Hogyan küzdjem le a nőgyógyászati vizsgalattól való félelmem?
Én azt nem értem, hogy a fájdalmat emeled ki, amikor pl. egy fogászati kezelés sem éppen wellness még annak sem, aki jól bírja. Mitől félsz konkrétan? Zavarban vagy inkább?
„Így is erőltetni fogja az egészet?”
Nem erőlteti az egészet, hanem ahhoz, hogy meg tudja állapítani, mi a bajod, meg is kell vizsgálnia, nem elég az elmondásod.
Nem tudok igazán megváltót mondani, de tudatosítsd magadban, hogy most hüvelypanaszaid vannak, nőgyógyászhoz kell menni, rövid vizsgálat lesz, pont. Nekem nincs nőgyógyász-parám, de amikor vizsgálni kezdene a doki, becsukom a szemem, hogy ne lássak semmilyen eszközt vagy mintavételi cuccot, és próbálok kellemes dolgokra gondolni, hogy el tudjak lazulni mind hüvelyileg, mind egyébként is.
Egyszer voltam nődokinál, semmi panaszom nem volt rá. Bocs, de sztereotip a gondolkodásod, és előre kattogsz hülyeségeken. Emberfüggő, és nem a nemétől függ, hogy egy doki normális-e, vagy sem.
Sosem válaszolok privát üzenetre.
Pont ugyanúgy zajlik itt egy nőgyógyászati vizsgálat, mint Magyarországon. Semmi különbség, egyedül annyi, hogy itt az átlag orvos magyaraz előtte, közben és utána is. Ha elmondod hogy félsz, mindent meg fog tenni azért, hogy megnyugodj. Érdemes lenne arra gondolnod, hogy az egész vizsgálat nagyon max 10 perc és azért van, hogy segítsenek rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!