Mi lehet a bajom? Kétségbe estem?
az a helyzet, h már hetek óta alkalmanként(ritkán, heti 1-2szer) fájdalmat érzek a végbelemben, mintha hirtelen kicsit begörcsölne, de aztán elmúlik. Nem foglalkoztam vele, most viszont észrevettem, h a fenékvágásom legtetején, de ahol még tart a vágás, szóval a két farpofa között még éppen, van egy dudor, ami ha megnyomom fáj. Nem látszik, de érezhető és ugye fáj is. Mi lehet ez? Nagyon megijedtem, mert a nagyszüleim végbélrákban haltak meg. Ugye nem rák? Milyen orvoshoz forduljak? köszönöm!
20L
A lebiztosabb az lenne, ha elmennél orvoshoz. Látatlanban senki nem tud neked segíteni.
Első körben a háziorvoshoz kell menni, ő ad beutalót, ahova kell. Vérvételre már holnap reggel elmehetsz (oda is kell beutaló), ebből holnap délutánra már látszódni fog, hogy van-e okod pánikolni. Ha a vérképed jó, onnatól biztosan nincs nagy baj.
És mekkora dudor?
Ha jól értem, akkor ez kívül van, már majdnem a derekadnál? Mert ha igen, akkor a végbeled tutira nem ott van.
Kedves kérdező!
Nekem ilyen görcsökkel alakult ki az aranyerem. Nekem is dudor volt a fenekemnél(kivülről). Viszont nem tudom a görcsnek volt-e köze a mára már vizsgálatokkal bebizonyosodott betegségemhez (proctitis ulcerosa-t: fekélyes végbél gyulladás, hálistennek a legenyhébb formája). Ne ijedj meg, egyáltalán nem hiszem, hogy neked is ilyened lenne, szerintem 'csak' aranyér, de azért menj el a háziorvosodhoz, kérdezd meg mit ajánl. El fog küldeni egy végbél vizsgálatra, amit először ujjal végeznek, majd ha szükséges akkor egy fémcsővel is megnéznek, és legvégül ha úgy találnak valamit akkor egy végbéltükrözés is esedékes, de mint mondtam kétlem.
20N
Lehet pattanás, sőt, ha a derekadnál van, valószínű, hogy az, ezért kérdeztem, hogy hol van.
De a görcsök miatt mindenképpen dokihoz kell menni, még akkor is, ha ez pattanás, és valószínűleg semmi köze egymáshoz a két dolognak.
Főleg, ha a nagyszüleid végbélrákban haltak meg, nem árt az óvatosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!