Jártok rákszűrésre rendszeren? Milyen gyakorisággal?
Sajnos a megértés elég ritka a nőgyógyászok körében.
Általában hisztinek tartják ha szólsz, hogy fáj.
szóltam,nem volt gyulladásom,hanem feszes ott az izmom,befeszül.
Ami negatív élmény hogy én is szűzként mentem először dokihoz(18évesen),az elsőnél az volt hogy hál istennek hogy nem vizsgált meg,mert megjegyzést tett mért vagyok szűz,majdnem mintha valami nagy baj lenne.Meg a körülmények is durvák voltak,megúsztam,sok ágy volt egy nagy szobába,több orvos az ágyaknál,de ahogy kivettem nem húzták volna el a vizsgálóágynál a függönyt.
A másodikra már magánorvoshoz mentem de ott is fájt a vizsgálat.
Ilyen sok embernek van negatív tapasztalata a nőgyógyászokkal? Ti nem úgy szoktatok orvost keresni, hogy feltúrjátok a netet vélemények, tapasztalatok után? Én eddig már 6 nőgyógyásznál voltam, ebből 4 férfi volt, 2 nő. Mindegyik nagyon kedves volt, nem éreztem magam kellemetlenül soha, nem aláztak meg. Én is inkább a női orvosokat preferálom most már, az okát nem tudom igazából, de most is nőhöz járok. Egyébként én is nagyon szégyenlős vagyok (családtagok előtt is), szóval nálam ez az érv nem állja meg a helyét, hogy valaki ezért nem megy orvoshoz. Én ezt inkább kifogásnak érzem, nem hiszem el, hogy egy felnőtt nő nem tudja azt tudatosítani magában, hogy az orvosnak ez a munkája.
Számomra az sem érv, hogy a nagyanyáink se jártak nőgyógyászhoz, meg hogy otthon szültek. Régen nem váltogatták ennyire a partnereiket a tizenéves lányok és nem 14 évesen kezdtek szexelni. Ja, és régen nem is volt ennyi HPV-s.
Persze mindenkinek a magánügye, hogy jár-e vagy sem, én sem szoktam beleszólni. Csak húgomat és anyukámat szoktam noszogatni, hogy menjenek el évente.
ez nem igaz hogy mindenki váltogatná a partnereit és ezért lenne ennyi HPV-s,régen is voltak hidd el olyan nők akik ki tudja hány férfivel mentek el laza éjszakára!
Valaki 1 férfival él és a férfi sem lép fére mégis összeszedi!
Akkor mindenkiben vannak ciszták csak valakibe kifejlődik valakibe meg nem!
Van hogy 12 évesben is kifejlődik!
A vírusnak,cisztának nem feltétlenül van köze a sexhez,vagy ahhoz hány partnerrel voltál már életed során.
És legyünk őszinték régebben nem is hallottak hogy HPV vírus,Aidsről(később terjedt el afikából eredve a vírus).Amiről nem tudunk vagy még nem jelent meg mint vírus.
NÉzzétek fejlődik a tudomány,de egyet megoldanak,vagy megtalálják a kezelését és utána majd jön helyette egy másik vírus.
De úgy gondolom mindenkinek a maga dolga,hogy eljár szűrésre vagy sem!
Valaki eljár és mégis rákos lesz,valaki sosem megy és él 89 évig.Nem tudni kire mit mér a sors.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!