Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Művi meddővé tétel?

Művi meddővé tétel?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék gyerekeket, utálom őket, és a gumi kényelmetlen. Fogamzásgátlót nem akarok szedni. Sajna új törvény van, de lehetséges h maszek elvégzi így is? 18 L
2014. márc. 29. 15:37
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
úristen mi ez a hősieskedés :D:D? ki vagy te? a tizenévesek megmentője?
2014. márc. 29. 17:25
 12/33 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

"Nem szeretnék gyerekeket, utálom őket, és a gumi kényelmetlen. Fogamzásgátlót nem akarok szedni."

Nagyon sajnállak. Az odáig oké, hogy nem akarsz gyereket, bár ebben elég erősen beletenném a MÉG szócskát. Amiatt szívből sajnállak, hogy utálod őket. Talán azért, mert nincs a környezetedben 1 sem. Azzal viszont egyetértek, hogy a gumi kényelmetlen, a fogamzásgátlónak ezer féle mellékhatása és későbbi következménye lehet.

Csak egy példa arra, hogy miért tenném bele a még szót az első mondatodba.

Van egy ismerős hölgy, aki kb. 10 éve ugyanezt mondta, amit te most. Azt mondta ő vagy nem megy férjhez, vagy ha mégis, tuti fekete ruhába megy a házasságkötő terembe. Kisbabája meg tuti nem lesz, ő tuti nem fog lefeküdni senkivel, ha mégis el fogja vetetni, ez biztos.

Eltelt 10 év, érett, gondolkodó felnőtt nő lett belőle, és persze megtalálta az igazi szerelmet is. Most lázasan készül az esküvőjére, mondanom sem kell nem feketében gondolkodik, sőt, hófehér uszályos ruháról, és hosszú fátyolról álmodik. Ennyit a fekete ruhás esküvőről, és a soha nem megyek férjhez dologról. A tuti nem fekszem le senkivel témában már a sokadik fiúját koptatta el, mire megtalálta ezt. Teherbe nem esett, mert fogamzásgátlót szedett ugye. Viszont az utálom a gyerekeket műsorról és az esetleges gyerekszülésről és a tuti elabortáltatásukról annyit, hogy most 4 kis totyogó fogja vinni a fátylát, és kisbabás témájú könyvekkel van tele a polca.

Nem sok, 10 év telt el. Ma már nem hiszi el, hogy 10 éve milyen marhaságokat mondott. Egy világ fordult meg körülötte. Benyomások, emberek, akik hatással vannak egy fiatal nőre. Nekem 3 gyerekem van, és én nem tudom elképzelni hogyan lehet gyerek nélkül élni, de elfogadom, ha valaki nem akar. Viszont ezt ne 18 évesen dönthesse el. Hidd el, a törvényalkotók okos emberek, nagy tapasztalattal, és szakértelemmel. Tudják mit tesznek, és miért.

A kérdésedre válaszul: Nem hiszem, hogy bárki nőgyógyász, aki magát valamire tartja egy 18 éves nőnek művi meddővé tételt elvégezne. Nem csak azért, mert meghurcolják érte, hanem mert még nagyon fiatal vagy, és egy élet van előtted. Az előttem írókkal maximálisan egyetértek ebben a tekintetben is.

2014. ápr. 14. 23:21
 13/33 anonim ***** válasza:
0%
Ja, annyit hozzáfűznék az előzőhöz, mert félreérthető. Tehát a 4 kis totyogó nem az övé, de rajong értük.
2014. ápr. 14. 23:24
 14/33 A kérdező kommentje:
te hülye vagy vagy fogyatékos?
2014. ápr. 15. 22:33
 15/33 anonim ***** válasza:
0%
Ezt melyik válaszadótól kérdezed?
2014. ápr. 15. 23:20
 16/33 A kérdező kommentje:
12,13
2014. ápr. 16. 11:13
 17/33 anonim ***** válasza:
0%

Miért kérdezed ezt? Te feltettél egy kérdést, én pedig válaszoltam.

Kifejtettem, hogy nem értek egyet azzal, hogy egy 18 éves fiatal lány a jelenlegi életkorában dönthessen arról, hogy meddő lesz. A meddővé tétel egy radikális beavatkozás, nem játék. Egy 18 éves lány még nem tud felelősséggel dönteni egy ilyen súlyos kérdésben, ezért nem is szabad lehetővé tenni. Egy 18 éves lányra (ahogy a példában is írtam) ezer féle inger hat, barátok, barátnők, ismerősök, helyzetek stb. ami megváltoztatja az életét, felfogását.

A fogamzásgátlónak valóban vannak káros hatásai, a gumi pedig kényelmetlen. Viszont erre szokták azt mondani, hogy egy felnőtt, felelősségteljes párnak, az orránál tovább kell látni. Azért az általad említett fogamzásgátlási módszerek és a meddővé tétel között még vannak lehetőségek. Ettől felnőtt valaki, hogy ezeknek utánajár.

A nekem írt kérdésed "te hülye vagy, vagy fogyatékos" is arra utal, hogy még nagyon gyerek vagy. Ilyen látásmóddal egy kg lisztet sem bíznék rád, nemhogy egy ilyen súlyos döntést, mint egy meddővé tétel. A gyerekek arra, hogy valakinek nem az a véleménye mint nekik, felteszik a kérdést "te hülye vagy, vagy fogyatékos"? A felnőttek már ismerik a "más a véleménye" lehetőséget is. Nem feltétlenül hülye, vagy fogyatékos az, akinek más a véleménye.

Nem akarok személyeskedni, de te a szüleidet is le szoktad hülyézni? Tőlük is meg szoktad kérdezni, hogy "te hülye vagy vagy fogyatékos"? Csak mert pl. én nem kevéssel vagyok idősebb nálad és egy cseppet több tapasztalattal rendelkezem, és többet is tettem már le az asztalra, mint te, úgyhogy kicsit nagyot néztem a kérdésedet látva. Reméltem, hogy nem tőlem kérdezted, de mivel én írtam a 12-13-as bejegyzést, mégis tőlem. Én a helyedben szégyellném magam.

Sajnállak, hogy utálod a gyerekeket, de így olvasva téged, jelenleg egyetértek azzal, hogy nem lenne jó ötlet egy gyerek. Ha ilyen értékeket csepegtetsz bele, (Pl. utálom a gyerekeket, a fogamzásgátlással kapcsolatban is ilyen könnyelműen nyilatkozol, és ilyen tiszteletlenül beszélsz a felnőttekkel) akkor ments isten hogy gyereked legyen. Persze még sokat fogsz érni, és mondjuk 10 év múlva hálás leszel, hogy nem engedte a törvény a meddővé tételedet.

Nem haragszom rád. Most kamasz vagy, minden ellen és mindenkivel lázadsz, ide oda kapálózol, nem tudod mit is akarsz valójában. Kitartás, el fog múlni.

Üdv!

2014. ápr. 16. 14:07
 18/33 sippara ***** válasza:
0%

"attól, hogy annyi idős vagyok amennyi, még nem lehetnek életre szóló döntéseim, tartós véleményeim?"

A tapasztalat azt mutatja, hogy átlagban a hozzád hasonló korú gyerekek azt sem tudják eldönteni, mit egyenek két nap múlva, így őrültség lenne rájuk bízni egy ekkora felelősséggel járó döntést, hiszen a lelkiállapotuk, adott témáról alkotott véleményük folyamatosan ingadozik - ezt egyébként kiválóan be is mutatod az itteni válaszaiddal.

"de az az élet nekem nem irigylésre méltó."

Azt sem tudod, mit jelent "az az élet", így azt sem tudhatod, irigylésre méltó-e. Mondjuk hozzáteszem, ha pontosan tudnád, mivel jár, hogyan alakítható egy anya élete, akkor sem tudnál felelős döntést hozni, hiszen nincs elég élettapasztalatod ahhoz, hogy az ehhez kapcsolódó érzéseket akár felfogni is képes légy.

"nem akarok szülni, nem akarom, hogy tönkremenjen az alakom, sosem tudtam elviselni a kisebbek,velem egykorúak társaságát."

Tehát egy hisztis, kényes 18 éves lány vagy, aki többek közt azzal lázad, hogy ő márpedignemszülgyereket. Bármennyire is különlegesnek hangzik ez, 12 egy tucat - persze ettől függetlenül nincs ezzel SEMMI baj. Baj azzal van, ha azt hiszed, hogy életed végéig ugyanígy fogsz gondolkodni (most nem csak a gyerekvállalásról beszélek).

"egyébként sosem babázta, inkább kirakóztam, kockáztam..általános iskolába jártam? nahát micsoda tényfeltárás.."

Erről is beszéltem "gyerekesség" címszó alatt. Első körben légyszi értelmezd a mondatot és AZTÁN reagálj rá.

"miért ne tudnám eldönteni?"

Mert egy GYEREK vagy, ez süt minden egyes mondatodból.

" a másik pedig, hogy és az pedig"

Ülj le, egyes.

"mióta a te dolgod, hogyén meddő leszek-e vagy sem? "

Feltettél egy kérdést, kaptál választ, visszakérdeztél, hogy MIÉRT ez a véleményem, válaszoltam - ez volt két-három kommenttel ezelőtt, azóta hisztizel. Nem, nem az én dolgom, viszont az állam dolga, hogy hagyja-e, hogy hozzád hasonló felnőttesedő testben járkáló gyerekek olyan komoly döntéseket hozzanak, amelyeknek sem a súlyát, sem a következményeit nem KÉPESEK ésszerűen, felelősen felmérni.

"te hülye vagy vagy fogyatékos?"

Ezzel viszont felidegesítettél, főleg látva, milyen kommentre reagáltad. Hát nincs neked egy édesanyád/édesapád, aki a megfelelő időben és helyen (mondjuk a komment megírásakor, vagy inkább évekkel előtte) lekeverjen egy irdatlan nagy parasztlengőst? El kéne gondolkodnod, KICSI LÁNY, hogy hogyan kell/illik beszélni nálad tapasztaltabb, érett, felnőtt emberekkel. Ugyanis az alapján, ahogyan reagálsz arra, ha a véleményeddel ellentétes véleménybe akadsz, egy dühös, négy éves óvodás szintjén van. Amíg erről a szintről nem lépsz tovább, ne is akarj gyereket, de azt se, hogy bárki felnőttként kezeljen - ahhoz ugyanis úgy kell viselkedni. Azért, amit itt levágtál, én már beküldtelek volna a szobádba net-tv-telefon nélkül gondolkodni egy csöppet, pedig nem vagyok olyan hű de sokkal idősebb nálad - viszont nekem már a helyedben is ég a pofámról a bőr.

2014. ápr. 16. 15:49
 19/33 A kérdező kommentje:

hajjaj de idegesek lettetek :D nem ez volt a célom igazából, de látom vérszemet kaptatok. :3

nos, a hogy hülye vagy-e vagy fogyatékos kérdésemet az érthetetlenség ihlette. elmondtam, hogy NEM, NEM és SEMMIKÉPPEN SEM. erre ti jöttök azzal, hogy DE, és DE megfogod magad gondolni és DE. tehát újra felteszem a kérdést, hogy te hülye vagy vagy fogyatékos?:O hidd el, édesanyám engem jól nevelt, de az értetlenkedő erőlködő barmokat ő sem tolerálja. nem ismersz, sem az utamat ami miatt ezt már magamban eldöntöttem így mégis mi alapján döntöd el, hogy gyerek vagyok-e? jaj bocsáss meg, hogy nem támogatom a népességszaporítást, és taszít az anyaság, amit a társadalom ránk, nőkre akar ráerőltetni. gondolom ez nagyon deviáns :S ennyire szúrja a csőröd, ha valakinek eltér a véleménye? :D na még egy számodra pukkasztó, számomra viszont mérföldkő véleményt had süssek el: undorodom magától a gondolattól is, hogy termékeny vagy, olyan érzést kelt bennem, mintha valamiféle kanca lennék, akinek az a feladata, hogy "gyermeket szüljön". undorodom az anyaságtól, a terhességtől, attól, hogy maga a női nemi szervem erre a feladatra lett hivatva. a gyomrom felkavarodik. és de, te igenis úgy látom szívügyednek tekinted a fiatalok szándékos meddőségét, hiába próbálod kimagyarázni. csak kérdem én, NEKED NEM MINDEGY? te ösztönlény..

2014. ápr. 17. 14:51
 20/33 sippara ***** válasza:
0%

"erre ti jöttök azzal, hogy DE, és DE megfogod magad gondolni és DE."

Ilyet senki nem mondott, tanulj meg szöveget értelmezni. Azt írtuk, hogy a hasonló korban hasonlóan gondolkozó fiatalok között százból 99 és fél meggondolja magát akár két-három éven belül.

"nem ismersz, sem az utamat ami miatt ezt már magamban eldöntöttem"

Az UTADAT? D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D::D::D:D:D:D sírok a röhögéstől :D milyen UTADAT? ami a bölcsődétől a gimiig tartott? Útközben kiesett a kezedből a macid és ez örök sebet okozott? Jézus... biztos nem 13-14 az a 18? :)

"mégis mi alapján döntöd el, hogy gyerek vagyok-e?"

Pár év múlva gyere vissza, és olvasd el mindazt, amit írtál. Tipikus, felnőttnek látszani akaró tizenpár éves tinilány vagy, tipikus felnőttesnek látszani akaró tinihisztivel.

" nem támogatom a népességszaporítást, és taszít az anyaság, amit a társadalom ránk, nőkre akar ráerőltetni."

Rád én jelenleg egy dolgot erőltetnék, az pedig még pár év iskola, meg kőkemény élet mert botrányosan egysíkúan gondolkozol, és mind a 18 év "tapasztalatoddal" olyan nagy szavakat használsz, amiket nyilvánvalóan nem értesz (ez süt is az írásodból).

" ha valakinek eltér a véleménye?"

az "szúrja a csőröm", amikor gyerekek akarnak felnőttnek látszani, aztán amikor valaki elmagyarázza nekik, hogy az élet nem egészen úgy megy, ahogy azt ő az oviban eljátszotta, még neki áll feljebb, sőt, hisztirohamot kap. PLÁNE, ha ez a "gyerek" állítólag már nagykorú állampolgár.

"undorodom magától a gondolattól is, hogy termékeny vagy, olyan érzést kelt bennem, mintha valamiféle kanca lennék, akinek az a feladata, hogy "gyermeket szüljön""

Nem baj, szar családi háttér, elhiszem, majd talán találkozol normális emberekkel, tapasztalsz picit az életből anya szoknyáján kívül is, és nem fogod így érezni. Vagy nem. Amíg ilyen a hozzáállásod, hidd el, nem gond, ha nem szülsz gyereket, sőt.

"és de, te igenis úgy látom szívügyednek tekinted a fiatalok szándékos meddőségét"

Na értelmezd a saját mondatodat légyszi és fejtsd ki, mit akartál kifejezni, mert biztosan nem azt, amit végül sikerült.

Továbbra is te pattogsz, te kezdtél el személyeskedni... tényleg csak azt kérem, hogy pár év múlva, ha már TÉNYLEG felnőtt NŐ leszel, olvasd ezt vissza... le fog sülni a pofádról a bőr.

2014. ápr. 17. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!