Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A lányok miért titkolják...

A lányok miért titkolják annyira, hogy menstruálnak? 13/L

Figyelt kérdés
Úgy értem.. hogy nem kell kiírni a homlokára, hogy szia menstruálok, de ha vki rákérdez, vagy feljön a téma, akkor miért kell letagadni? Ezt csak én látom rosszul, és tényleg cikinek számít? Mert a mi osztályunkban pl van(nak) olyan fiú(k) akivel/akikkel normálisan lehet erről beszélni, megértik, és talán így még kicsit beindítja is őket, hogy a menstruáló nő képes gyermeket nemzeni és szülni. Más fiú(k) pedig kiröhögi(k) stb.. Mit lehet az utóbbi réteggel kezdeni, ha ők is tudják, hogy mestruálsz? Vagy vannak olyan lányok is, akik meg azt kamuzzák, hogy megjött nekik. Ebben mi a logika?

2013. jan. 12. 09:23
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
és még annyi hogy bioszon csak felületesen vesszük a dolgokat,egy kukkot nem értenek abból,amit meg kell tanulni! és ez szerintem a suli hibája is mert nem világosít fel eléggé. és még jó pár lány ismerősöm sem tudja igazán,mi miért van,aztán meg jönnek ide írogatni gyakorikérdésekre :S
2013. jan. 12. 20:17
 22/26 anonim ***** válasza:
71%

Valóban természetes dolgod, de a sza-ás is az, mégsem kötjük mindenki orrára, hogy mikor voltunk a budin éppen.

Nem azért, mert szégyen, hanem azért, mert a szexualitással kapcsolatos. Idegen férfira nem tartozik, hogy mikor vagy éppen megtermékenyíthető és mikor éppen tisztulás alatt. Ez mindenkinek a magánügye, ami a párjára és őrá tartozik. Mivel normális esetben nő nem néz szexuális tartalommal a másikra, ezért nők között az ilyen beszélgetés más.

Remélem érthető, hogy ez messze nem valamiféle rosszul értelmezett szégyen miatt van. Egyszerűen az intimitás nem közügy egy monogám társadalomban. (legalább is monogamitásra törekvő)

Természetesen rosszullét esetén, ha ez valamiképpen az ellenkező nemet is érinti (pl munkahely, vagy elsősegély miatt), akkor nem kell belőle ügyet csinálni és meg lehet mondani diszkréten a helyzetet.

A röhögő fiúkat egyszerűen meg kell tanítani az udvariassági szabályokra, aminek az első lépése az a kérdés, hogy tulajdonképpen a menstruációban mi is a vicces. Ha ezt konkretizáltátok, akkor meg lehet őket kérni, hogy viselkedjenek úriember módjára és legalább a röhögést az illető személy hallótávolságán kívülre időzítsék. Mert ugye nekik sem esik jól, amikor a hölgyek a nemi szerveik méretein röhögnek esetleg, vagy azon, hogy esetleg "felsültek", vagy másképpen kerültek kellemetlen helyzetbe egy szituban.

2013. jan. 12. 20:18
 23/26 anonim ***** válasza:
Húúú, nagyon magas IQ-val rendelkező hozzászóló vagy olvasó is van ebben a topicban, mert egy "kedves" privát üzit is kaptam. Csak azt nem tudom mire mert semmi olyat nem írtam... Ez ám a szinvonal....
2013. jan. 12. 20:20
 24/26 anonim ***** válasza:
igen,én is ..hát akinek nincs jobb dolga,mert annyira megkeseredett az élete annak ez a szorakozas...
2013. jan. 12. 22:11
 25/26 anonim ***** válasza:
22-es jól megfogalmaztad a lényeget,de úgysem értik meg. Az meg abszolút nem gáz,hogy nem tudják,hogy 3 vagy nem 3 npos,majd amikor szexelni akar a barátnőjével,akkor ő majd szépen elmondja a pasijának,hogy neki ennyi ideig tart,várni kell /már ha vár a pár,mert attól még lehet szexelni gumival- ,hogy menseselsz/ szóval nem a ti dolgotok előre felkészíteni a fiúkat a házaséletre. majd a párjuk megteszi. ennyi
2013. jan. 13. 12:11
 26/26 anonim ***** válasza:

72%-os

egyetértek veled.

2013. jan. 13. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!