Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Viszket ott lent de nem a...

Viszket ott lent de nem a hüvelyem, hanem kívül mikor "szétnyitom" és fehér nagyon száradt valami van rajta?

Figyelt kérdés
Annyiszor olvastam már ilyen kérdést de mindenki gombára gyanakodott. Nekem alapból száraz a bőröm és ekcémás is vagyok. Az a fehér nem lehet hogy a fehér folyás, csak meg van száradva? Meleg is van, izzadok. Ezeket csak azért mondom el hogy tisztában legyetek vele. De a kérdésem, mitől viszkethet méggombán kívül? Ráadásul soha sehova nem járok ilyen helyekre, nem vécézek máshol, és szoktam fürdeni.
2014. júl. 15. 13:42
1 2 3 4
 1/36 A kérdező kommentje:
Ja és ez a fehér sokszor el szokott múlni.
2014. júl. 15. 13:42
 2/36 anonim ***** válasza:

Ha viszket, akkor biztosan van valami gond. Bármilyen fertőzés lehet. Nemcsak gomba. Akár a wczéstől is lehet, ugye eléggé közel van a két luk.

A fehér, ha folyás és időnként elmúlik az még önmagában nem baj. Sokaknak van valamennyi természetesen is, mindenféle probléma nélkül. Időnként meg is erősödhet, pl. stressz hatására, vagy menstruáció előtti napokban.

2014. júl. 15. 13:48
 3/36 A kérdező kommentje:
Értem, de kevés fehér folyásom van, én meg úgy tudom, a gomba nagyon sok és olyan lesz a bugyi. Ez ilyen száradt valami ami elmúlik, tehát lejön fürdéssel is, vécépapírral is, sokszor a viszketés is elmúlik. (Ott viszket ahol az a száraz van a nagyajkaimnál, beljebb) Sima Canesten krém jó rá? Ez már a harmadik életemben hogy viszket, de mindig hónapokra elmúlt.
2014. júl. 15. 13:52
 4/36 anonim ***** válasza:

Én elmennék orvoshoz, ha már többször is volt ilyen.

Tényleg bármitől lehet, ezért egyáltalán nem biztos, hogy gomba.

Strandon, bárhol ellehet kapni fertőzéseket, főleg, ha valaki érzékenyebb is rá.

Egyébként szerintem kipróbálhatod a Canesten krémet, ártani nem hiszem, hogy tud. De ha nem múlik, menj el dokihoz.

2014. júl. 15. 13:56
 5/36 A kérdező kommentje:
Sosem voltam még strandon :D Okés köszi
2014. júl. 15. 13:58
 6/36 anonim ***** válasza:

Orvoshoz kell menni!

Viszketést nem csak fertőzés, hanem irritáció is tud okozni. De! A fertőzésnél sem egyértelműek a tünetek. Lehet úgy is fertőzése valakinek, hogy nincs nagyon bő folyása, csak van valamennyi és közben viszketést érez.

A másik, hogy egy hüvelyi fertőzést nem kell elkapni. El is lehet kapni, de a szervezet maga is tud "csinálni". Még pedig oly módon, hogy felborul a hüvelyflóra egyensúlya és elszaporodnak olyan gombák például, amik egyébként természetesen is ott vannak a hüvelyben, de túlszaporodva okoznak fertőzést. Hüvelyflóra felborulást okozhat antibiotikumos kúra (tehát gyerekeknél is kialakulhat ebből kifolyólag hüvelyi fertőzés), de okozhatja immunrendszer gyengülése, gyakori tamponhasználat, túlzott intim tisztálkodás, stb.

Illetve egy harmadik dolog, hogy ha valakinek hüvelyi fertőzése van, arra a krém nem elég! Ugyanis a fertőzés a hüvelyben van, a kenőcs csak külsőleg fejt ki hatást, belsőleg kúpra van szükség. Vagy amit az orvos felír, ami éppen lehet egy szájon át szedhető gyógyszer is.

Szóval ha többször is előfordult már ilyen, akkor ez bizony már megérdemel egy orvosi kivizsgálást!

Ja, és azt sem árt tudni, ha egy fertőzést valaki nem vesz komolyan, mint ahogyan írtad te is, hogy volt már ilyen, nem is egyszer, de aztán elmúlt, annak az az oka, hogy a fertőzések tünetei egy idő után akár el is múlhatnak, de a fertőzés ott marad és bizonyos idő után újra megjelennek. És aki huzamosan esik át hüvelyi fertőzéseken és nincs soha belőle kikezelve vagy megfelelően kikezelve, annak igen komoly szövődményei lehetnek. Említsek csak egy-kettőt, petefészek gyulladás, méhgyulladás, meddőség.

Szóval orvos!

2014. júl. 15. 14:04
 7/36 anonim ***** válasza:

Szerintem gomba. Akkor is összeszedheted, ha legyengül az immunrendszered...például egy betegség által, vagy antibiotikumot kapsz. Nem kell ehhez a wc-re ülni meg strandra menni.

Lehetne sima folyás is...de mivel viszket...nem valószínű.

2014. júl. 15. 14:07
 8/36 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy anyám nem enged kúpot használni, mivel ő veszi majd meg a krémet is. Orvoshoz sem fog tuti velem eljönni. Évek óta nem voltam beteg. A Cataflam antibiotikumnak számít? Mert szoktam szedni ha valami fáj. :/ Nem szoktam túlzottan tisztálkodni, tampont meg még nem is próbáltam.
2014. júl. 15. 14:13
 9/36 anonim ***** válasza:
43%

Ezt a meddőség és méhgyulladás h.lyeséget nyugodtan felejtsd el, van itt 1-2 olyan ember, aki nem tud szabadulni ettől az állandóan szajkózott butaságtól.

íutolsónak viszont simán lehet igaza, és lehet bizony hogy ez gomba, ami bármitől lehet, pl. antibiotikumtól is.

Próbáld ki a Canesten combit.

Mennyi idős vagy?

2014. júl. 15. 14:16
 10/36 anonim válasza:

Szia !

Nem tudom hány éves vagy ,de az egészséged nem játék és nem az interneten fognak kezelni,meggyógyítani – menj el nőgyógyászhoz !

Néha az életben vannak kicsit kellemetlen dolgok ,mit a fogorvos is,de túl kell lenni rajta,hogy utána jobb legyen.

Alapvetően az a jó ha a fehér neműd este leveszed olyan tiszta,mint reggel nincs rajta semmi folt. A folt durvább esetben lehet sárgás fehéres hab szerű is.

A folyás mindenképpen azt jelenti ,odabenn valamitől a természetes flórád felborult.

Ha pisilésnél csíp,viszket,folyásod van,esetleg a nagyajkakon valami szemölcs szerű van ami addig nem volt,igen nagy a valószínűsége valami gombás fertőzésnek.

Ha sok folyásnál elhanyagolod magad ,az később meddőséghez vezethet.

A nemi gombás fertőzésen kívül lehet ,még a folyás oka felfázás, erős antibiotikumoktól felborult hüvelyflóra, de a legbiztosabb az orvos,aki kenet mintavétel után pontosan megtudja mondani mi lehet.

Szerencsére ma már lehet a gyógyszertárakban kapni széles spektomú antibiotikumot

CANESTEN Kombi, dobozban van krém is.

Használat:

- este fürdés után 1db tablettát felhelyezel a hüvelyedbe úgy ,hogy az applikátor végébe teszed a gyógyszert .Mindet megtalálsz az interneten hozzá képekkel.

- a krémmel bekened magad mindenütt a kis és nagyjkakat is és ha tisztakézzel amennyit tudsz felkensz a hüvelyedbe is.

Ha jól emlékszem ez egy 3 –napos procedúra.

AMI MÉG FONTOS A GOMBÁS FERTŐZÉSEKNÉL ,HOGY NAGYON MAKACSAK ÉS TÚLÉLŐL, A TÖRÖLKÖZŐD ÉS A FERHÉRNEMŰD VÁLTSAD MINDEN NAP KIFERTŐTLENÍTVE !!!

NEOMAGNOL tabletta,amit szintén gyógyszertárban vehetsz meg.

Mosás után 1-óra hosszára fertőtlenítőbe kell áztatni,száradás után forró vasalóval át kell vasalni. Sajnos akár a 60-fokos mosást is képesek a ’’gomba szálak,, a textíliába tapadva túlélni és így visszafertőzhetnek.

2014. júl. 15. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!