Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nőgyógyászati rákszűrésre...

Nőgyógyászati rákszűrésre kell mennem és mindig rettegek tőle. Mivel tudnám megnyugtatni magam?

Figyelt kérdés
Csak az éves kötelező rákszűrés, panaszom sincs szóval nem a citológiai eredménytől félek - bár egy kicsit aggódom azon is nem lát e valamit az uhn ami betegségre utal - hanem a vizsgálattól. Mindig nagyon fájni szokott, alig bírom ki nyöszörgés nélkül. Meg az egész szituáció olyan kellemetlen. :(
2022. aug. 25. 13:09
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Teljesen mindegy kinek van igaza nem írják fel a fogamzásgátlót a vizsgálat nélkül. Pár hónapot max fél évet el lehet húzni de aztán már szól az orvos. Ha magánba megyek akkor a magannál tudok tablettát is iratni az is plusz sokezer forint. Amúgy sem arról van szó, hogy nem tartom fontosnak a vizsgálatot, csak annyira rettegek tőle hogy ezzel kéne kezdeni valamit. Mert már hetekkel előtte nyomaszt. Pedig tudom hogy nők ezrei vesznek részt rajta de ha nem fájna is utálnám. Túl intim és nem tudok ezzel megbarátkozni sok év után sem.
2022. aug. 25. 16:51
 12/34 anonim ***** válasza:
36%

11

Oké, erre írtam, hogy ha nyomaszt, akkor ne menj. Tabletta nélkül is van fogamzásgátlás. Ráadásul a fog.gátló egy csomó plusz nyavalya előidézője lehet, amivel megint az orvosnál kötsz ki: vérzés gondok, gombásodási hajlam, libidó gondok, stb. Én sem tudok megbarátkozni vele és nem is akarok. (Nagyanyáink életükben sem láttak nőgyógyászt, és vígan leélték az életüket.)

2022. aug. 25. 23:13
 13/34 A kérdező kommentje:

Kivéve akik nem.

Nagyon régóta szedek tablettát semmi bajom vele. Semmi ilyen tünetem nem volt soha amiket itt felsorolsz. Sőt. Csak előnyeit tudnám felsorolni. Egyébként sem hagyhatom abba mert egy ritka betegségem van ami miatt életveszélyes allapotba kerülhetek nélküle. Nem mellesleg nem szült nőknek csak az a biztos módszer. Nem szeretnék abortuszt.

2022. aug. 26. 11:12
 14/34 anonim ***** válasza:
36%
A legbiztosabb módszer még mindig az óvszer. Nem kényelmes, de megbízható. És rögtön látszik, ha baleset van. Ha gyógyszer mellett esik teherbe valaki, az nem derül ki rögtön.
2022. aug. 26. 12:11
 15/34 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés egyrészt. Másrészt ha óvszerrel kéne csinálnom inkább kihagynám az "élményt". Haramdrészt nem mindig látszik a baleset. Nem egy kisbaba született a barati körben óvszer használat mellett. Abortusz pedig még úgyis volt hogy esemény utánit vett be az illető időben. Szakszerű tablettaszedés mellett nem leszel terhes.
2022. aug. 26. 13:25
 16/34 anonim ***** válasza:
36%

15

Igen, elkanyarodtunk, de a lényeg, hogy sajnos tabletta mellett is teherbe lehet esni. Ne történjen így, de sajnos előfordul.

2022. aug. 26. 15:08
 17/34 anonim ***** válasza:
36%

Egyébként azon tűnődtem, hogy a leírtak szerint te kimondottan a rákszűréstől stresszelsz. Amit így, hogy jársz orvoshoz pl. tabletta miatt, így nem annyira értek. Ha már úgyis ott fekszel kiterítve, akkor már tök mindegy, hogy "csak" vizsgál, hüvelyi ultrahangoz, vagy rákszűrést is csinál...

Először azt hittem, az egész vizsgálat problémás. Mert nekem az és azért nem is járok.

2022. aug. 26. 15:13
 18/34 A kérdező kommentje:

Az egésztől stresszelek.Maga a helyzez is szörnyű. Nem is értem milyen indittatasból választja valaki ezt a szakterületet. De a rákszűrés része a legrosszabb mert az fáj is a többi nem.

Nem csak stresszelek hanem iszonyodom.

Még attól is félek, hogy bepisilek vagy betojok a félelemtől ahogy a hasam nyomkodja. 😣

2022. aug. 26. 16:32
 19/34 anonim ***** válasza:
65%
Pedig ha fáj, akkor orvost kell váltani. Én maszekhoz jártam mindig is, de fájt nála a rákszűrés, féltem, rettegtem mindig. Orvost váltottam és nála egyáltalán meg sem érzem. Persze így is van bennem egy kis félsz mindig. Vannak azért olcsóbb orvosok is, évente egyszer belefér.
2022. aug. 26. 17:14
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
#12 attól mert neked nem jött be a fogamzásgátló, másnak jó lehet. Nekem ugyanazok a bajaim vannak tőle, amiket felsoroltál, de pl anyám meg 30 évig szedte probléma nélkül. Rengeteg ismerősöm is szedi és nincs bajuk.
2022. aug. 26. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!