Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A tampon okozhat bennem kárt?

A tampon okozhat bennem kárt?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok és szűz. Attól félek, hogy felsérti a méhfalamat vagy a szűzhártyámat. Nagyon kérlek segítsetek. A tampont, ha applikátorral helyezem fel, akkor nyomhatom TÚL MÉLYre? Ha a tampont felhelyezem, akkor meddig kell? A szűzhártyán átmegy vagy nem? Nem értem már. Fáj? :(
2010. jan. 19. 17:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A méhfalat nem tudod felsérteni a tamponnal, mert odáig nem is tudod feldugni. Idézet a középsulis egészségtan-könyvemből: "A szűzhártyán az első menstruáció idején általában már elég tág a nyílás, hogy a mini méretű tampon átférjen rajta." A szüzesség elvesztése-ahogy az egyik kommentíró is megfogalmazta, az, amikor egy fiúval először szeretkezel.

Sok sikert!

U.I.: én 11 évesen menstruáltam először, és a második-harmadik alkalomtól kezdve tampont használok.

2010. jan. 19. 19:52
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. jan. 19. 20:29
 13/17 anonim ***** válasza:

A 18:23-as kb. 14 éves lehet. Igenis van olyan, hogy a normáltampon átszakítja a szűzhártyát. Velem is ez történhetett. Ezt a nőgyógyász mondta akkor, amikor megkérdeztem, hogy hogy nem véreztem.

Aki még nem volt együtt pasival, sőt még tampont sem láttot az ne írjon már ilyenek!!

2010. jan. 19. 22:00
 14/17 anonim ***** válasza:

Az 1 dolog, hogy átszakítja, de te attól még szűz vagy....

Szerinted aki 5 évesen sportol és átszakad neki, az már nem szűz??

2010. jan. 20. 05:17
 15/17 anonim ***** válasza:
Itt most nem a szüzesség elméletéről volt szó. Hanem, hogy átszakíthatja-e a szűzhártyát a tampon. Igen, át!
2010. jan. 20. 08:52
 16/17 anonim ***** válasza:
nem, nem szakítja át. megsértheti max. de át nem szakíthatja.
2010. jan. 20. 14:17
 17/17 A kérdező kommentje:
Igen, én is úgy tudom, hogy a szűzességemet akkor veszíthetem el, ha egy fiú behatol. A tampon nem veheti el. De ez itt most nem kérdés! :)
2010. jan. 20. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!