Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » ELééééég! Egy elég kínos...

ELééééég! Egy elég kínos problémám van! Mitől lehet ez? Talán bajom van?

Figyelt kérdés
Ez már abszurd. 16 éves lány vagyok. Mindenki egy tip-top lánynak tart. Ápoltnak, igényesnek. De senki sem tudja mi van a háttérben. Már nagyon régóta, egész kislány korom óta szenvedek a vizelettartással. Nincs olyan hét, hogy ne pisilnék be legalább egyszer, ha nagyon nevetek. Az iskolában sokat nevetünk és egész egyszerűen állandóan bepisilek. Nem tehetek róla, nem bírom tartani. Sokszor van, hogy ülünk, nevetek, tartom tartom. De amint felállok, nem bírom visszafogni, csak csurog. Akármit teszek:( Soha senkinek nem mondtam el. Nagyon kínosnak tartom. Mit tegyek?:( Kérlek szépen titeket, hogy értelmes választ adjatok, amivel megyek valamire. Ez sokáig nem mehet így. Amikor megtörténik ez a baleset, azt elfelejtettem mondani, h sokszor, ha az iskolában történik, egész nap pisis nadrágban, bugyiban járok. Takargatom magam, fel sem állok, hogy ne látszódjon a hatalmas folt a fenekemen. :S A segítőkész válaszokat előre is köszönöm!
2010. ápr. 22. 21:00
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
én a tena+dokis vagyok...én 32 vagyok, ha nekem nem volt szégyen 2 éve dokihoz menni, amikor húgyúti fertőzés miatt szó szerint bepisiltem 2 × (ráadásul a párom előtt) és nem cseppeket ( autókárpit tisztítás!!!), akkor nem hiszem, hogy bárkinek probléma lenne, hogy dokihoz menjen
2010. ápr. 22. 21:32
 22/48 anonim ***** válasza:

Én írtam az intim tornát.Nekem nappal nagyon ritka volt, éjjel állandó.

Nekem idegi alapon volt, de tényleg menj dokihoz!Segíteni fog.

2010. ápr. 22. 21:45
 23/48 anonim ***** válasza:
100%

szia:)

nagyon sajnálom:S szegénykém...az viszont tényleg jó ötlet, hogy mondd el anyukádnak:)

kiskorod óta biztosan sokat voltál beteg, látott már mindent ne aggódj, ne szégyelld előtte:)

egy nagyon szuper orvost lenne jó keresni, vagy vmi intimtorna...amit már ugye ajánlotta, és hátha rendbe lehetne hozni:)

szurkolok neked és jobbulást kívánok:)

2010. ápr. 22. 23:33
 24/48 anonim ***** válasza:
100%
Először is nyugodj meg! Te erről NEM TEHETSZ!!! Ez egy betegség, a neve:Inkontinencia. Van erre megoldás! Ahogy többen is írták, intim torna, Tena betét, talán gyógyszer, és azt hiszem, végső esetben műtét. Nagyon fontos, hogy NE SZÉGYELLD!!! Ettől TE MÉG UGYANOLYAN ÉRTÉKES EMBER VAGY!!!! SEMMIVEL SEM VAGY KEVÉSBÉ JÓ!!! Nyugodj meg!!! Ne szégyelld!!!
2010. ápr. 23. 06:58
 25/48 anonim ***** válasza:
33%

Egyszerűen nem hiszem el, hogy egész nap pisis nadrágban járkálsz, és nem veszi észre senki. A vizeletnek elég jellegzetes szaga van. Főleg, ha olyan mennyiségű, hogy nagy foltot hagy a nadrágodon.

Menj el sürgősen urológushoz, addig is szerezz be tena lady-t.

2010. ápr. 23. 11:34
 26/48 anonim ***** válasza:
66%
Ne haragudj de nem hiszem amit irtál. Ha rendszeresen bepisilsz azt nem lehet eltitkolni, főleg ha a nadrágod is átázik, az látszik és érzik a szaga. Anyukád amikor mossa (mosta) a ruháidat nem vette észre? Az meg kizárt hogy ha bepisilsz még az iskolába maradsz mintha semmi se történt volna. Pisiltél már be amikor menstruáltál? Mert gondolom 16 évesen már 3 éve mensizel. Csak azért irtam mert én tudom milyen az inkontinencia mert 3 éve szüléskor megsérültem, azóta inkontinens vagyok. Ha inkontinenciás vagy legalább betétet ha meg súlyosabb pelenkát kell hordjál. Ha mégis nem tréfából irtál ird meg menyire pisilsz be hátha tudok segiteni.
2010. ápr. 23. 18:36
 27/48 anonim ***** válasza:

Sajnalom:{

Ez tenyleg erdekes, hogy nem veszi eszre senki.

Nekem is volt regebb ilyen problemam de elmentem vele orvoshoz es kikezeltek. Mostmar teljesen rendbejottem. Ja es en ahanyszor bepisiltem mindig eszrevettek, es olyan megalazo erzes volt.

Sok sikert, hogy te is gyogyulj meg. De ez csak ugy sikerulhet ha orveshoz mesz es szolsz anyokadnak ne szegyeld. Es probalj meg betetet hasznalni. Nehez lesz elmondani, de fontos, hogy elmond.

2010. ápr. 23. 19:30
 28/48 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm, hogy ennyien próbáltok segíteni :)

11:34 és 18:36: Esküszöm, hogy nem tréfa. Ma is bepisiltem:( Bár ma csak egy kicsit, alig látszott a folt, és hamar megszáradt, így nem vette észre senki, mikor hazaértem rögtön átöltöztem. Nekem kb. 2szer vették észre eddig. De az még kisebb koromban volt, így nem volt annyira vészes, és akkor nem gondolta anyukám, hogy ez baj.Valamikor nagyon nagyon olyan lesz a nadrágom. Nem veszik észre, ennyi idő alatt lett egy kis rutinom. sajnos:( Mindig van nálam egy kapucnis felső, amit a derekamra köthetek. Mindig van nálam intim törlőkendő, hogy ne csípjen ki:S És ilyenkor mindig próbálok az emberektől a lehető legtávolabb állni, Iszonyatos érzés, állandó bizonytalanság. Amikor menstruálok tampont és betétet használok egyszerre általában. Így ha rám jön ez a vizelettartási gond, csak kicserélem és kész. Egyébént mondtátok it páran, hogy idegi esetleg...A másik nagy problémám még az iszonyatos izzadás, de csak hónaljban, és csak az iskolában, télen nyáron. De itthon lehet akár 40fok is, nincs soha izzadtság foltom, de ahogy elindulok iskolába rögtön megjelenik:S Valamikor nagyon nagy is, így mindig csak fekete, sötét színű felsőkben járok, nyáron aztán pláne. Ennek lehet vmi összefüggése? A további válaszokat várom és köszönöm!

2010. ápr. 23. 21:45
 29/48 anonim ***** válasza:
Szia kérdező. Reménykedtem hogy nem csak tréfálsz. Ha tényleg inkontinenciád van azt azonnal el kell kezdjed kezelni. Holnap. Intim torna és főleg doki. Nekem is hasonló tüneteim voltak 1-2 hetente egy kicsit bepisiltem, egyetemen is sokszor, majd 28 éves koromig nem volt semmi baj, akkor szültem az első gyerekemet, szülés után 2 évig hetente 2-3 balesetem volt de csak egy pár csepp vagy ritkán fél deci. Második babámat 39 évesen szültem 4 éve , azóta naponta többször bepisilek de rendesen, éjjelre meg munkahelyemre pelenkát teszek be , ithon délután meg betét. Ne tudd meg milyen igy élni...Kezeld magad minél hamarabb.
2010. ápr. 23. 22:40
 30/48 anonim ***** válasza:
19/F vagyok. Lehet idegi alapon is. Én rendszeresen "idegbeteg" vagyok (szociális fóbia) mikor iskolába megyek. Ez abban nyilvánul meg, hogy egyből hasmenésem lesz. Mikor itthon vagyok semmi sincs, ha iskolába vagy bárhova megyek, ideges leszek, és már kereshetem is a wc-t. Ez is szörnyű mert nem merek elindulni sehova, nehogy bemenjen, ha nem találok wc-t vagy bokrot. Hányszor égtem már mások előtt, hogy találkozunk valahol, de nekem azonnal wc-re kell mennem.
2010. ápr. 24. 14:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!