Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan tudjam rávenni magam a...

Hogyan tudjam rávenni magam a fogyózásra (többi lent)?

Figyelt kérdés

Egyszer már sikerült, csak azután beütött a Covid és szorongásos depresszióra szedek Scippát 1,5 éve, mert kb. a lakásból alig mertem kimenni, annyira erős agorafóbiám volt. Ez most már nincs, de vannak mélypontjaim, főleg ősszel szezonális okokból is, mert történtek dolgok velem, a családdal, stb. Így nem merem elhagyni még, nem volt fél év egybefüggő tünetmentességem...

Sajnos ez a gyógyszer, mint minden SSRI gátló, hízlal. Nemcsak a megnövekedett étvágy miatt, amúgy is változas ez a hormonrendszernek, ami mindenféle változást okoz. De hála ennek fizikailag is jobban vagyok, nincsenek szorongásos merev izmaim, nem olyan fájdalmas a menzeszem (szervi okot nem találtak), bár azóta kiderült, hogy etelintoleranciám van. :/

Ez a fogyókúra szempontjából fontos kérdés, mert akármit nem ehetek: búza, tej, tojás, élesztő, zab, mogyoró, ezek mind offosak. Teljesen búzamentes étrendet nem tudom hogyan lehet folytatni, vállalhatatlan árban, a rozsos termékek is drágák, de azt elvileg ehetek.

75 kiló vagyok 162 centihez, legalább egy 10 kilót jó lenne leadni. Annyira reménytelennek tűnik az egész. :(

Valószínűleg dietetikus tudna csak segíteni. Az a helyzet, hogy szerintem eleget mozgok, nem ilyen nagy dolgokat, meg nem gyúrok meg ilyenek, az tenne be, ha még valami ilyesminek nekiesnék tök felelőtlenül, mert az megint teljesen más étrendet igényel.

Imádok sétálni, itthon szoktam nyújtani, táncolni, ebből igyekszem heti 3x leizzadósra venni a figurát, tavaly egy felmérésen kiderült, hogy teljesen korrekt az izomzatom, még meg is dicsért a hölgy, hogy nem ez az átlag sajnos Maon.

Már csak a fránya zsírral kéne valamit kezdeni. :(

Mindig is husibb alkat voltam, 12 éves korom óta küzdök.

27/N

2023. júl. 14. 23:26
 1/10 anonim válasza:
100%
A fogyas alapja a kaloriadefitic magyaran tobb kaloriat kell elegetned mint amennyit beviszel. En voltam tanacsadonal is es etel szempontjabol arra tert ki hogy ha nassolni vágyok akkor gyumolcsot vagy zoltseget egyek es sok folyadekot kell innom. Sajnos en ugy fogytam le nagyreszt hogy nem ettem sokmindent. Napi 2 max 3 nagyobb etkezesem volt es kozottuk nem nassoltam. Semmi edesseget nem ettem ez ido alatt es ha nagyon ehetnekem lett volna az jutott eszembe hogy megjobban meghizok ha megeszem ezert inkabb nemet mondtam ra. Akarat ero is kell persze hozza es mindig fejben kell tartani a celodat es az sem hatrany hogy szeretsz mozogni. Sok sikert:)
2023. júl. 14. 23:35
 2/10 anonim ***** válasza:
31%
Nem kell fogynod, edzz alakitsd a a zsirt izomma es meg ha 80kg is leszel jobban fogsz kinezni mint ha csak lefogyasztod magad 60kilora..
2023. júl. 14. 23:38
 3/10 A kérdező kommentje:

1-es a drasztikus diéták nagyon rosszak szerintem. Valóban csak a kalóriadeficit segít én ígyis rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszem, a szénhidrátot kellene nagyon meghúznom valóban. Az viszont nagyon rossz ha napi 3x eszem, inkább 4-5 kisebb adag, mert nem bír ki a cukrom 4-5 órát evés nélkül, kegyetlen az a hipoglikémia, amikor 10 perc gyaloglásra vagy otthonról, nincs nálad semmi és szabályosan elhiszed, hogy kész, elájulsz. :/ Mondjuk régóta nem volt ilyen, mert próbálok figyelni, de több, mint valószínű hogy inzulinrezisztencia is van. Mondjuk ha ez megoldódodna lehet pszichés gyógyszer sem kéne, mert ez elég sok mindent okozhat...

A háziorvosom sajnos lesz*r és nehezen van pénzem magánvizsgálatokra. :( Pedig ott mindent kiderítenének.

De csak nem lesz baj, egy kis szénhidrátcsökkentős diètából a kalóriadeficit érdekében...

2023. júl. 14. 23:48
 4/10 anonim ***** válasza:
71%
Yazio alkalmazás, három harmad YouTube csatorna, pamela reif tornái, nekem ezek segítettek, csak ajánlani tudom őket!
2023. júl. 15. 00:11
 5/10 anonim ***** válasza:
65%
10 kiló miért is reménytelen? Én harmincat fogytam
2023. júl. 15. 00:49
 6/10 anonim ***** válasza:
51%

Elsőre próbáld meg, hogy mindenféle keret és limit nélkül, csak számold össze, mennyi kalóriát eszel. Yazio, Myfitnesspal (én ezt szeretem, de a webes felülete elég béna) vagy akár kalóriabázis. Egy ismerősöm a Noom nevű programot használta, ott személyes támogatást is kapsz, de fizetős (és tudni kell hozzá angolul, ez esetleg probléma lehet). Ha nem tudsz mindent full pontosan számolni, nem baj, az a legfontosabb, hogy mindennek legyen nyoma, amit ettél.

Ha ezt csinálod három hétig, látni fogod, hogy hol tudsz egy kicsit visszavenni.

2023. júl. 15. 11:12
 7/10 A kérdező kommentje:

3. diplomám csinálom, szóval az angollal semmi bajom.

Megpróbálom ezt! Amúgy lehet igazat annak, aki szerint talán elég formásodni és nem is feltétlen kell annyit fogynom, amennyit gondolok, de tudom mennyivel könnyebb volt minden 10 kilóval kevesebben. Ez így olyan, mint egy megpakolt hátitáskát cipelni.

A gyógyszer miatt nehezebb fogyni, mert lassú az anyagcserém. :/ szoval lehet ami valakinek fél év alatt megvan az nekem 1 év lesz, de megpróbálom! Megéri.

2023. júl. 15. 11:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Azért sokat elmond, hogy te kalóriadeficit alatt a "drasztikus ditétát" érted :D
2023. júl. 15. 11:40
 9/10 A kérdező kommentje:

8-as, nem erre gondoltam. Hanem ha mindent is meg kell vonnunk magunktól a kalóriadeficit érdekében és csak napi 2-3 étkezés megengedett. Életmódváltás szükséges, sajnos a diéták csak ideig óráig működnek. Attól még hogy nem eszel meg soha egy csokit, ugyanúgy kívánni fogod a csokit. Emiatt tartom én is fontosnak a gyümölcsök fogyasztását, amikben azért van cukor, de nem olyan, mint a csoki. A cukorfüggőségről is le lehet szokni, de ha egyik napról a másikra elvágsz magadtol mindent, akkor hetekig szenvedés lesz a vége. Lehet ezt racionálisan is csinálni, az 1500 kalóriás diétákat nem tartom életszerűnek olyan napokon, amikor mozogsz is. A sejteknek kell bizonyos mennyiségű szénhidrát, de azt lehet édességen kívül bármi másból is fedezni.

Végigmentem egyszer ezen az úton, tudom milyen ez, de a gyógyszer mellett ezt most hatványozottan nehezebbnek érzékelem. :/

2023. júl. 15. 12:14
 10/10 anonim ***** válasza:
69%
Három Harmad videóit tényleg nézd, mert nagyon profi segítséget ad a témában, nagyon sok embernek segített már a fogyásban. Persze a fogyásnak a lényege a kalória deficit, viszont nem mindegy hogyan érjük el ezt, ha agyon edzük magunkat az sem jó meg a koplalás sem megoldás, olyan életvitelre kell találnunk, ami viszonylag kényelmes és hosszabb távon tartani tudjuk magunkat hozzá. Na ezekre ad nagyon jó tanácsokat a videóiban.
2023. júl. 16. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!