Ti jártok évente méhnyakrákszűrésre?
Én eljárok évente 17 éves korom óta, nálunk mindig ment a felvilágosításon, hogy járj el, mert teljesen gyógyítható, ha eljársz évente. Mégis sok barátnőm egyáltalán nem jár, csak ha baj van.
Nem egy kellemes dolog, de az a 1 perc vizsgálat megéri az életet.
Utolsót végkép nem értem.. szerintem csak kötekedni akar...
Szó se volt arról hogy nem kell járni, hanem elég 1.5-2 évente mennem, ezt mondták és utána néztem az eredeti protokoll szerint is ez a javaslat, csak nálunk a nőgyógyászok kijárták az évenkénti gyakorlatot, ami tekintve az igen korén megkezdett nemi életet és szabadon, gyakran véltogatott partnereket, plussz a 14-16 éves (még fejletlen) szervezet hormonokkal való bombázását, nem is hinném hogy baj. De egy normálisan nevelt lánynak, aki felelősen, felnőtt korban kezdi a nemi életet, elég a másfél, két évente elvégzett szűrés.
A rák kialakulásának ideje kb 5 év, ugyhogy a tisztességgel elvégzett szűrés rendkívűl hatásos lehet.
Ami viszont a méh belsejében van, azt sajnos a bimanuális vizsálat, szemrevételezés és méhnyakrák megelőző szürés nem mutatja ki!
És azzal a ráktípussal mi a helyzet, ami gyors lefolyású, mert van olyan is! De lám az internet lassan már pótolja az orvosi egyetemet is...
A tisztességes lány mellé meg kell egy tisztességes fiú is, aki nem lépnú félre és nem hozza haza a HPV-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!