Nőgyógyászati rákszűrésre kell mennem és mindig rettegek tőle. Mivel tudnám megnyugtatni magam?
Ha mégis magánba mennél én tudok nagyon kedves doktort akihez én járok a Medicoverbe, nyugodtan írj rám, ha kellene.
Évente 28ezer Ft-ot szerintem valahogy meglehet spórolni, nem érdemes rossz dokikhoz járogatni.
Én pl. nem járok egyáltalán; ez is egy megoldás. Amúgy évente járni teljesen felesleges, az orvosi ajánlás is három évente javasolja. Hollandiában, Angliában 4-5 évente javasolják. Ezt az évente-őrületet a magánorvosok terjesztették el kb. 15 éve.
Ha stresszel, hagyd a csudába.
Magyarországon pont az egyik legnagyobb a megelőzhető halálesetek száma. A méhnyakrák pont ilyen. Éves szüréssel pont el lehet olyan hamar kapni a betegséget, hogy nagy valószínőséggel túléled. Ha megvárod, hogy tüneteid legyenek, már sokkal rosszabb esélyeid vannak.
Persze ez is olyan, hogy jön sok ember és mind mondja, hogy évek óta nem járok és semmi bajom. És valószínüleg így is van. De nekem megér egy kellemetlen 10 percet évente, hogy ha én vagyok az az egy szerencsétlen, akkor túléljem.
8-9
A méhnyakrák pont egy nagyon lassú, 8-10 év alatt kialakuló betegség, ezért volt 3 év az ajánlás. Nyílván a hollandok, angolok sem hülyék.
Nem értem a lepontozást; leírtam a véleményemet.
A múltkor volt itt valaki, aki leírta, hogy 40 éves, és sosem volt még nőgyógyásznál.
Én nem szeretem a kellemetlen, esetleg fájdalmas vizsgálatokat a semmiért.
Az emberek 99%-a leéli az életét úgy, hogy egyszer sem volt gyomor-, vastagbél-, végbéltükrözésen. És nem kiugróak azok az adatok sem. A mnyrák is a ritkábbak közé tartozik.
Ha valaki menni akar, persze menjen; de ha stresszel, parázik tőle, akkor nem áll meg a világ, ha nem megy. Én vagy 17 éve nem voltam, és teljesen rendben vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!