Jártok rákszűrésre rendszeren? Milyen gyakorisággal?
Méhnyakszűrésre évente, mellrákszűrésre azt mondták hogy fiatal vagyok hozzá pfff.
25/N
Természetesen! Minden évben elmegyek szűrésre!
Számomra ez alap dolog. Fogalmam sincs, hogy hogy vehetik ezt egyesek félvállról!?
De hátha lesz , aki felvállalja itt és leírja!
26/N
28/N. Én is járok minden évben, ha bármilyen eredmény miatt gyakrabban hívnak be, akkor az orvos által megnevezett időpontban megyek.
Nem akarok olyan dolog miatt meghalni, amit megelőzhetek.
Egyetemista koromban sokszor volt mindenféle nőgyógyászati nyavalyám (gomba, fertőzések), illetve a fogamzásgátló miatt sűrűn jártam nődokihoz, úgyhogy akkoriban évente csináltak rákszűrést, volt hogy gyakrabban is.
Aztán elmúltak a problémák, ritkábban jártam, így volt hogy 2 év is kimaradt.
Az elmúlt 5 évben megint sűrűn jártam, most más okból - épp a harmadik babánkkal vagyok utolsó idős várandós, szóval most megint "szem előtt vagyok" a dokiknak. De gyanítom, hogy utána megint ritkulnak majd a dokilátogatások. Én nem tartom olyan fontosnak a rákszűrést, mint ahogy azt "illik".
34 éves vagyok amúgy
Örülök, hogy azért a válaszolók többsége fontosnak tartja a rendszeres szűrést. Bár gondolom aki nem, az nem nagyon fog itt válaszolni.
Én 24 éves vagyok, én is járok évente, mellrákszűrésen még nem voltam, csak az orvos szokta tapintással megvizsgálni.
Azért jutott eszembe most ez a kérdés, mert - nem tudom olvastátok-e - egy fiatal énekesnő halt meg most méhnyakrákban. Azért is kapott nyilvánosságot, mert blogot ( [link] írt a betegségéről. Nagyon szomorú az egész, hogy ilyen fiatalon meg kellett halnia, és itt hagynia a 3 éves kislányát. Nem ismerem az előzményeket, nem tudom, hogy járt-e rendszeresen orvoshoz, de ez most megerősített benne, hogy muszáj járni, mert ez a betegség sem válogat, és hogy a megfelelő orvosválasztás is mennyire fontos, mert vannak olyanok, akiket egyáltalán nem érdekel a beteg sorsa. :(
A legtöbben akkor mennek, ha valami panaszuk van
De a mellet tényleg nem nagyon szokták nézni -
Kivéve, ha panasz van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!