Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Művi meddővé tétel?

Művi meddővé tétel?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék gyerekeket, utálom őket, és a gumi kényelmetlen. Fogamzásgátlót nem akarok szedni. Sajna új törvény van, de lehetséges h maszek elvégzi így is? 18 L
2014. márc. 29. 15:37
1 2 3 4
 1/33 sippara ***** válasza:
13%
Hál' Istennek nem, pláne nem egy gyereknél.
2014. márc. 29. 15:47
 2/33 A kérdező kommentje:
miért hálistennek? gondolom nagyon sokban sért téged, hogy számomra nem a gyerekeknek áll a világ...
2014. márc. 29. 15:49
 3/33 sippara ***** válasza:
16%
Azért, mert felnőtt, felelős emberek tisztában vannak vele, hogy egy 18 éves (mentálisan, szociálisan, gyakorlatilag) gyermek nem képes ilyen súlyú döntést felelősségteljesen meghozni, hiszen tapasztalat hiányában képtelen megfelelően hosszú távon gondolkodni. Ha ez nem is lenne így, a tízes évek vége, húszas évek eleje még így is egy változásokról, személyiség kiforrásáról szóló része az életnek. Leegyszerűsítve: még te is gyerek vagy, gyakorlatilag fogalmad sincs, miről beszélsz, és sacc 99 százalék az esélye, hogy öt éven belül akár szuicid gondolatokba fordulóan megbánnád a döntésedet.
2014. márc. 29. 15:59
 4/33 anonim ***** válasza:
79%

Ha a törvény nem engedi, akkor maszek alapon sem végzik el. Hogy mennyire jogos ez, azon lehet vitatkozni (a gyerekvállalás kérdése mindig is érzékeny téma volt ebben a társadalomban). Szerintem ha valaki elég nagykorú ahhoz, hogy adót fizessen, meg büntetőjogilag felelősségre vonható legyen, akkor hadd döntse már el azt is, hogy akar-e gyereket vagy nem. Én minden nagykorú, cselekvőképes embernek megadnám a lehetőséget, ha saját maga kifizeti a műtét költségeit (a TB finanszírozással nem értenék egyet, mert ez a beavatkozás nem a közösség érdeke).

Tudtommal "orvosi okokból" még mindig elvégezhető a beavatkozás, szóval ha szerzel egy pszichiátriai szakvéleményt arról, hogy kóros félelmeid vannak a terhességtől, azzal talán lehetne próbálkozni. Vagy hátha külföldön megcsinálják.

2014. márc. 29. 16:00
 5/33 A kérdező kommentje:

köszönöm negyedik. ez hasznos volt, ment a zöld kezecske!

harmadik te meg ne akarj már belelátni az én életembe, had döntsek már a saját testem felett, mi közöd van hozzá? engem sem zavar, hogy más szüli egymás után a gyerekeket, hát had legyen az én dolgom, hogy meddő vagyok,..olyan tenyérbemászó a véleményed, hogy még a gyomrom is felkavarodott.. gondolom te is azon a nézőponton vagy, hogy a nőnek a feladata a szülés..

2014. márc. 29. 16:06
 6/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha változott a törvény (változott? mikor?), akkor nem végzi el maszek orvos sem. Hogy miért? Mert egyrészt a diplomájába kerül, másrészt jó eséllyel még börtönt is kap érte.
2014. márc. 29. 16:10
 7/33 sippara ***** válasza:
13%

"harmadik te meg ne akarj már belelátni az én életembe, had döntsek már a saját testem felett, mi közöd van hozzá?"

Feltettél egy kérdést, válaszoltam, visszakérdeztél, hogy MIÉRT, mire én leírtam, ezen meg felháborodsz... erre is utaltam azzal, hogy 18 évesen az ember még gyerek ;)

"engem sem zavar, hogy más szüli egymás után a gyerekeket, hát had legyen az én dolgom, hogy meddő vagyok"

Az a baj csak ezzel, hogy nem tudod, miről beszélsz, azt meg pláne nem tudod, mi lesz veled, mire fogsz vágyni 20-30, vagy akár csak 5 év múlva - halkan jegyzem meg, öt éve még általános iskolába jártál, tíz éve babáztál ;)

"olyan tenyérbemászó a véleményed, hogy még a gyomrom is felkavarodott.."

Milyen véleményem? Az, hogy szerintem egy 18 éves gyerek körülbelül annyira tudja eldönteni, akar-e valaha szülni, mint egy öt éves? Sajnos ez így van.

"gondolom te is azon a nézőponton vagy, hogy a nőnek a feladata a szülés.."

Nem, én azon az ÁLLÁSPONTON (a nézőpont más, másként, máshol használjuk) vagyok, hogy egy gyerek ne döntsön arról, hogy lehessen-e valaha gyereke, mert nem fogja fel a döntésének súlyát. Hogy aztán felelős, felnőtt emberként majd hogy dönt, szül-e, avagy sem, az már teljesen hidegen hagy, nem az én dolgom.

2014. márc. 29. 16:26
 8/33 anonim ***** válasza:
87%

sippara: Azért nem kéne ilyen lekezelően beszélni a kérdezővel. Lehet, hogy meg fog változni a véleménye és gyereket akar majd a jövőben, de az is lehet, hogy nem.

Én 33 éves vagyok. Nem akartam soha gyereket, és még most sem akarok, és szerintem ilyen idősen nyugodtan kijelenthetem, hogy már nem is fogok soha. 18 évesen is pontosan ezt mondtam, és engem is lehordtak miatta. Nekem is mondták, hogy túl fiatal vagyok, úgyis meggondolom még magam, aztán ők voltak a legjobban megdöbbenve, amikor se 5, se 10 év múlva nem gondoltam még meg magam és azóta sem. Most már majdnem dupla olyan idős vagyok, mint akkor és semmit nem változott a véleményem. Borzasztó idegesítő tud lenni, hogy mások úgy gondolják, hogy ők jobban tudják, te mit szeretnél mint te magad!

2014. márc. 29. 17:12
 9/33 sippara ***** válasza:
21%
Nem voltam lekezelő :) Persze, nagyon sokan vannak, akik 30-40 éves korukra sem akarnak gyereket, ezzel nincs is semmi baj, hiszen ez mindenkinek a maga döntése. Az is igaz, hogy vannak, akik már 18 éves koruk óta így gondolják. DE!!! valljuk be, hogy ezeknek az embereknek a bőves-bőven túlnyomó többsége pár éven belül változtat a véleményén, mert csak gyerekhiszti volt, vagy mert tini lelki válság mondatta vele, vagy mert közben mégis talált valakit, akitől gyermeket szeretne, tőlük pedig nem vehetjük el a lehetőséget azzal, hogy hagyjuk, hogy tizenévesen, gyakorlatilag gyerekfejjel meghozzanak egy életre szóló döntést, aminek a meghozásához az ilyen korú gyermekek többsége egyszerűen mentálisan, emocionálisan nem elég érett. Ez nem lekezelés, ez nem bunkóság, ez tény.
2014. márc. 29. 17:20
 10/33 A kérdező kommentje:

sippara:

"Feltettél egy kérdést, válaszoltam, visszakérdeztél, hogy MIÉRT, mire én leírtam, ezen meg felháborodsz... erre is utaltam azzal, hogy 18 évesen az ember még gyerek ;) "

bravúrosan forgatod ki a szavaimat :D attól, hogy annyi idős vagyok amennyi, még nem lehetnek életre szóló döntéseim, tartós véleményeim? ki vagy te, hogy megkérdőjelezd?

"Az a baj csak ezzel, hogy nem tudod, miről beszélsz, azt meg pláne nem tudod, mi lesz veled, mire fogsz vágyni 20-30, vagy akár csak 5 év múlva - halkan jegyzem meg, öt éve még általános iskolába jártál, tíz éve babáztál ;) "

kezdjük ott, hogy tudom miről beszélek. nővérem 2 gyereket nevel, és vért izzad, bár nagyon szereti őket, de az az élet nekem nem irigylésre méltó. nem akarok szülni, nem akarom, hogy tönkremenjen az alakom, sosem tudtam elviselni a kisebbek,velem egykorúak társaságát. egyébként sosem babázta, inkább kirakóztam, kockáztam..általános iskolába jártam? nahát micsoda tényfeltárás..

"Milyen véleményem? Az, hogy szerintem egy 18 éves gyerek körülbelül annyira tudja eldönteni, akar-e valaha szülni, mint egy öt éves? Sajnos ez így van. "

miért ne tudnám eldönteni? ismersz? nem. nekem nem lehet önálló véleményem csak mert te x évvel idősebb vagy?

"Nem, én azon az ÁLLÁSPONTON (a nézőpont más, másként, máshol használjuk) vagyok, hogy egy gyerek ne döntsön arról, hogy lehessen-e valaha gyereke, mert nem fogja fel a döntésének súlyát. Hogy aztán felelős, felnőtt emberként majd hogy dönt, szül-e, avagy sem, az már teljesen hidegen hagy, nem az én dolgom"

nem kell nyelvtantanároskodni, a másik pedig, hogy és az pedig mióta a te dolgod, hogyén meddő leszek-e vagy sem? honnan ez a nagy önbizalom?

2014. márc. 29. 17:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!