Tampon éjszakára? Tényleg okozhat betegségeket?
Méhszájseb az, nem méhnyakseb. Egyébként nem attól lehet, hogy éjszaka használod, hanem alapból a tampontól.
Ha éjszaka sincs bent 6-8 óránál többet, akkor ugyanolyan, mintha nappal használnád. De sok nőgyógyász szerint nem egészéges, és tényleg okozhat méhszájsebet.
Én ha tehetem nem használok éjszakára tampont,csak ha nagyon nagyon muszáj,ha erős a vérzésem...inkább extra nagy éjszakai betétet használok.
Én is hallottam,hogy nem egészséges,ha mondjuk egész éjszaka ugyanaz van bent.
Éjszaka is ugyanaz, mint nappal. Csak éjszaka lehet, hogy több ideig van bent, ez lehet baj, mivel általában nem javasolják, hogy 6 óránál tovább legyen benned.
Egyébként a betét szerintem "egészségesebb", bár igaz, hogy a tampon sokszor praktikusabb.Én úgy csinálom, hogy ha megyek valahova, vagy nem itthon alszom, akkor tampon, itthon meg betétezek. Vannak éjszakaiak, nagyobbak, csak van olyan, amiben nem ázol át. (Ilyenkor vegyél fel szorosabb bugyit, stb.)
Picit azért nem értelek.. (pedig én is fiatal nő vagyok). Nekem is voltak tinikoromban erős vérzéseim, sőt még sportszakos suliba is jártam több lánnyal együtt. De valahogy a menzesz annyira természetes volt a maga "izgalmaival", nyűgjeivel együtt.
És mondhatom, elég ritkán használtunk tampont, pontosan az egészségügyi kockázata és az iskolai-sportbeli higiéniai viszonyok miatt.
Edzésen megoldottuk dupla bugyival, cicanadrággal, ugyanez ment éjjelre is. És 1 kezemen meg tudom számolni hányszor húztam ágyneműt 20 éve tartó menstruációs időszakom óta.
Volt, amikor éjjel dupla hosszú betétet tettem be, hogy ne folyjon ki hátul a popsinál. Soha nem tartottam undorítónak, sem szégyennek.
Kicsit érdemes átrendezni magunkban az ilyen irányú gondolatokat és a mai hülye divatot, hogy láthatatlanná kell tenni a nőiségünket...
A vér, ami jön belőled, később a kisbabád "lakása" búvóhelye lesz. Ez fogja őt táplálni, biztonságban őrizni, védeni.
Várandósságom elején volt egy csúnya fertőzésem, amire a kora terhesség miatt még nem ajánlottak gyógyszert. Aggodalmamat látván a nőgyógyász kinyomtatta az ultrahangképet, rámutatván, hogy "nézze, milyen erős, vastag a méhnyálkahártyája, körbeöleli és védi ezt a kis életet. Nem fogja a csúnya fertőzés sem addig bántani, amíg elkezdhetjük a kezelését".
Tehát arra szeretnék kilyukadni, hogy az, amitől viszolyogsz, amit gusztustalannak találsz, valójában mire hivatott.
A méhszájseb, pedig a tampon tetején pangó vértől van (a nyákdarabot nem tudja mind magába szívni), a fertőzések pedig attól, hogy a hüvelyben lévő kis csíraszámú kórokozó a tampon véres közegében imád erőre kapni és bajt okozni.
Ha gyakran cserélsz, akkor kiszárad a hüvely és kidörzsölődik, ezzel elősegítve a fertőzéseket, ha pedig túl hosszú ideig van benn, akkor kedvező a szaporodás szintén és a vér maró hatása is érvényesül. A tampon alkalmi használatra van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!