Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Diane 35 öt szedtem 6 évig....

Diane 35 öt szedtem 6 évig. Most az orvos Jangee-t írt fel! Ez uj gyógyszer! Mik a tapasztalataiktok? Van olyan itt aki hasonlóképp így váltott gyógyszert? Ez is jó pattanások ellen? Mennyi az esélye hogy ujra visszajönnek a bőrproblémáim?

Figyelt kérdés
2011. márc. 10. 08:50
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%

86%-os: Senki nem mondta, hogy mindenkinek 100%, hogy baja lesz tőle.

Van, akinek 6 év Diane szedéstől sem lesz semmi baja, másnak meg fél év után annyira szétcseszi a hormonrendszerét, hogy soha az életben nem lesz többet peteérése.

Ezt nem mi találtuk ki, nem a mi agyszüleményünk, hanem így van.

Alapvetően ez a gyógyszer nem fogamzásgátlásra való.

2012. márc. 12. 18:19
 42/48 anonim ***** válasza:

A PCO-s betegeknek is azért írják ezt, mert antiandrogén hatása van, a PCO-s betegeknek pedig magas a tesztoszteron szintjük.

Csak tudod a PCO-soknak nem tudja szétcseszni a peteérését, mert nekik alapból nincsen.

2012. márc. 12. 18:20
 43/48 anonim ***** válasza:
Valóban nem tudja szétcseszni a peteérésüket, de a húgomnak BIZONYÍTOTTAN
2012. márc. 14. 13:46
 44/48 anonim ***** válasza:

folyt. ettől lett ovulációja! Van a rebound-effect, vagyis visszacsapódás, ami azt jelenti, hogy az eddig sem létezett, de mesterségesen gátolt peteérés magától megindul, ha felfüggesztjük a minimum 3 hónapig szedett gyógyszert. Ezt nem magamtól találtam ki, nőgyógyász mondta.

(Bocs az előbbiért, a gyerek véletlenül entert ütött.)

2012. márc. 14. 13:50
 45/48 anonim ***** válasza:

"Én nem azt mondtam, h. a fogigátlók után könnyebb teherbeesni, hanem, ha vkinek PCO-s tünetek miatt Diane 35-öt írnak fel, akkor ANNAK abbahagyása után nem célszerű 3-6 hónap szünetet tartani, mert akkor az illető éppen kihagyja azt az ún. „rebound” (visszacsapás) szakaszt, amikor egy PCO-snak elvileg nagyobb az esélye a teherbeesésre, mert ez a fogigátló az antiandrogén hatása miatt átmenetileg gatyábarázza a megborult hormonháztartást!"

Vki kérdezte a Diane-t:

Ha vkinek súlyosak a tünetei (hajhullás, ragyák), az szedhet Diane-t, de lehetőleg előtte legyen meg a hormonális kivizsgálás az egyéb endokrin betegségek kizárása céljából és az IR kimutatása. És lehetőleg 6 hónapnál ne alkalmazzák tovább!

A met is rendezi a problémákat (bár nem csodaszer!!!!), ha az IR áll a háttérben, ha meg nem, akkor azt a betegséget kell kezelni (pl. pajzsmirigy alul/túlműködés)!

A Diane csak egy mankó, ami élhetőbbé teszi az életet átmenetileg! Gyorsabban rendezi a ragyákat és a hajhullást, mint a metformin, de gyógyulást senki ne várjon tőle!

Metformin szedhető Dianeval együtt, Diane abbahagyását követően a metformint folytatni kell!!!! A Diane abbahagyása után a tünetek újra elő fognak jönni.

"Diane után még véletlenül se álljon neki méregteleníteni az illető, ha babát akar, mert a PCOS-soknál a Diane abbahagyását követő 3 hónapban megnő a teherbeesés valószínűsége az ún. rebound (visszacsapás) effektus miatt!!!!!"

Nem én írtam!!!

2012. márc. 14. 13:56
 46/48 anonim ***** válasza:
100%
De ez az effektus rövid távú szedés után jelenik meg!!! Ezt nekem nőgyógyász mondta. Hosszú távon még jobban gátolja a dolgokat.
2012. márc. 14. 14:17
 47/48 anonim ***** válasza:
Nekem meg azt mondta az orvosom, hogy minimum 3, de inkább 6 hónapig kell szedni. A húgom 5 évig szedte szünet nélkül és csak 1 alkalommal jött meg neki, a második már nem jelentkezett, mert akkor fogantak az ikrek (spontán). Neki nem ártott, hogy évekig szedte, de ha valaki ennyire nem biztos, kérdezze meg a saját nődokiját, lehet, hogy nem mindenkinek szabad ennyi ideig szednie.
2012. márc. 19. 10:08
 48/48 anonim válasza:

Szia kérdező! Ha esetleg még nézed ezt az oldat, érdeklődnék, hogy mi a helyzet veled. Én 3 éve szedem a Diane-t, a mostani nőgyógyászom pedig leállított róla, és Dienille-t írt fel helyette. Nekem hajhullás + pattanások kezelésére írták fel anno, előzetes hormonvizsgálattal (magas volt a tesztoszteromon). Igazából a pattanásokat leszarom, de a hajhullás megkeserítette az életemetn (kb úgy vagyok vele, mint te a pattanásokkal - rettegek, hogy újra előjön és kopasz leszek nő létemre).

Szóval érdeklődnék, h pl. te hajhullász nem tapasztaltál-e a Dianeról Jangeera váltáskor, illetve hogy a bőröd továbbra is szép maradt-e? Ha vki hasonló tapasztalattal rendelkező olvassa el, az is nyugodtan írhat ide, vagy privit. Köszi.

2013. márc. 7. 18:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!