A tampon okozhat valami sebet? Lehet benne aludni?
Kerüld el az éjjeli használatot. Csak ha szükséges, akor használj tampont. Az a legjobb, mikor a vér akadálytalanul tud távozni.
Fájdalmat /sebet/ akkor tudna okozni, ha nem vérzel eléggé.
méhszájsebed biztos hogy nincs! :)
egyébként nem okozht sebet, mert csak menstruációkor használód, így akkor úgyis nedves a hüvely fala szóval simán felcsúszik. Éjszakára csak akkor tedd be, ha nem bírod betéttel, de azért vigyázz, hogy 8 óránál ne legyen bent tovább mert nem egészséges. De h előfordul, nem lesz semmi baj csak ne legyen rendszeres.
Mindig időben cserélj tampont, de azért ne félóránként(kivéve ha megtelik), mert akkor lehet kikezdi a hüvelyedet ha nincs megtelve. Egyébként semmilyen sebet nem fog okozni, nyugodtan használd.
Én már a zöld supert is használtam, mert nagyon véreztem, pedig 16 múlhattam akkor. Semmi bajom se lett, ha a kisbaba is kifér majd ott egyszer, akkor egy tampontól senkinek se lesz baja :)
Tehát összefoglalva: ne aggódj, nem lesz baj. Akkor cseréld ha megtelik(érezni fogod), vagy ha eltelt 8 óra a felhelyezéstől számítva. Anyukádat is kérdezd meg. Ha ez temgszoktad, jöhet a normál tampon is simán, ha közepes/erős a vérzésed. Sokkal kényelmesebb, mint a betét, szinte nekem csodának számított, annyit égtem a betét miatt(átázás).
Nagyon megéri, csak moss kezet mindig előtte és utána, és akkor nem kapsz el semmilyen fertőzést!
Sok sikert:)
hát figyelj én nagyon nem támogatom a tampon használatot nappalra sem. pláne nem estére. ugyanis a megvastagodott nyálkahártya okozza a vérzést, és a tampon ugye csak a vért tudja felszívni a hártyát nem. szóval az ott pang benned. szörnyen undorító és gusztustalan. de ez az én véleményem.
estére én semmiképpen sem javaslom. vízszintesen vagy. ilyenkor betéttel is kevesebb vér folyik, nem hogy tamponnal. az ott ázik a vérben. erre gondoltál már? úszik a vérben. a hüvelyedben van, felhelyezve, de mivel vízszintesen fekszel, így a vért nem húzza le a gravitáció. és az ami kifolyhatna, az se folyik ki, mert felszívja egy tampon, ami a vér mennyiségével növekszik. hogy őszinte legyek ez marha egészségtelen.
(akit a véleményem sértett, attól elnézést kérek. legjobb tudásom szerint próbáltam válaszolni és segíteni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!