Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A lányok, nők miért csak...

A lányok, nők miért csak mostanában kezdtek "kampányolni" a férfi nőgyógyászok ellen?

Figyelt kérdés
Évtizedek óta vannak férfi nőgyógyászok, és senkinek nem volt velük baja. Ha ez akkora baj lenne, már nem is engednék őket egyetemen sem, hogy ezzel a szakkal foglalkozzanak. Szerencsére nem mindenki gondolja őket perverznek.
2012. jan. 16. 08:59
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
66%
Én kezdetektől fogva,ugyan ahhoz a nőgyógyászhoz járok és nagyon kedves,figyelmes és férfi! 34/N
2012. jan. 16. 13:10
 42/58 anonim ***** válasza:
67%
Hála Istennek, szerencsés vagy!
2012. jan. 16. 13:14
 43/58 anonim ***** válasza:
Én az elejétől fogva női nőgyógyászhoz járok, aki nagyon kedves megértő és szinte félszavakból is megértette minden nyavalyámat. Szülni is nála szültem, tökéletes volt akkor is.
2012. jan. 16. 13:19
 44/58 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem nem kampányolásról van szó a legtöbb kérdésnél (ez pl erre a kérdésre nem vonatkozik, hisz ez meg kampányolás a női nőgyógyászokat támogatók ellen...), hanem amikor itt van egy fiatal lány, aki pánikol, hogy úristen először megy nőgyógyászhoz, és kihez menjen, és mi lesz vele, akkor mondják neki, hogyha ennyire fél, akkor keressen női nőgyógyászt, mert neki valószínűleg könnyebb lesz egy nő előtt vetkőznie és terpesztenie (Hiszen öltözőkben már biztos látták más nők kevés ruházatban, stb). Én nem is szoktam olyat látni, hogy olyat győzködnek, hogy csak a női jó, aki már volt férfinál és semmi baja nem volt vele.

Amúgy meg arra a kérdésre, hogy miért csak most, amikor évtizedek óta vannak férfi nőgyógyászok, az a válasz, hogy most kezdtek csak el jobb arányban nők lenni! Évtizedekkel ezelőtt szinte fizikai képtelenség volt női nődokit keríteni, szóval nem volt választási lehetőség. Manapság választási lehetőségben sokkal jobb a helyzet, de sokan (főleg tapasztalatlanok) ezt nem tudják, és nekik hasznos lehet.

Amúgy meg hogy személyes tapasztalatot mondjak, én voltam két nőinél is, és nagyon aranyosak, kedvesek voltak, és totál bevoltak táblázva, tele volt mindig a váró. Szóval nem kell általánosítani, hogy a női nógyógyászok, csak mert nők sokkal kevesebb beteget kapnak.

2012. jan. 16. 13:39
 45/58 anonim ***** válasza:
46%

Még csak annyit szeretnék mondani, hogy a női nőgzógyász nem "csak" orvos, hanem nő is, ami sokunknak sokat jelenthet.

Nagy valószínűséggel átélte mindazt a kellemetlenséget, amivel hozzáfordulunk, (beleértve a szemérmességet is),

amiről férfi kollegája legfeljebb könyvből tanult, és a legjobb indulata és empátiája mellett sem tudja úgy megérteni/átérezni mint egy "gyakorló" nő.

Sok mindent azonnal megért, hiszen neki is volt, nem kell részletesebben magyarázni.

Ezzel én nem akarom bizonygatni, hogy "csak" a női doki az igazi, de érdemes esetleg ezen is elgondolkodni.

Nekem női dokim van, soha nem okozott csalódást a legkissebb mértékben sem.

2012. jan. 17. 07:34
 46/58 anonim ***** válasza:
60%

31. 84%os

Nekem azért vannak kétségeim:

1. Ha valóban lány vagy

2. Ha valóban orvosnak, sőt nőgyógyásznak készülnél

akkor örülnöd kellene és tapsikolnod, hogy milyen jó szakmát választottál! Nem hiszem el, hogy ennyire erőszakosan próbálnád meggyőzni a többieket, szinte semmiféle megértést nem mutatva aggodalmaik irányába.

Hiszen egy hiányszakmát válastottál, ahol várnak rád!

De ha ennyire nem tudod beleélni magad mások helyébe, akkor ... nem tudom...

2012. jan. 17. 08:46
 47/58 anonim ***** válasza:
56%

Tökéletesen bele tudom élni magam mások helyzetébe, mert mint ahogy már említettem legalább 35-ször, nekem is pont ugyanolyan aggályaim voltak az első nőgyógyászati látogatás előtt, mint másoknak.

Ezért is keresem NŐ nemű orvost. Azóta persze rájöttem, hogy tök mindegy az orvos neme, nekem az számít, hogy mennyire ért a dolgához. Hiába kedves és aranyos és megértő vki, ha a problémámat nem tudja megoldani.

Ha pedig a problémámat megoldja, akkor teszek rá, hogy férfi vagy nő a illető.

Nekem nem azzal van a problémám, hogy azt javasoljátok vkinek, hogy menjen nőhöz. Ezzel semmi probléma sincsen.

Én is javasoltam már olyan kérdéseknél, ahol írta a kérdező, hogy férfiak előtt nem szeretne vetkőzni.

Teljesen megértem ezt is (hiszen átéltem), ezért mondom is neki, hogy manapság már vannak nő nemű orvosok, ha a férfi zavarja, hát menjen ahhoz.

Nekem egyrészt az nem tetszik, hogy ennyire erőszakosan akarjátok mindenki képébe beletolni a saját véleményeteket.

Mikor kitaláltam, hogy nőgyógyász szeretnék lenni, akkor végigkérdeztem a barátnőim, hogy mennének-e női orvoshoz.

Vki azt mondta, hogy persze, sokkal szívesebben, mint férfihoz.

e képzeld el, olyan is volt, aki azt mondta, hogy soha nem menne el nőhöz, mert a gondolatától is rosszul van, hogy egy nő nyúljon bele.

Most akkor el kellett volna kezdenem vele vitatkozni, meg magyarázni neki, hogy "demárpedigakkorismenjélnőhöz, mert az az igazi!!"?

Én elfogadom a véleményét. Ha neki a férfi orvos jobb, akkor menjen hozzá, valószínűleg ha jó orvos leszek, akkor nélkülük is lesz elég páciensem.

A másik, ami nem tetszik, hogy ti nem csak egyszerűen a női nőgyógyászokat pártoljátok (mert mint mondtam, ezzel önmagában semmi bajom nem lenne), hanem egyfolytában azt nyomjátok, hogy az összes férfi, aki nőgyógyásznak megy az perverz, nem tudja megérteni a problémákat, nőként tekint a páciensére stb.

És ez így nem igaz. Lehet, hogy van ilyen orvos, de nem kellene általánosítani.

Oké, hogy szerintetek a nő nemű nőgyógyász jobb, de ne fikázzátok már le a férfiakat ennyire.

Ha vkinek a férfi orvos a szimpatikus, megfelelő, akkor FOGADD EL.

2012. jan. 17. 11:58
 48/58 anonim ***** válasza:
28%

47.

ne haragudj, de butácska vagy egy kicsit...

teljesen leragadtál annál az unalomig ismételt mantrádnál, hogy:

"azt nyomjátok, hogy az összes férfi, aki nőgyógyásznak megy az perverz, nem tudja megérteni a problémákat"

Senki sehol nem mondta, hogy a férfi nőgyógyász - pláne, hogy az összes - perverz állat??

Ezt te ismételgeted reggeltől esti, estétől reggelig.

2012. jan. 17. 12:05
 49/58 anonim ***** válasza:
19%

Ja és hogy mennyire tudod beleélni magad mások helyébe, azt látjuk.

Kicsit kisseb vehemenciával, és számolj elötte 100-ig, ahogy őseink mondták.

Ez jól jöhet később is, orvosként nagyon nagy szükség lenne rá.

2012. jan. 17. 12:08
 50/58 anonim ***** válasza:
43%

Talán olvasd végig ezt (gondolom vagy te tetted fel a kérdést, vagy 73%-os barátnéd):

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__23129..

Ebben elég sokszor elhangzik, hogy a kérdező szerint azért megy egy férfi nőgyógyásznak, mert különösen vonzódik a nőkhöz és pénzéhes.

Plusz volt egy kérdés a hüvelyi UHval kapcsolatban (nem találom sajnos), ahol szintén elkezdte vmelyikőtök nyomni a "mit képzelnek magukról a férfiak, hogy a nőgyógyászatot választják".

Egyébként nem hiszem, hogy buta lennék. De amúgy is, magasról teszek rá, hogy te mit gondolsz rólam:)

2012. jan. 17. 12:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!