Lányok, hogyan írnátok le a menstruációs fájdalmat egy fiúnak, hogy el tudja képzelni?
Sehogy. Semmihez sem hasonlítható.
Mivel a férfiaknak nincsenek hasonló szervei, nem hasonlítható.
Fiú vagyok. Elképzelni sehogyan sem tudom a fájdalmat, még úgy sem, hogy rettentően empatikus vagyok. Egyedül megérteni tudom, hogy rosszul van az illető, nagyon fáj neki. Egyik lánybarátom képes elájulni a fájdalomtól, szóval fájdalomcsillapítót is eszi mint a cukrot.
Ugyanakkor nem is kell magyarázni. Ha egy fiú olyan gyökér, hogy neki külön el kell magyarázni, hogy milyen lehet ez a fajta fájdalom, akkor azt az illetőt inkább kerüljétek. Felesleges neki bármilyen érvet felhozni, vagy empátiát/megértést várni tőle, mert valószínűleg eddig sem volt neki.
Szerintem fontos tudni, ha folyamatosan elviselhetetlen fajdalma van valakinek a menstruacio soran az nem normalis.
Sajnos a legtobb orvos elintezi ezt annyival, hogy "ez ilyen" meg "minden nonek faj" es "szules utan jobb lesz" szoval akinek annyira faj, hogy majd' elajul tole erdemes addig keresni egy orvost amig valamelyik kivizsgalja.
Az alhasi gorcs mellett egyebkent tobb mas "tunet" is van ami kellemetlenne teszi a menstruaciot. A hirtelen benyilalo fajdalom engem pl jobban padlora tesz mint a gorcsoles.
Mint egy hasmenős görcs, csak épp ez tovább tart, és "mélyebben" érzed.
De nem folyamatos, nekem pl hullámokban érkezik, de akkor jó volna leülni, mert hányingerrel párosul és cs.szettül fáj.
Viszont szerencsére csak az első nap ilyen fos - akkor meg úgy alakítom az életem, hogy pihenhesek délelőtt -, többi napokon már meg sem érzem.
"Ugyanakkor nem is kell magyarázni. Ha egy fiú olyan gyökér, hogy neki külön el kell magyarázni, hogy milyen lehet ez a fajta fájdalom, akkor azt az illetőt inkább kerüljétek. Felesleges neki bármilyen érvet felhozni, vagy empátiát/megértést várni tőle, mert valószínűleg eddig sem volt neki."
Szerintem közel sem vagy annyira empatikus, mint hiszed magadról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!