Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Közép és általános iskolában...

Közép és általános iskolában mennyire gyakori a mell és a punci vizsgálat? Mióta csinálják? (Tapasztalatok, ki érzi hogy igen kellemetlen és megalázó, kor, nem és ahol volt ott mindenki részt vett? )

Figyelt kérdés
2011. júl. 21. 16:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező! A barátod, aki ezt mondta, valószínűleg hazudott, vagy eltúlozta!Ilyet NEM tehetnek meg!:) Nyugodj meg. :) Max évente lesz, súly/magasság mérés. Esetleg még gerincvizsgálat, de ahhoz csak a pólódat veszed le és a melltartó is maradhat.:) És nem egymás előtt vagy ilyesmi! Szóval aggodalomra semmi ok. :D De ha még is lesz(kétlem) akkor se kényszeríthetnek rá.
2011. júl. 21. 17:20
 22/83 anonim ***** válasza:
34%

Nem értem, mi ez a felháborodás! Ez csak egy orvosi vizsgálat. Bizonyára minden iskolában volt ilyen, nemcsak a miénkben. Bizonyára kötelező is ez az orvos számára, csak a munkáját végzi, többek között ezért is iskolaorvos.

Miért ne lenne köze hozzá, hogy szőrös-e már vagy nem??? Az egészség érdekli az orvost, azért van ott, hogy segítsen, hogy kiderüljön, ha van bármilyen gond a gyerek fejlődésével, nem pedig azért, mert ez a perverziója, hogy gyerekek nemi szervét lesegeti. Nem biztos, hogy egy 13 éves gyerek bevallja, ha esetleg még nem szőrös neki. Ha pedig így van, az rendellenességre utal. Ezért nézi meg az orvos.

És nem kellett sorbanállni félmeztelenül, volt erre egy helyiség a suliban, egyszerre kb. 2 gyerek volt bent, amíg az egyik vetkőzött, a másikat mérték, vizsgálták.

Nem dideregtünk, normál szobahőmérséklet volt bent.

És amíg egyikünk vetkőzött, vagy öltözött, nem azt leste, hogy néz ki az osztálytársa félmeztelenül. Amúgy is láttuk egymást néha véletlenül a tesióra előtt az öltözőben.

2011. júl. 21. 17:23
 23/83 A kérdező kommentje:
Nem hallottam fére,meg értettem fére,sok középiskolába is bevezették fiúknál a pénisz vizsgálatot ,hogy nemileg fejlett vagy ilyen néven megy az egész,írták hogy ott fimtyát húzzák hátra,meg mogyorot fogdossák és én már ezen is elképedtem,és eddig mell vizsgálat sem volt lányoknál és hallottam most ezek nálunk is tejednek el,meg a punci külső vizsgálata is,meg unokatesóméknál is volt azt hogy részt vett azt nem tudom,de őt ismerve,már amennyit látok belőle,biztos kisétált és ott hagyott mindent.Szerintem sincs még ahhoz sem köze,hogy szőrős,mert volt 6.-ba is lány aki már borotválta,középiskolás meg már 90%-ban hogy borotválja.De akkor ha ilyenre kerülne sor,megmondom kedves hangon hogy a doktornőmmel csináltatom meg,akkor nem hagyom majd magam.
2011. júl. 21. 17:26
 24/83 anonim ***** válasza:
100%
ma 17:23: Hát a bugyiba benézni..nálunk ilyen akkor sem volt! De igen elképzelhető, hogy általánosba volt valakinek... Viszont Középiskolába biztos, hogy nem csinálnak/csinálhatnak ilyet...Persze éves vizsgálatok vannak, ahol súlyokat mérnek stb, de más nem.
2011. júl. 21. 17:26
 25/83 anonim ***** válasza:
74%

A válasz megírásának időpontja: ma 17:23

De miért kell ahhoz bugyiba nézni???

Ha szőrös, akkor már a hónalja is az, ez nem elég bizonyosság?

És különben sem tartom kórosnak, ha valaki 12-13 évesen még nem szőrös.

Puncit akkor sem nézünk.

2011. júl. 21. 17:29
 26/83 A kérdező kommentje:
Az meg nem betegés ha valakinek 13 évesen nem szőrős,mert nem csak fiúknál,hanem lányoknál is van későn érő,és arról én is hallottam 16 év az mindkét nemnél amikorra mensinek,spermának,szőrnek kell már lenni,különben orvosi vizsgálatra,hormon vizsgálatra küldik,meg van olyan lány akinek csak 17 évesen nő a melle,addig olyan mint a babszem.
2011. júl. 21. 17:30
 27/83 anonim válasza:
100%
Én most megyek 10.be ... Az előző középiskolámba, ahova fél évig jártam, ott csak súly,magasság és gerincvizsgálat volt, egyesével. Semmi meztelenkedés. A másikba, ahova jelenleg járok itt sincs semmi hasonló amit leírtál. De ha még is bevezetnék...akkor sem engedném. Megmondanám neki, hogy hozzám ne merjen érni...és ha nem fogná fel, akkor feljelenteném. De tényleg képes lennék rá...ilyenre nem kényszeríthetnek. Max anyámmal elmennék a saját háziorvosomhoz, ha ezt feltétlenül muszáj.
2011. júl. 21. 17:33
 28/83 anonim ***** válasza:
41%

Hülyeségeket beszéltek!

Nem nyúl fel, maximum megnézi a szeméremtestet, aztán csá. Széttenni nem kell a lábad, azt elég a nődokinál. A mellvizsgálatnál is megtekinti, de ha megtapintja a melled, akkor sincs semmi, kizárja a daganat lehetőségét.

Nem tudom, mi ez a hiszti ekörül, valaki elkezdte terjeszteni, aztán jönnek az újabb okosok, akik mindent bevesznek.

Ja, anno nálunk is volt, volt, h megnyomkodta a szeméremtestünket, de csak a csontnál, aztán mi történt? Semmi, nem dugott meg, se élvezett el ott előttünk. Az emberi ostobaság határtalan.

2011. júl. 21. 17:33
 29/83 A kérdező kommentje:
ahhoz hogy szőrős a nemiszerv,ahhoz nem kell eleve a puncit megnézni,elég ha csak kicsit lehúzza a bugyit,szerintem se kóros ha még nem szőrős 13 évesen,mensim 11 évesen már volt de a barátnőmnek meg csak 15 évesen,ebben is vannak eltérések,valaki még 8.-ban is lapos.De megkérdeztem és van olyan hogy teljes fizikális vizsgálat és ezen a címen meztelenül megvizsgálhatnak,benézhetnek oda,ha te nem tudod nem kell résztvenned ha nem akarod,de ezt úgy se mondják.
2011. júl. 21. 17:34
 30/83 anonim válasza:
ma 17:33: általánosba oké(na jó szerintem nem.szerencse, hogy nálunk ez kimaradt)de középiskolába akkor sem hiszem, hogy csinálnak ilyet. :/
2011. júl. 21. 17:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!