Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez mi okból lehet, mit csináljak?

Ez mi okból lehet, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Szóval kicsit több, mint 3 éve jött meg először és eddig minden hónapban kb pontosan jött meg, kivéve egy alkalmat, kb másfél éve amikor ilyen pecsételő vérzés szerűség volt. de utána minden okés lett. na jelenleg 10 napja késik, és semmi jele nincs. tegnap ráálltam a mérlegre, és elméletben 10 kilót fogytam a semmiből 1 hónap alatt. kinézetre ugyan úgy nézek ki, senki nem tett semmi megjegyzést. a fogyás okát nem is értem, mert csak arra figyeltem, hogy ne egyem meg a napi harmadik csokit is. ez persze csak pl de remélem azért érthető. pont ugyan úgy étkeztem, mint eddig iskola mellett. és már volt stresszesebb időszakom sokkal, szóval az nem lehet ok. sőt, egyáltalán nem is voltam stresszes mostanában, csak most ettől kezdek az lenni. lényeg, hogy nem értem a hirtelen fogyás okát és miértjeit. és az a kérdésem, hogy hogyan kaphatnám vissza a ciklusomat? pl mit egyek? mert most elkezdtem ilyen magvakat enni, amikben ugye rengeteg kalória is van. köszönöm előre is a segítséget!

szept. 29. 19:29
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
A háziorvosnál is van!
szept. 30. 21:28
 22/35 A kérdező kommentje:
értem, egyszerűnek tűnik, de a háziorvoshoz most nem fogok tudni egy pillanat alatt elrepülni és az iskolaorvosi rendelőbe se szeretnék így bemenni, hogy elnézést nem tudom, hogy jó-e az otthoni mérleg, de szeretném tudni a súlyomat.
szept. 30. 21:38
 23/35 anonim ***** válasza:
56%

Ez a mai generáció tényleg ennyire elbsztt mint te vagy kérdező? Döbbenet számomra.

28N

szept. 30. 21:41
 24/35 anonim ***** válasza:
76%

Mért nem szeretnél így bemenni? Ezzel mi a fene a probléma? Ez egy teljesen reális kérés! Hogyne aggódnál, ha a mérleg hirtelen tíz kilóval kevesebbet mutatna, és ez nem is látszana rajtad!

Egészen másra gondolok, mert az általad leírtak teljesen értelmezhetetlenek: valójában anorexiás vagy, a fogyás szándékos, de megijedtél a menstruációd megszűnésétől. A kérdésed a leírt viszonylatban egyszerűen nem értelmezhető.

szept. 30. 22:03
 25/35 A kérdező kommentje:
ismerősök miatt leginkább nem szeretnék bemenni. NEM VAGYOK ANOREXIÁS! a fogyás nem szándékos volt, az hogy figyeltem arra, hogy ne egyek pluszban meg minden nap még csokit meg még azt meg mindent, az a súlyom megtartásáért volt. nem volt cél a fogyás. főleg nem ilyen mértékben. mi nem értelmezhető benne? szívesen válaszolok minden kérdésre, hogy érthetőbb legyen a segítség érdekében.
okt. 1. 15:55
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy ismerősök miatt nem szeretnél bemenni??? Mit titkolsz? Mi abban a rejtegetnivaló, hogy meg akarod magad mérni, mert az otthoni mérleg nem jó? Vagy akkor is lemérethetnéd magadat, ha nem lenne otthoni mérleged. De különben se vagy az iskolatársaiddal összeragasztva, be tudsz menni úgy, hogy ők ne tudjanak róla. Mindenképpen meg kell tudni, hogy fogytál-e ténylegesen 10 kilót, vagy nem. Ha nem vagy csak 2-3-at, akkor örülsz, ha meg igen, akkor orvoshoz kell menni.
okt. 1. 16:00
 27/35 A kérdező kommentje:
mondom, hogy szerintem kizárt, mert semmi változás nincs a külsőmön, leginkább a ciklus miatt aggódok.
okt. 1. 19:39
 28/35 anonim ***** válasza:
75%
Én meg a súlyod miatt, ha nem is aggódom, de erősen kíváncsi vagyok. A menstruációd mit izgat annyira, ha nem a terhesség miatt? Sose hallottál még róla, hogy tinédzser korban még nem áll be a hormonrendszer? Mért olyan fontos neked?
okt. 1. 20:25
 29/35 A kérdező kommentje:
mert még mindig tényleg soha nem volt ilyen
okt. 3. 16:37
 30/35 anonim ***** válasza:
57%
Ez nem elég ok ekkora felindultságra! Bementél már az iskolaorvoshoz? Ja, annyira már nem érdekel!
okt. 3. 16:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!