Lányok, hogyan írnátok le a menstruációs fájdalmat egy fiúnak, hogy el tudja képzelni?
"Kérlek fejtsd ki. :D"
Oké. Az általad írt #3-as válaszból idézek.
"Fiú vagyok. Elképzelni sehogyan sem tudom a fájdalmat, még úgy sem, hogy rettentően empatikus vagyok. "
Először is, látni kéne, hogy ilyet nem mond magáról az ember. Ha empatikus vagy, úgyis beszélnek helyetted a tetteid és szavaid. Ha meg nem vagy az, hiába állítod magadról váltig, hogy márpedig de. Alap szintű emberi készségekkel látni kéne, hogy mennyire nagyképűen jön ki egy ilyen állítás. Ez egyébként minden más értékre is igaz, például Karikó Katalin sem mond magáról olyat, hogy ő egy rettentően jó kutató - hagyja, hagy mutassák meg az eredményei, hogy igazából mennyire jó kutató (amúgy nagyon).
"Ha egy fiú olyan gyökér, hogy neki külön el kell magyarázni, hogy milyen lehet ez a fajta fájdalom"
Önmagában semmi rossz nincs abban, ha egy fiút érdekel, hogy mihez is hasonlít a menstruációs fájdalom. Sőt, pont hogy inkább pozitívan jön ki, hogy érdeklődő és jobban meg szeretné érteni és átérezni. Megtehetné azt is, hogy csak legyint az egészre.
"akkor azt az illetőt inkább kerüljétek."
Jössz és bölcs nagymester módra jól megmondod a lányoknak, kit kerüljenek, miközben nekik minden bizonnyal több tapasztalatuk van benne, hogy lányként melyik fiúval érzik jól magukat és melyikkel nem.
"Felesleges neki bármilyen érvet felhozni, vagy empátiát/megértést várni tőle, mert valószínűleg eddig sem volt neki."
Szóval nem csak gyökérnek címkézel más fiúkat tök alaptalanul, de még azt is feltételezed, hogy nulla érzelmi és logikai készséggel rendelkező fatuskók.
Bocsi, de te nem empatikus vagy, hanem egyszerűen csak el vagy szállva magadtól.
#11 Huh, valamit te nagyon félreértettél.
Nem tudok elképzelni egy specifikusan női fájdalmat, mert FIÚ vagyok, nem pedig nő. Ha a világ összes empátiája az enyém lenne, akkor sem tudnám milyen egy menstruációs fájdalom, mert nincsen olyanom. Egy nő sem tudja milyen az, ha engem érzékeny ponton megrúgnak.
Mindössze ennyi jelentősége volt a mondanivalómnak, semmivel sem több.
A gyökér fiús bekezdés alatt pedig azon fiúkra gondoltam, akik ha látnak egy fájdalmakkal küzdő lányt, akkor lazán odaköpik, hogy "ne játszd már meg magad". - mivel igen, ilyen is van, ráadásul rengeteg. :D
A többi személyeskedő (bölcs nagymester (wtf), stb) megjegyzéseidre pedig nem reagálok. Aki érteni akarta amit írtam, az megértette, aki pedig nem, az zöld/piros gombok között tud válogatni a válaszom hasznosságával kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!