ELééééég! Egy elég kínos problémám van! Mitől
lehet ez? Talán bajom van?
Figyelt kérdés
Ez már abszurd. 16 éves lány vagyok. Mindenki egy tip-top lánynak tart. Ápoltnak, igényesnek. De senki sem tudja mi van a háttérben. Már nagyon régóta, egész kislány korom óta szenvedek a vizelettartással. Nincs olyan hét, hogy ne pisilnék be legalább egyszer, ha nagyon nevetek. Az iskolában sokat nevetünk és egész egyszerűen állandóan bepisilek. Nem tehetek róla, nem bírom tartani. Sokszor van, hogy ülünk, nevetek, tartom tartom. De amint felállok, nem bírom visszafogni, csak csurog. Akármit teszek:( Soha senkinek nem mondtam el. Nagyon kínosnak tartom. Mit tegyek?:( Kérlek szépen titeket, hogy értelmes választ adjatok, amivel megyek valamire. Ez sokáig nem mehet így. Amikor megtörténik ez a baleset, azt elfelejtettem mondani, h sokszor, ha az iskolában történik, egész nap pisis nadrágban, bugyiban járok. Takargatom magam, fel sem állok, hogy ne látszódjon a hatalmas folt a fenekemen. :S A segítőkész válaszokat előre is köszönöm!
szia, ha még nem voltál orvosnál, akkor az az első lépés, hogy van e szervi baj. Ha nincs, akkor lehet keresni lelki okokat. Addig is a betétet tudnám javasolni. Esetleg tarts magadnál váltó nadrágot. Sajnos ismerős ez a téma, a férjem (27 éves)és kicsi gyerek kora óta előfordul hogy éjjel bepisil. nappal nincs gond. Szervi baja nincs, egyszerűen nincs megoldás, idegileg is rendben van. 19/F neked ez új dolog, vagy neked is gyerekkori?
2010. ápr. 24. 15:06
32/48 anonim válasza:
Gyerekkorom óta megvan, sajnos. Mindenki kérdi, hogy miért nincs barátnőm, nem mondom meg nekik az igazat. Szerintem nincs, vagy ritka az az ember aki ezt elnézi nekem. Bár a szerelem...
19/F
2010. ápr. 24. 17:48
33/48 anonim válasza:
én a 14 éves vagyok.. és ugyanezek a problémáim. én is lány vagyok. én is mindig bepisilek ha nevetek, de valamikor már akkor is ha kicsitt több ideig visszatartom :S nekem ez új dolog, pár hónapja kezdődött el. nagyon rossz érzés mikor takargatni kell mindenem egész nap, fel sem állok, büdös és csíp.:S és én is nagyon izzadok mindig. az izzadásra tudom ajánlani a solutio antisudoricát, ezt gyógyszertárban lehet kapni 400-500 ft körül van. bár eléggé csíp, de használ. csak kiszárítja a bőröd. :S
2010. ápr. 24. 19:59
34/48 anonim válasza:
Ne legyetek már ilyen felelőtlenek:( Azonnal menjetek el orvoshoz! Ez nem ciki, csak az, hogy nem fordultok szakemberhez.
2010. ápr. 24. 20:07
35/48 anonim válasza:
Ne hidd azt utolsó, hogy ez úgy megy, hogy csak odaállunk egy idegen orvos elé, és elmondjuk a problémánkat. Szociális fóbiám van, nekem is mondták már, hogy csak menjek oda és kezdjek el beszélni akivel akarok, de ez nem ilyen egyszerű! Aki nem éli át, annak nehéz megmagyarázni.
2010. ápr. 24. 23:05
36/48 anonim válasza:
19/F voltam.
2010. ápr. 24. 23:05
37/48 anonim válasza:
De megértem:) Csak próbáljatok meg belegondolni abba, hogy így több éven keresztül szenvedtek. Ha viszont elmentek orvoshoz, akkor ő megoldja a problémád, és csak egy rossz emlék lesz. Az orvost meg lehet nem is látod többet. Ráadásul a titoktartás is köti.
Szóval inkább egy "kis" kellemetlenség, mint több évnyi szenvedés.
Valószínűleg ha megoldódna a problémád, akkor a szociális fóbiád is megszűnne. Légy erős!:)
2010. ápr. 24. 23:09
38/48 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm minden kedves válaszolónak:) Viszont sajnos én annyit nem tudok megtenni, hogy edesanyámnak elmondjam a problémám. Nem olyan jó a kapcsolatunk, hogy csak úgy odaálljak egy ilyennel elé, és elmondjam neki. Már előre látom az arcát, meg, hogy nem szégyelled magad meg stb...(h eddig pisisen járkáltam, hogy nem mondtam el..stb.) És tudom, hogy ez egy betegség, és h nem tehetek ezekről a balesetekről, de egyszerűen el tudnám magam ásni mikor mindez megtörténik, és mint egy kiszolgáltatott csecsemő bepisilek lassan 17 évesen:S Van barátom, így aztán még kellemetlenebb:( Az orvossal még talán nem is lenne számomra ekkora gond beszélgetni erről mint édesanyámmal. Nem tudom mi lesz..de az tény, hogy ez így nem mehet tovább, mert ki fogok készülni.
2010. ápr. 25. 09:12
39/48 anonim válasza:
Én is az orvost javaslom első körnek, de mint írtam, a párom 27 éves, és kicsi kora óta előfordul nála ez éjjelente. 20-21 éves koráig járt orvosokhoz, és semmi nem változott.
Mondjuk a kérdező esete az más, nevetésnél fordul elő, akkor ott záróizom probléma lehet, ha így van az orvosolható.
Ha cikinek érzed anyukád előtt, akkor menj nélküle orvoshoz, 16 évesen már engem sem kísérgettek.
2010. ápr. 25. 09:35
40/48 anonim válasza:
Jajah, ha az orvostól kevésbé félsz, akkor menj nélküle:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!