Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Muszáj elmenni nőgyógyászhoz...

Muszáj elmenni nőgyógyászhoz 20 év felett, ha nem élek nemi életet?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 23. 19:42
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
49%

Hát ez tényleg durva ügy. Tényleg inkább egy nő nemű nőgyógyászt kellene keresned. Szerintem ha egyszer túlesnél rajta, és látnád, hogy meg lehet oldani a dolgot kulturáltan is, akkor nem félnél többet. Szerintem ez sokkal többet segítene a fóbiád legyőzésében, mint a pszichológusok, pszichiáterek:)

Próbálj meg erőt venni magadon, hidd el, ha túl leszel rajta, már nem fog olyan rossznak tűnni. A szűrés pedig igenis nagyon fontos. Biztos nagyobb az esély a rák kialakulására idősebb korban, de nem szabad a véletlenre bízni. Haltak meg már huszon x évesek is rákban:(

De ha molesztáltak, akkor megértem, hogy nem nagyon szeretnél orvoshoz menni...

Viszont sokan írták itt, hogy felesleges, meg csak akkor kell, mikor bajuk van stb... Ez tényleg szégyen:( Legyen már a nőknek annyi felelőssége, hogy egy évben egyszer elviselnek egy kis kellemetlenséget az egészségük érdekében. Sajnálom, hogy így gondolkodnak a mai fiatalok:(

19/l

2010. ápr. 23. 21:30
 42/57 anonim ***** válasza:
49%

Utolsó vagyok. Sajna nagyon sokan azt hiszik, hogy ilyen dolgok csak mással történhetnek meg. Egy férfi mesélte, hogy a felesége eü-s volt. 30 évesen nem tud lábra állni, a veséje, a vastagbele ki van vezetve a hasfalára, 40 kg, túl van műtéten, kemoterápián....

Pedig EÜ-ben dolgozott!! Csak úgy gondolta, vele nem történhet meg...

De sajna mindenkivel megeshet.

2010. ápr. 23. 21:33
 43/57 A kérdező kommentje:
Én is tudnék mesélni, pedig fiatal vagyok. Lényeg, hogy tudom milyen betegnek lenni. Mindemellett egy feltételezett rákbetegegség, akkor is csak feltételezett marad, amire van esély, de még nem biztos. Aki( viszonylag) egészséges annak ez nagyobb dilemmát okoz. Csak az érdekelt muszáj-e.
2010. ápr. 23. 21:36
 44/57 anonim ***** válasza:

Semmi sem muszáj, hiszen nem kényszeríthetnek rá. Véleményem szerint helyes lenne, a Te érdekedben. Ha nem veszed rá magad, akkor nem. A Te döntésed.

Pont az a baj a rákbetegségekkel, hogy mire olyan tünete van, amivel orvoshoz fordulsz, addigra már nem biztos, hogy lehet rajta segíteni. Míg ha időben elkapják, akkor jó eséllyel gyógyítható.

2010. ápr. 23. 21:39
 45/57 anonim ***** válasza:

-válassz női orvost (egyébként éppen a hozzád hasonló esetek miatt van az az előírás, hgy nem maradhatsz a dokival kettesben, mindig ott kell lennie az asszisztensnek)

-mindenképpen a te érdeked, hogy elmenj a vizsgálatra, ilyenkor nem csak méhnyakrák szűrést csinálnak, hanem a petefészek daganatokat is ki tudják szűrni (ezek is gyakoriak, még szexelni sem kell hozzá, és semmi tünete nincs, csak amikor már nem lehet meggyógyítani)

-fontos, hogy megtaláld a megfelelő orvost, mert ha esetleg szülni fogsz, nem mindegy, hogy kinek a kezében lesz a gyereked élete.

-ha már most zavar a szituáció, gondoltál-e arra, hogy szülésnél minimum 5en bent vannak, és ennél sokkal többen fognak látni ennél rosszabb helyzetben...

-egyik válasz: "elszuvasodik a méhe"--> ez hatalmas...XD

2010. ápr. 24. 00:29
 46/57 anonim ***** válasza:
49%

Én inkább évente többször elmegyek nőgyógyászhoz. Nem szeretném azt átélni, amit anyukám. 38 éves korában méhnyakrákban halt meg. Nem kívánom senkinek, hogy egy másik ember ilyen mértékű szenvedését átélje.

Lelki dolgot ide vagy oda 2 percet megér az életedből.

Bocs mindenkitől aki szerint bunkó vagyok!

22/L

2010. ápr. 24. 07:49
 47/57 anonim ***** válasza:
Amúgy voltál már valaha nőgyógyásznál?
2010. ápr. 24. 10:34
 48/57 anonim ***** válasza:
49%
Előző: A kérdező már leírta, hogy volt nőgyógyásznál, de molesztálta, és azóta nem akar elmenni, mert undorodik tőle.
2010. ápr. 24. 11:26
 49/57 A kérdező kommentje:
Nem voltam nőgyógyásznál. Szóval nem nőgyógyász volt. De nem erre vonatkozott a kérdés.
2010. ápr. 24. 13:46
 50/57 anonim ***** válasza:
24%

ismét nem hagy nyugodni, mikor olyan hülyeséget írnak le, hogy a HPV csak nemi úton terjed...és ha szűz vagy még ne menj el.

Az ilyen minek szólal meg????????(nem a kérdezőnek)

2010. ápr. 24. 14:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!