Varandosan folyadeknap? Aki addig tartott heti 1 folyadeknapot, hogyan tovabb?
Szerintem ezt semmilyen életmód tanácsadó nem fogja javasolni. A babának minden nap szüksége van a tápanyagokra, a hét MINDEN napján.
A víznap alatt a szövetek közül kitisztult méreganyagok bekerülnek a te keringésedbe, onnan az ő keringésébe, és ott lerakódik. Erre viszont nincs szüksége.
Ezért nem tanácsos semmilyen diéta sem a várandósság alatt, sem méregtelenítés, sem egyéb szélsőség.
Egyél kiegyensúlyozottan a hét minden napján, és nem lesz víznapokra szükséged.
A várandósság alatt a gyerek egészsége legyen az elsődleges szempont, és minden más emögött messze lemaradva a második. Te is.
Ami magzati korban félremegy, soha többé nem tehető jóvá! :(
Figyu, először mindenképpen az orvosod véleményét kérd ki, ne életmódtanácsadóét, mert itt elsősorban a gyerek egészségét veszélyeztetheti a kúra. Amíg vele nem konzultálsz, ne tarts ilyen napot, feltéve, hogy már terhes vagy.
Én rákérdeztem anno a saját orvosomnál, ő akkor azt mondta, hogy terhesség alatt se fogyó-, se tisztítókúra, ő még a gyümölcsnapot sem ajánlotta. Valószínűleg neked is ezt fogja a tiéd mondani, de persze ahány orvos, annyi vélemény...
Sok sikert, nagyon szép és egészséges terhességet kívánok neked!
Köszönöm az eddigieket. Meg nem vagyok varandos, de nem vedekezünk, emiatt nem tudom... Mert ugye 5-6.heten derül csak ki a varandossag, addig?
Miert a baba kapja meg a mereganyagot? Nem kiürül a vizzel együtt? Mert pont az a lenyege a folyadeknapnak, hogy kimossa a szervezetböl.
Maskor is mertekletesen eszem, de ez a nap hosszutavon jot tesz nekem. Kibirom termeszetesen, ha muszaj, foyladeknap nelkül is. De ha nem artalmas a babanak, szivesebben tovabbcsinalnam, esetleg valahogy modositva. (Hogyan?)
Nemcsak vizet iszok, fel liter zöldseglevet is, es kb. fel liter meleg levest is eszek a folyadeknapon.
Es van, aki a terhesseget "vegighanyja", megis egeszseges a baba... Ugy tudom, a folyadekveszteseg miatt kerülnek ök korhazba.
Szerintem a tapanyagot felveszi a szervezetböl mindenhogyan, csak kerdes, mennyi marad az anyanak.
"A szigorúbb méregtelenítési módszereket pl. víz nap (egy napig csupán víz fogyasztása megengedett) célszerű elkerülni. Ugyanakkor a gyümölcskúra (heti egy nap, amelyen kizárólag különböző gyümölcsöket fogyasztanak), nem árthat a magzatnak."
Akkor most?
Megint második vagyok:) Valami olyasmiről van szó, hogy terhesség alatt közös a keringésetek, ezért jut neki is a méreganyagból. Viszont a babád nem kúrázik benned, ő mindent "felhasznál", amit tőled kap.
Mindenképpen a dokidat kérdezd, és mondd el neki, hogy pontosan milyen kúrát csinálsz, mert lehet, hogy tud valami kompromisszumos megoldást (pl. a kúranapon egyél egy húslevest, és az már elég a babának, de ez most csak az én amatőr példám, ő valószínűleg nem ezt fogja mondani). Kérdezd meg tőle azt is, hogy folytathatod-e a kúrát, amíg megbizonyosodsz a terhességről, vagy már a tervezgetés alatt sem javasolja. Ez elég fontos kérdés, mert pl. az alkoholt, dohányt már tervezéskor sem javasolják.
Amúgy mikor már a 12. héten vagy és elmész a védőnőhöz, ő segíteni fog ebben is, pl. személyre szabott diétát kérhetsz tőle, ami neked és a babának is a legoptimálisabb.
Nem hanyja vegig mert orvoshoz kerul rogton. A vizet a hanyosnak is potolnia kell. En gyogyszert kaptam hogy ne jojjon ki belolem semmi es egy hettel a szules elott hagytam abba, es koran szultem (32h1n). Ha nem megy szajon at akkor infuzioval potoljak, de semmi keppen nem hanyjak vegig es azt nem potoljak a terhesseg vegeig. Ezt honnan vetted?
Amit iszol egeszegesnek hangzik, de a terhesseg nem az az ido amikor kiserletezunk kulonfele modszerekkel. Az zoldsegeket edd meg, ne idd, semmi bajod nem lesz attol ha terhesseg alatt nem folytatod.
Köszönöm a velemenyedet.
"Ezt honnan vetted?"
Lehet, hogy furcsan hangzik, de 30 evvel ezelött meg nem tartott itt az orvostudomany, es akkor meg nem küldtek senkit idejekoran korhazba, mint ahogy az emlitett ismerösömet sem, aki szemelyesen igy meselte el, igy fejezte ki magat, es egeszseges gyermeket szült. A masik pelda ra a lanya, szinten az ö elmondasukbol. 2 evvel ezelött a 4. honapban csak egyetlen egyszer került korhazba, mert tul sokat fogyott, ahol amiket irtal, hasonlo gyogyszereket kapott es a folyadekpotlas. De ettöl függetlenül tovabbra is napi 3-4-szer hanyt: "kijött belöle minden". A baba 3.5 kg-mal született (mint ö is), szepen fejlödik, egeszseges...
Es egyebkent külföld, a többseg elött peldakent allo Nyugat-Europa, ahol nincs vedönö meg ilyenek, amiket irtatok, az orvos meg max. mosolyogna az ilyesfajta kereseken. (Nekem konkretan etelallergiam miatt a tej helyett nem javasolt SEMMIT a varandossag alatt, se gyogyszer, se vitamintabletta, semmi: "a tapanyagot megkapja a zöldsegekböl is, ugyanugy, mint eddig".) Tehat marad a szemelyes utanajaras, küzdes az informacioert. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!