Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az orvos hány éves korig...

Az orvos hány éves korig adhat gyógyszert szirupban, és hány éves kor felett -hivatkozva az életévre- kötelező a tabletta formátumú gyógyszer adása?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok van-e erre valami szabály,mert a 7 éves lányomnak nem akart szirupban orvosságot adni,mondván már 7 éves,és le kell neki nyelni az Augmentint./Lehet hogy csak kukacoskodik?/
2011. okt. 19. 15:12
 1/8 anonim ***** válasza:
55%
És biztos, hogy létezik az adott gyógyszer szirupban...?...
2011. okt. 19. 15:23
 2/8 anonim ***** válasza:

dokicsere!

a mi dokink a 12 évesemnek is simán felírja a szirupot

mindig megkérdezi, hogy tablettát vagy szirupot kér-e

:-)

2011. okt. 19. 15:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is mindig megkérdezi a doki, hogy szirup vagy tabletta kell-e.
2011. okt. 19. 15:33
 4/8 anonim ***** válasza:
57%
Úgy őszintén egy 12 éves miért olyan hisztis hogy nem tudja lenyelni a tablettát? Mit fog csinálni akkor ha olyan gyógyszert adnak neki amiből nem lehet szirup? Akkor nem szedi be?
2011. okt. 19. 15:41
 5/8 anonim ***** válasza:

OFF

Kedves előző!

Ez nem hiszti. Egyszerűen csak van választási lehetősége.

Bármiről is van szó és választhatsz, TE IS a könnyebbet választod. Ha pedig nincs más lehetőség, akkor szó nélkül teszed, amit kell, nem?

(nem szeretnék a gyereked lenni ...)

2011. okt. 20. 09:58
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat.Válaszaim:igen létezik ez a gyógyszer szirupban is.Dokicsere...hát sajnos bonyolult lenne ,mert falun élünk,ha viszont másik orvost szeretnék,akkor mindenért a városba kellene buszozni a gyerekkel,és még van másik két csemete is,akiket szintén magammal kellene vinnem. Az én lányom,akinek gyógyszert akarnak adni még csak 7 éves,de egyetértek azzal,hogy igen,12 éves is kapjon szirupot,mert van rá lehetőség.Saját példámból tudom:30 éve nekem is le kellett nyelni a tablettát,de az már régen volt. Ha most választási lehetőség van,akkor miért ne döntenék a szirup mellett?ÉN fizetek érte.

Még egyszer köszönöm a hozzászólásokat!Mindenkinek egészséges szép napot kívánok.

2011. okt. 20. 10:40
 7/8 anonim válasza:

Simán le lehet nyelni a tablettát 7 évesen. A lányod nem akarja tablettában beszedni, vagy te nem akarod abban adni? Ha a lányod fél tőle, akkor mondd neki, hogy ez olyan "nagylányos" dolog, mindenki tablettát szed. :D

Mellesleg szerintem nincs rá szabály, de vannak olyan tabletták, amelyeknek nincs szirupos megfelelője.

Én emlékszem kb. 4-5 éves koromtól kezdve tablettában fogyasztottam minden orvosságot, mert a szirupnak rossz íze van, utáltam az összeset.

2012. dec. 5. 20:50
 8/8 anonim ***** válasza:
8%

kedves utolső nem tudja mindenki lenyelni a gyógyszert -.-

én 15 évesen nem tudom lenyelni, pedig nem antibiotukum volt, hanem görcsoldó, ami jó lett volna, de egyszerűen nem ment le.

2015. dec. 28. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!