Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Spirál vs. Művi meddővé...

Spirál vs. Művi meddővé tétel: melyiknek mi az előnye, mi a hátránya?

Figyelt kérdés
A feleségemmel gondolkodunk a dolgon. A spirál eddig egészen jól tette a dolgát, de 5-7 évente cserélni kell és közben van 4-6 hét "pihentetés", ami alatt hagyományos módon kell védekezni (bár ez még belefér). Amikor fent van a spirál, akkor sokkal erősebb és tovább is tart a menstruációja, mint nélküle. Nem szeretnénk több gyermeket, így jött szóba a végleges megoldás. A hosszú várakozási időn túl van-e még hátránya a petevezeték elkötésnek? Leginkább a személyes tapasztalatok érdekelnének.

2013. szept. 12. 21:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

Én a hormontartalmú spirált javasolnám - Mirena.

Ugyanúgy helyezik fel a méhbe,mint a hagyományos "fémes" spirálokat,de hormon van benne,ami lassan,fokozatosan fejti ki hatását. Emellett a menzesz nemhogy bővebb és hosszabb idejű nem lesz,de még le is rövidül és jóval kevesebb a vérzés. A sterilizálás mindamellet,h visszafordíthatatlan, egy kisebb műtéti beavatkozás,ami veszélyekkel járhat.

A Mirena ugyan nem túl olcsó,de megéri és a sterilizálás sem az.

2013. szept. 12. 22:07
 2/11 anonim ***** válasza:
74%
Az elsőnek igaza van. A Mirena az egyik legmodernebb fogamzásgátló módszer. A vérzés mellette minimális, a belőle kikerülő hormon jórészt helyben hat, kevesebb szívódik fel. ezáltal kevesebb a hormonok mellékhatása is.
2013. szept. 13. 08:07
 3/11 A kérdező kommentje:

Vannak saját tapasztalataitok, vagy csak a reklámok alapján írjátok?

Olyan valaki akinek csináltak már elkötést?

2013. szept. 13. 20:38
 4/11 anonim ***** válasza:
Én el vagyok kötve 10 éve. Mit szeretnél tudni?
2013. szept. 13. 22:47
 5/11 A kérdező kommentje:

Mint írtam:

"A hosszú várakozási időn túl van-e még hátránya a petevezeték elkötésnek?"

2013. szept. 14. 08:17
 6/11 anonim ***** válasza:
Legnyomósabb ellenérv,h nem lehet többé gyereke. De ezt gondolom "átrágtátok" már ezerszer. A műtétet laparoszkóppal végzik,tehát viszonylag "könnyű"beavatkozás,de lehetnek szövődményei. Ha minden jól megy menstruálni ugyanúgy fog,mint addig,nem lesz bővebb,erősebb a vérzés,viszont nekem mióta megcsinálták, nagyon erős görcseim vannak menzesz alatt,pedig ez soha nem volt addig.
2013. szept. 14. 08:30
 7/11 A kérdező kommentje:

"Legnyomósabb ellenérv,h nem lehet többé gyereke. De ezt gondolom "átrágtátok" már ezerszer."

Mint írtam, nem szeretnénk töb gyermeket, de biztos rosszul fogalmaztam...

:(

Azt is írtam, hogy személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi, nem a marketing szövegre, amit bárhol el tudok olvasni. De lehet, hogy a műtőasszisztensi háttér segítségével még egy műtétet is meg tudnék nézni.

Csak épp nem ez érdekel...

Minden esetre köszönöm, de várom azokat, akik már elvégeztették a műtétet.

2013. szept. 14. 10:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Az eleje marketing szöveg.De nem véletlen,h odaírtam,h ezt már átgondoltátok. Én is azt tettem. De,amit utána írtam TAPASZTALT! Egyebet nem tapasztalok,ha ez kevés,akkor valószínűleg nincs más,amit tapasztalni lehet.
2013. szept. 14. 11:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Az nem került szóba esetleg, hogy TE köttesd el magad? A férfi műtétje sokkal egyszerűbb, könnyebb kivitelezni, kisebb a kockázata.
2013. szept. 14. 11:54
 10/11 A kérdező kommentje:
Majd ha arról lesz szó, meg fogom kérdezni! Jelenleg más a téma, köszönöm!
2013. szept. 15. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!