel és törölgetnek vele.
2010. ápr. 24. 22:47
 56/57 anonim ***** válasza:

"A felnőtt nőkön végzett általános nőgyógyászati vizsgálat serdülőkorban, szűz lányok esetében sok mindenben módosulhat. Jellemző, hogy csak olyan vizsgálatot végzünk, mely feltétlenül fontos. Azt, hogy melyek ezek a vizsgálatok, természetesen a panaszok döntik el.

Szeméremtesti panaszok, hüvelyfolyás esetén szűz lányoknál csupán megtekintés, esetleg mintavétel történik egy vattapálca segítségével a hüvelybemenetből. A nőgyógyász a vizsgálat során a szeméremajkakat kezével széthúzza, hogy a hüvelybemenetet láthatóvá tegye. Ez a vizsgálat bár kellemetlen, hiszen intim testrészt vizsgál az orvos, de teljesen fájdalommentes.

Tehát röviden elmondható, hogy hüvelyi vizsgálatot – legyen a hüvely kacsával történő feltárása, vagy a „bimanuális” vizsgálat – első szexuális kapcsolatukon már átesett nőknél végzünk. Abban az esetben, ha szűz nőn kell kismedencei vizsgálatot végezni, az orvosnak két lehetősége van: a hüvely helyett a végbélbe vezetve mutató ujját, a vizsgálat hasonlóképpen elvégezhető, mint hüvelyi úton, másik lehetőség hogy érett korú, de még szűz nők szűzhártyája legtöbbször kellő tágasságú ahhoz, hogy óvatosan egy ujjal a vizsgálat hüvelyen át is elvégezhető legyen. A végbélen át történő vizsgálat bár riasztóan hat, szintén csak kényelmetlen, kellemetlen érzés, de nem fájdalmas.

Szűz lányokon, nőkön a bimanuális vizsgálat helyett legtöbbször hasi ultrahang vizsgálatot végzünk, mely bár rosszabb képet ad, mint a hüvelyen át végzett ultrahang vizsgálat, mégis a legtöbb esetben kielégítő információt ad az orvos számára."

Tehát szűz lányoknál méhnyakrák szűrést nem csinálnak.

2010. ápr. 25. 11:52
 57/57 anonim válasza:
100%
Éppen nem muszáj, de szerintem azért biztos nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy minden rendben van.
2010. ápr. 30. 09:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!