Véleménykérdés: hányéves korban adnál tampont lányodnak?
Én 13 évesen kezdtem, és nem anyukám adta nekem. Külföldön voltam cserediák (1 hetes, suli szervezte) és ott elmentünk strandolni, egy barátnőm ajánlotta, neki is akkor volt meg épp. Adott is eddig csak 2x-3x használtam (:
14/L
Szerintem ezt nem a szülő dolga eldönteni. Az ő teste, az ő élete, hadd döntsön ő amíg nem valami oltári hülyeségről van szó (márpedig ez nem az).
Megkérdezed, ha akarja, akkor elmagyarázol mindent részletesen, ha nem, akkor röviden felvázolod a dolog előnyeit, hátha rájön, de ha még fél tőle, akkor úgyse akarja.
Sokéig én is nyuszi voltam, aztán egy strandolás miatt kénytelen voltam kipróbálni. Azóta meg rájöttem, mennyivel praktikusabb bizonyos élethelyzetekben.
Amúgy meg semmivel sem kevésbé higiénikus, mint a betét, mivel levegővel nem igazán érintkezik, nem kezd el bomlani a vér, stb. Persze fontos, hogy nagyon tiszta legyen az ember keze, de ez alap, nem?
Szerintem is mindenképpen meg kell adni számára a lehetőséget.
Nekem 12 évesen jött meg először, és anyum még az ötletet is elvetette h egyáltalán kipróbálhassam a tampont.
Így 16 évesen sikerült hozzájutnom, jó ideig titkoltam. Aztán anyum rájött, akkor felhívta a figyelmem a veszélyeire, és h ő nem fog venni. Azóta is csak saját pénzből veszem.
Mikor még csak betétet használtam nagyon kellemetlennek éreztem, főleg tesiórák alkalmával. Mikor öltöztem látszott, és zavart, meg kényelmetlen is volt tesiórán folyton aattól féltem h elcsúszik és átázok.
Jah és nyáron ráadásul még kellemetlenebb volt, mivel az egész nyarat ismerősökkel töltötük a Balatonnál, akkor is cikinek éreztem, h én nem mehetek strandra, és naná h mindenki megkérdezte miért nem.
Kedvtől és helyzettől függően döntöm el, hogy tampont v betétek használjak, mind2ből van többféle is.Nagyon örültem volna ha anyum fiatalabb koromban is lehetővé teszi ezt a lehetőséget, sok kellemetlen helyzettől kímélt volna meg.
Akkor ő döntött.
Egyébként én úgy voltam, hogy amíg szűz voltam, fel sem ment a normál méretű tampon, csak a mini. Lehet, hogy én görcsöltem rá a tamponfeltevésre, vagy tényleg szűk voltam hozzá, nem tudom, de én így voltam. És amikor vérzésem volt, akkor nem mentem én sem vízbe, kibírtam. :) hozzáteszem, hogy későn kezdtem el menstruálni, akkor is csak orvosi közbenjárásra, gyógyszerektől tudtam, azóta szerencsére spontán is van vérzésem. Amióta szexuális életet is élek, mindig tampont használok. De: az utóbbi két évben még mindig nem voltam vízben menstruálás idején :), így alakult, nem a félelem miatt. És abban az erős pár napban most sem mennék. Max amikor már gyengébb a vérzés. Én is tartok a fertőzésektől.
Szerintem a lánya jól döntött. És abban biztos vagyok, hogy ha szeretne majd tampont használni, biztosan szól Önnek, ahogyan kiderült az írásából, megvan a kettejük közti bizalom. Köztünk is megvolt-megvan anyával, emlékszem még anno az első tamponfeltevésnél ott is volt a közelemben. :)
Minden jót! 22l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!