Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen fogamzásgátló módszert...

Milyen fogamzásgátló módszert tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok. A barátommal mindig óvszerrel védekezünk, és mikor elmegy ki is veszi belőlem,aztán ellenőrizzük, de hibát sosem találunk. Mégis félek, hogy terhes lehetek így már az együttlétett sem élvezem, pedig nagyon szeretem a párom. A tabit orvosom nem ajánlja, mert azt mondja, hogy ne rontsam el a szervezetem vele még ilyen korban. A mensim sosem járt pontosan, mindig késett , mindig bennem van a para, hogy hátha terhes lehetek. Tudom, hogy most azt kapom, hogy ne csináljam , de kB. Addig nem csinalhatnám ameddig nem szeretnék babát. Milyen módszert tudtok még a fogamzásgátló tabi kívül? Köszönöm előre is az értelmes válaszokat.

2022. jún. 30. 15:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Használhatsz spirált, viszont az ugyanúgy hormontartalmú mint a gyógyszer.

De egyébként nem kell félni az óvszerhasználat mellett, biztonságos és legalább fertőzések ellen is véd :)

2022. jún. 30. 15:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az önmegtartóztatás is szuper. 100%-os hatékonyság mindenféle nemi úton terjedő nyavalya és nem kívánt terhesség ellen is, ráadásul semmiféle mellékhatása sincs.

Tudjátok kombinálni az óvszert megszakítással is, bár az sokat elvesz az élményből.

Tudjátok a naptármódszert is használni, amivel sokkal testtudatosabbá válhatsz.

Kombinálhatjátok spermicidekkel is, szerintem ez a legrosszabb választás az összes közül, de van, akinek ez ad biztonságot.

Használhatsz méhszájsapkát is.

Elmehetsz pszichológushoz is, ha a félelmed irreális mértékű.

2022. jún. 30. 15:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én sok év tapasztalat után is az óvszert ajánlom, mint hosszú távon legjobb védekezési módszert.

Az óvszerrel a legnagyobb gond a lecsúszás lehetősége, ami azért van, mert a férfi előváladéka alá kerül, amitől az óvszer csúszkálni kezd. Ez nagyon kényelmetlen is. Erre a legjobb megoldás, hogy előjáték után, közvetlen az óvszer felhúzása előtt folyékony szappannal az egész farkát jól megmossa a srác, ami kicsit kiszárítja a bőrt, aztán jól megtörli és arra húzza rá.

A spirál még rosszabb, mint a tabletta, egyáltalán nem ajánlom.

Óvszerrel nem lehetsz terhes, ha nincs baleset. Plusz védekezésként ott a flo alkalmazás, amit ha jól bejelölgetsz, kiszámol egy időtartamot, amikor a legtermékenyebb vagy. Esetleg kombinációként ki lehet hagyni azt a tartamot az együttléteit időpontjaitokból.

2022. jún. 30. 15:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
caya pesszárium
2022. jún. 30. 15:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Mit jelent az, hogy mindig késik a mensid? Olyan nincs, hogy mindig késik. Mármint... Ha állandóan késik, azt úgy kell elképzelni, hogy először 28 napos volt a ciklusod, aztán 33, 36, 38, 41, stb? Gondolom, nem. Szerintem itt inkább az a gond, hogy nem tudod, hogyan kell kiszámolni a ciklusod hosszát, és ezért nem is tudod igazán, hogy mikor kellene megjönnie, és amihez viszonyítasz, ahhoz képest később jön csak meg. Szóval, hogy is van a ciklusod? 😄

Egyébként 25 éves nő vagyok én is, és én is óvszert használok. Előtte 7 évig fogamzásgátló tablettát szedtem, de végül abahagytam, mert nem akartam tovább hormonokkal tömni magamat. Szerintem jó megoldás az óvszer. Ott rögtön látszik, ha baj van. Más módszer esetében nem.

2022. jún. 30. 15:46
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok segítséget.

5/5 annyit kell tudni a ciklusomról, hogy általában 28 napos, de sosem nem napra pontosan jön meg. Van amikor heteket is késik es így tolódik az idő.

2022. jún. 30. 17:12
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Kezdd el figyelni a termékenységi jeleidet - mérd a hődet és figyeld a nyákodat. Ezzel be tudod majd lőni mi zajlik a testedben és kevésbé fogsz aggódni. Nézz utána a termékenységtudat módszernek (hormonmentes blog és Youtube csatorna). Nem azt mondom, hogy holnaptól ezzel védekezz, de nagyon meg tudja könnyíteni az életedet, ha tisztában vagy vele, hogy éppen hol tartasz a ciklusban, egyáltalán rendben van-e a ciklusod.

Az óvszer egyébként biztonságos módszer, ha szakad, azt általában észre is lehet venni, nem csak egy kis lyukacska kerül rá. Pszichésen talán segít, ha megpróbálsz kiszakítani egyet. Töltsd meg vízzel, meglepően sokat ki fog bírni.

2022. júl. 1. 00:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépe a tanácsod! Megpróbálok mindent megfogadni.
2022. júl. 1. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!