Lányok, ti mit használtok a menstruációs fájdalmak enyhítésére?
Most nem feltétlenül a gyógyszerre gondolok.
Van valami bevált módszeretek?
Nem szeretnék folyamatosan gyógyszert bevenni, viszont szenvedni se.
Meleg víz, akár fürdőben, akár melegvizes palackban. Nekem valamiért a citromfű tea szokott segíteni.
De emellett vannak olyan dolgok, amikről nem tudom hogy igazak-e:
- Elvileg az orgazmus segít a görcsökben előtte és alatta.
- Tiktok trend, hogy a savanyúságlé ivása csodaszer (ezt mostanában hallottam, még nem volt alkalmam próbálni).
Fájdalomcsillapító, ugyanis nem vagyok hajlandó valami bromság miatt napokon át szenvedni.
Amúgy nem szedek gyógyszert, szóval piszkosul nem azon a kettőn múlik, de legalább képes vagyok az életre, nem csak fetrengek (nincs PCOS vagy endo)
5-ös én nem tudom. Egyrészt mondják, hogy ha fáj az rossz, másrészt még társadalmilag elfogadott, hogy fáj, ki kell bírni. Nekem SZTK-s nőgyógyász azt mondta vegyek be no-spát és ennyit lehet vele tenni.
Igazából én kicsit már feladtam a dolgot, mert nekem az első 3 évben nem fájt. Utána szépen eljött egy ilyen extrém időszak, amikor megtanultam milyen is ez és hogy nem, azok a nők, akiknek fáj, nem csak játsszák (eleinte sem gondoltam ezt, de ha nem tudod milyen akkor nem érzed át annyira). Na akkor volt az, hogy már marékszámra szedtem a gyógyszert, de semmit sem ért, emiatt kerestem egy jó magán nőgyógyászt, aki azt mondta, hogy vagy fogamzásgáló, vagy a Premens. Az utóbbit szedtem kb fél éven keresztül, semmi eredményt nem érzékeltem, akkor abbagytam. Akkor szerintem tudatosult bennem, hogy senki sem fog ezzel kezdeni semmit. Tényleg nem tudom, hogy mi lenne a megoldás, mert a legtöbb ismerősömnek, aki elkezdte kivizsgáltatni vagy a türelme, vagy a pénze fogyott el. Szerencsés vagyok, mert pár éve megint változott, mostanra minden 3-4. alkalom esik csak a nagyon fájdalmas kategóriába. Nem tudom, mi a kiváltó ok, de ez jelenleg elviselhető így.
Nekem a cickafark-tea vált be, gyógyszertárban szoktam venni. Menzesz előtt egy hétig ittam kb, sokkal kevésbé görcsöltem úgy. Menzesz idején egy-két bögre tea már nem fog csodát tenni, hamarabb kell és rendszeresen, csak ahhoz lusta voltam. Eddig kétszer próbáltam, úgy hogy előtte egy hétig rendszeresen ittam, és úgy hogy csak menzesz alatt kétszer, az utóbbi nemigen segített.
A melegvizes palack illetve meleg fürdő nekem is szokott segíteni.
Többet pihenek ilyenkor, nem bírok annyit állni, mert a fájdalom a derékba és a combokba is sugárzik nálam, de enyhe testmozgás is szokott segíteni.
Viszont ha már túl erős a görcsölés, nálam is a gyógyszer marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!