Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen fogamzásgátló módszert...

Milyen fogamzásgátló módszert ajánlanátok 19 éves lánynak?

Figyelt kérdés
Gyógyszert nem szedhetek kombináltat aurás migrén miatt, ösztrogénmentestől pedig 0-24 szorongtam és pánikrohamaim lettek.

2022. okt. 25. 19:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
68%

Akkor vegyük sorra, hogy milyen lehetőségek maradtak a fogamzásgátláson kívül:

-Magatartásbeli fogamzásgátlás: "Időben kiveszi a fiú", "naptár szerint most nem eshetek teherbe" és társai. Ez azért elég rizikós!

-Pesszárium. Azért ez sem ad biztos védelmet.

-Elköttetés. Ez egy életre szól. Még ha 19 évesen nem is akarsz gyereket, egy ilyet bevállalni énszerintem korai 19 évesen!

-Méhbe helyezett spirál. Abból van hormont leadó és hormonmentes megoldások is, orvost meg lehet erről kérdezni.

-Óvszer. Előny: 1) Egyszerű módszer és nem igényel beavatkozást. 2) Nemi betegségek ellen is véd! Hátrány: Nem érintkezik közvetlenük a pénisz a vaginával.

2022. okt. 25. 20:17
 12/30 anonim ***** válasza:
25%

"Magatartásbeli fogamzásgátlás"

Azt kihagytad, hogy "no sex".

2022. okt. 25. 20:19
 13/30 anonim ***** válasza:
21%
#13 Ja meg a seggbe kukit is kihagytam, ha már nagyon jól esik szőrszállat hasogatni...
2022. okt. 25. 20:22
 14/30 anonim ***** válasza:
83%

A rézgyöngynek nagyon jó a marketingje, viszont csak akkor megbízható, ha a térded között szorítod. Felejtsd el ha nem akarsz becsúszott terhességet.

Az egyes módszerek Pearl indexének nézz utána. A megoldás több módszer kombinálása, tehát pl. naptár módszer + spermicid szer +

még egy valami, ha teljesen biztosra szeretnél menni.

2022. okt. 25. 20:23
 15/30 anonim ***** válasza:
89%

Spirált se javasolják, csak olyan nőknek, akik már szültek, és 30-as, 40-es éveikben járnak. 19 évesen elég kockázatos megoldás.

Szóval marad az óvszer, vagy a szex mellőzése.

Kicsit olyan ez a kérdés, mint nyaranta folyamatosan "mit csináljak ha megvan a mensim, és strandra mennék, de tampont nem akarok használni" kérdések.

Ez ugyanaz az eset. Vagy jó az óvszer, vagy nem csináljátok.

2022. okt. 25. 20:25
 16/30 anonim ***** válasza:
74%

Baromira túlhaladott dolog a "spirált csak szülés után" felfogás....

Egyáltalán nem így van.

2022. okt. 25. 20:30
 17/30 anonim válasza:
41%
Szerintem tobb fogamzasgatlot kellene kiprobalnod.Valamelyik biztos be fog valni:))
2022. okt. 25. 20:34
 18/30 anonim válasza:
39%
Spirál, rézgyöngy, pharmatex. Talán a pharmatex a legjobb, bár kicsit macerás, be kell kenni vele a puncidat belül majd a végén kimosni, meg költséges is. Viszont ez egy jó alternatíva ha a gyógyszer offos.
2022. okt. 25. 20:36
 19/30 anonim ***** válasza:
83%
Én meg 10 eve vagyok együtt a párommal, mégis óvszerezünk. Na? :) Ha az válik be, akkor azt kell használni, ebben semmi bonyolult nincs.
2022. okt. 25. 23:01
 20/30 A kérdező kommentje:
Beszélek az orvossal mi a véleménye hormonmentes a spirálról így, hogy még nem szültem, de majd a jövőben nagyon szeretnék. Ha nem jó véleménnyel van róla marad az óvszer, de azért remélem nem ez lesz a megoldás. :)
2022. okt. 26. 06:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!