Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A lányok, nők miért csak...

A lányok, nők miért csak mostanában kezdtek "kampányolni" a férfi nőgyógyászok ellen?

Figyelt kérdés
Évtizedek óta vannak férfi nőgyógyászok, és senkinek nem volt velük baja. Ha ez akkora baj lenne, már nem is engednék őket egyetemen sem, hogy ezzel a szakkal foglalkozzanak. Szerencsére nem mindenki gondolja őket perverznek.
2012. jan. 16. 08:59
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem nem az a aj, hogy vkinek nem mindegy az orvos neme.

Ha vki jobban szeretne nő nemű orvoshoz menni, akkor menjen ahhoz, én is azt tettem.

Csak azt nem értem, hogy az a 2-3 ember (pl. 73%-os) miért akarja mindenkire ráerőltetni a véleményét, és bemagyarázni mindenkinek, hogy az összes férfi, aki nőgyógyásznak megy, az perverz, nem betegként, hanem nőként tekint a betegére és pénzéhes.

Nem értem miért nem képes ez a néhány elvakult felfogni, hogy az, hogy vki jó orvos vagy sem, nem a nemén, hanem a természetén múlik.

annak szar férfi orvosok, akik tényleg a pénz miatt választották a szakmát, de nők között is van ilyen.

Szóval nem értem miért kell mindenkibe belesulykolni, hogy "a férfi nőgyógyász rossz".

Miért nem döntheti el mindenki maga, hogy hova akar menni?

És ezt úgy mondom, hogy LÁNY vagyok és nőgyógyásznak készülök, tehát elvileg ez a pár ember pont, hogy mellettem kampányol, de esküszöm már engem idegesít a dolog.

2012. jan. 16. 12:25
 32/58 anonim ***** válasza:
29%

"Mindig rátok ismerek, a "férfi dokit akarok, mert az az igazi!" kampányotokról. "

Én egészen biztos, hogy soha nem állítottam ilyet.

2012. jan. 16. 12:28
 33/58 anonim ***** válasza:
59%

kedves kérdező, érdekes lehet ez is:

"Milyen érzés egy idegennek széttenni a lábunkat?

• Máger Judit

2011.06.08., 11:01 2011.06.08., 19:54 7212 15

Még ha javult is némileg a helyzet – tegyük hozzá, főleg a magánrendeléseken -, azért még mindig sok nőt ér trauma egy-egy nőgyógyászati vizsgálaton. „Bár erős kifejezésnek tűnik, de jó néhányan erőszakként élik meg a vizsgálatokat” – mondta Rácz Zsuzsa író egy nemrégiben lezajlott konferencián, ahol az orvosi kommunikációról volt szó. A gyógyító szakmák közül a nőgyógyászat az egyik – a sebészet és az urológia mellett –, ahol szinte teljes a férfiuralom: a nőgyógyászok 95 százaléka férfi. A doktor urak nem veszik tudomásul, de talán nem is tudatosul bennük, hogy a nők a vizsgálat során egy szokatlan, kellemetlen szituációba kerülnek, és ezt a helyzetet megfelelő empátiával kellene kezelniük. Sok nőnek gondot jelent, hogy kénytelen egy idegen előtt levetkőzni, arról nem is beszélve, hogy az intim környezet a legtöbb helyen még mindig hiányzik. Erre számos személyes történet is olvasható a különböző fórumokon: többen is leírták például, hogy a rendelőkben a vizsgálószék éppen szemben van az ajtóval, amit a nyári melegben sokszor be sem csuknak, s csak egy vékony függöny hivatott takarni a széttárt lábakkal fekvő nőt.

Az orvos és a páciens klasszikus alá-fölérendeltségi viszonyban van, szó szerint és átvitt értelemben is. A nők többsége pedig – legyen bármilyen képzett, bármilyen magas beosztásban – tekintélytisztelő, vagyis általában tudomásul veszi, hogy követnie kell az orvos instrukcióit, kérdés nélkül is.

Rácz Zsuzsa szerint a nőgyógyászati rendelőben elszenvedett megalázó helyzet az, ami az egyik fő oka lehet annak, miért nem vesznek részt a nők jóval nagyobb számban – a figyelemfelkeltő kampányok ellenére sem – a szűrővizsgálatokon."

2012. jan. 16. 12:37
 34/58 anonim ***** válasza:
28%

Én azt komolyan nem értem, ha titeket kettőtőket

"esküszöm már engem idegesít a dolog."

akkor miért válaszolgattok rá?

Lépjetek tovább, és a szerintetek hülye embereknek ne válaszolgassatok, van annyi kérdés és fórum, hogy csak na!

Vagy irogassatok, de akkor meg ne gyalázzátok a nem a ti elképzelésetek szerint válaszolókat!

2012. jan. 16. 12:45
 35/58 anonim ***** válasza:
100%

itt találtam kicsit korábbról:

"Egyik ismerősöm nagyon szégyenlős volt a nőgyógyásznál, nahh neki jól megmondta az orvos. ^^

Nahh idefigyelj: 8 éve vagyok a szakmában (fiatal orvos volt), naponta rengeteg nő jön be ide és vetkőzik le, eleinte még izgalmas volt, de 8 év után már unalmas. Ha haza megyek a feleségemhez, már az ő szervei sem tudnak különösképp felizgatni. :D

Lehet csak poénnak gondolta, de van benne valami. :D"

Lehet hogy ez az orvos 8 év alatt. a másik 2 év alatt, a harmadik 15 év alatt jut el idáig.

De legalább nem tagadja, hogy azért nem teljesen közömbös.

2012. jan. 16. 12:48
 36/58 anonim ***** válasza:
100%
Ja és egyébként azt úgyis mindenki maga dönti el, hogy ki elött terpeszt kényelmesebben, irogathat itt is máshol is akárki bármit is!
2012. jan. 16. 12:50
 37/58 anonim ***** válasza:
33%

"úgyis mindenki maga dönti el, hogy ki elött terpeszt kényelmesebben, irogathat itt is máshol is akárki bármit is!

"

Akkor mégis miért kampányolsz ennyire?

2012. jan. 16. 12:52
 38/58 anonim ***** válasza:
76%
eletemben ket noi nogyogyasszal volt dolgom. mindketto hideg, rideg, szemlytelen volt. sokkal kellemetlenebbul ereztem magam mint a feri nogyogyaszoknal. en azt tapasztaltam hogy pont hogy a ferfiak megertobbek, kedvesebbek mint a nok. de ez csak a sajat tapasztalatom, biztos vannak nagyon kedves rendes noi nodokik is minthogy taho, rideg ferfiak is. en azt mondom ahhoz kell menni akit tobben is ajanlanak, fuggetlenul attol hogy no vagy ferfi. ha jo hirneve van akkor nem lehet rossz doki.
2012. jan. 16. 12:59
 39/58 anonim ***** válasza:
100%

38.

Természetesen te járj férfi nőgyógyászhoz, hiszen megtaláltad a neked megfelelőt! Szerintem senkinek sem jutna eszébe hogy lebeszéljenek róla, gondolom itt igazán a "pályakezdő" tiniknél igazán érdekes ez a kérdés.

2012. jan. 16. 13:07
 40/58 anonim ***** válasza:
100%

37

te, ebben mi a kampány? vagy csak én nem tudok magyarul?

2012. jan. 16. 13:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!