A lányok miért titkolják annyira, hogy menstruálnak? 13/L
Előzőt miért is pontoztátok le?
Szerintetek a fiúkkal kellene a menstruációs problémáikat megbeszélni a 9 - 14 éves lányoknak?
mi 14 évesek vagyunk és már nem szoktak a fiúk hülyéskedni rajta. még hatodikban volt ez divat,amikor az ablakra betétet ragasztottak,amit elcsentek valakitől,de mára már nem csinálnak ilyet szerencsére. a mi osztályunkban elég érett fiúk vannak,mindegyik egy-két kivételével szőrös,mutál,stb :) így már érettebben felfogják a dolgokat.
nálunk 16 lány van,13 menstruál,1-et nem érdekli a dolog,2 meg kamuzza...
igen,nem akarnak már kislányoknak látszani,de fölösleges,mert ők úgy is a fiatalabbak közé tartoznak szal nem lenne gáz ha mondjuk nekik csak kilencedikre jönne meg. de agyilag zoknik >< az egyik rájátszik,hogy jajj de fáj a hasam,mert pont ma jött meg(tegnap mondta először,de szerinte neki előbb "megjött",mint nekem),őt sosem láttam még betétet cserélni,vagy még csak nem is látni,de ő engem el szokott kísérni. viszont ha valakinek tényleg attól fáj a hasa,nem vígan beszél tovább.én akkor mozdulni sem bírok. sosem mondta hogy épp megvan,amikor én cseréltem,akkor mondta hogy ja,neki is kell,utána meg nem is cserélt ._?
a másik kamuzós tegnap tudta meg hogy nekem már megjött és feltűnően pokerarcot vágott. ő is rájátszott már,hogy fáj a hasam,kidobnám,és betétet kell kérnie a védőnőtől. és mi lett pár perc múlva? kiment az udvarra barátnőzni,nem panaszkodott tovább és nem is ment védőnőhöz -.-"
bocsi,hogy hosszú lett!
ahogy már írtam,nagylánnyá válik az,aki már menstruál és mivel ők még kislányok,ezért nem akarják ezt éreztetni és gáznak érzik hogy ők még "taknyosok".
mivel ez egy természetes folyamat,a világ legtermészetesebb dolga,így a fiúkkal ha kell,beszélünk róla(ha valamelyik felhozza bioszon vagy ilyesmi). Ők is beszéltek már előttünk a magömlésről(már 4 évvel ezelőtt!) és nem zavartatták magukat,hiszen ez a természet,nem ciki róla beszélni.
14L
fúúú,itt aztán minden variáció van! :D
komolyan azt hiszitek,hogy attól váltok nagylánnyá,hogy elkezdtek menseselni??!! Az csak annyit jelent,hogy testileg készen álltok a teherbe esésre/szülésre! /és nem a szexre!!/ Nagylányok majd akkor lesztek,amikor megkomolyodtok,éretten kezelitek a problémákat stb stb! De biztos nem a menses fog nagylánnyá tenni... Eléggé el vagytok tévedve,nagyon sok dologban,mai tizenévesek.... :(
Amúgy meg az,hogy éppen menseselsz, szerintem egyéni,intim "dolog". én speciel /és a barátnőim sem/ sosem szoktam fiúkkal megbeszélni,hogy "iiigen,képzeld,épp megjött,jaj de jó nekem,most menő vagyok". Csajokkal beszélünk róla persze,de ez nem fiúknak való téma. Elég,ha tudják,hogy mi az,miért van és kész.
11-es válaszoló, szerintem a "beindítja a dolgot" alatt arra gondol,hogy másképp néznek rá a fiúk,ha tudják,hogy már mensesel. Úgymond potenciális barátnőként, hogy neki lehet majd gyereke,egészséges stb
De elég fura a gondolkodásmódjuk a mai tizenéveseknek,az egyszer 100 :D :S
nem úgy értjük hogy nagylány,hanem testileg már felnőttek,életet tudunk adni.
és azt sem úgy kell elképzelni,hogy a fiúknak azt mondjuk hogy jajj épp megvan hagyj békén,hanem ha van valami kérdésük,akkor megválaszoljuk. képzeld,még van olyan lány(!) is az osztályban,aki azt sem tudja mi a folyás..
nem állandóan erről beszélünk a fiúkkal,hanem évente 1-2x feljön a téma és akkor ha valami nagy hülyeséget hallottak a témával kapcsolatban,akkor azt megmagyarázzuk,ilyesmi.
és szerintem fontos is néha ilyenekről beszélni,mert később barátnőjük lesz,családjuk és azért elég érdekes az,hogy a fiúk többsége azt hiszi pl hogy a menzesz 3 napig tart,aztán a negyedik napon "össze akarna bújni" a barátnővel/feleséggel aztán meg nagyot néz,amikor megtudja hogy a menzesz nem mindig 3 napos... szóval tipikus tévhiteket magyarázunk meg nekik,ha kell. mi sem tudunk sok mindent a fiúkról,viszont ha fiam lesz,elég gáz lesz ha sok mindent nem fog a fejlődésével kapcsolatban tudni...
remélem így érthető :)
ja és csak pár lány hiszi azt hogy a menzesz menő,de azok minden téren kelletik magukat így ez nem meglepő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!