Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nők, lányok! Végig tudtok...

Nők, lányok! Végig tudtok vinni egy menzeszt betét és tampon nélkül?

Figyelt kérdés

Én kipróbáltam hogy tudnám mindenféle termék nélkül végigvinni a 4 napos menzeszem. Azelőtt tampont használtam, egy 16-os doboz elfogyott mindig. Mellette tisztasági betét.

Szóval miután érzem mikor fog megjönni, azután elkezdek sokat inni, és pisilésnél ugyanúgy távozik a vér, ami ki akar jönni. Általában óránként elmegyek pisilni, így gyakran tud távozni kicsi adagonként, így nincs ami gyűlik, nem tudok átázni sem, mert érzem mikor kezdene szivárogni. Miután kiismertem magam így, örülök hogy nem kell tampont használjak, egészségtelennek tartottam, most meg így elég néha a tisztasági betét és némi nedves kendő. Persze aki nem teheti meg hogy wc-re járjon amikor akar, annak jó a tampon, vagy nagybetét.

2022. júl. 27. 20:57
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
56%

Nem annál nem működik, akinek sok a menstruációja, hanem annál működik, akinek kb nincs. :)

Mondd ezt nekem, aki egy nagyobb adagnál mire érzem, hogy jön és kifutok a vécére, konkrétan 15 centis foltban ázik a nadrágom. Betét mellett is.

Éjszaka ugyanez, nincs “pangás”, amiről te beszélsz.

Nektek kevés olyan szinten a menstruációtok, hogy azt hiszitek “ti irányítjátok” ezt, hogy ti minden cseppet megéreztek, meg csak akkor jön ha nyomjátok.

Főleg mikor felállunk mi nők a vécéről, kimegyünk az ajtón és placcs, úszik minden.

Vagy egy jó kis tüsszentésről is beszélhetünk, ami mindent kilök.

Szóval a végkifejlet az, hogy vagy férfi vagy, hogy ekkora faxságokat írsz, vagy olyan szinten kevés a menstruációd, hogy betét se kellene neked.

2022. júl. 27. 23:06
 22/42 A kérdező kommentje:

Lehet csak nekem kevés, mert első nap vannak csak löketek mikor ömlik, a többi nap gyenge,és utolsó napokban már éjjel sincs semmi. Ha meg vkinek sok van pont az a lényeg hogy meg tudd azt csinálni, hogy a nagyját a wcbe engedd ki, szerintem kivitelezhető ha megvannak hozzá a körülmények, már pedig ha így csinálod amúgy is biztosítanod kell magadnak.. A tüsszentést meg megpróbálni mellőzni:D Kellenek ehhez amúgy jó záróizmok is.

De szerintem próbáljátok ki, meglepődtök hogy ha elkezdtek figyelni a testetekre, tudtok majd jól időzíteni is, én sem gondoltam volna. Persze tamponnal nem kellett semmire figyelni, csak cserélni. Nem is az a fantasztikus ebben hogy pénzt és szemetet spórolsz, hanem a tested működését ismered meg, és rájössz hogy úgy van ez kitalálva hogy egy nő minden nélkül is meg tudja alapvetően oldani a piros napjait.

2022. júl. 27. 23:48
 23/42 anonim ***** válasza:
60%
Ez nem záróizmok kérdése. Teljes képtelenség az elméleted. Azt meg dolgozó ember nem teheti meg, hogy félóránként-óránként járjon budira és rengeteg ivóvizet pocsékol a WC öblítése. Szerintem ez így szükségtelen és irreális elvárásokat támaszt a nők felé. Nincs olyan intimtorna, amivel szabályozni lehetne, hogy mennyi vér mikor folyjon ki a hüvelyből.
2022. júl. 28. 00:38
 24/42 A kérdező kommentje:

Igen, képtelenség és az a sok nő is mind kamuzik aki így csinálja. Attól még hogy te valamit nem tudsz elképzelni, vagy vmiről nem tudsz, attól még létezik. Bocsi, ha nem akarok vitatkozni, meggyőzni.

(Azért ahhoz hozzászólok hogy azt senki nem írta hogy vérmennyiséget lehet szabályozni. Annyi vér jön mint máskor is. Azt írtam, hogy visszatartani lehet, a szabályozást erre értettem)

2022. júl. 28. 10:19
 25/42 anonim ***** válasza:
54%

25

Nem lehet visszatartani. Pont. Majd a gyerekedet is "tartsd vissza".

Kamu kérdés.

2022. júl. 28. 10:56
 26/42 A kérdező kommentje:
Innen látszik hogy te vagy a férfi😅 A gyerek sem pottyan ki, hanem tolónyomással születik, ha a nő egyáltalán ki tudja nyomni. Szerinted miért létezik császármetszés?
2022. júl. 28. 11:23
 27/42 anonim ***** válasza:
44%
Ha annyira ökotudatos vagy miért nem veszel egy intimkelyhet? Akkor a wct sem kell napi 28szor lehúznod az ipari mennyiségű wc papír mellett. Mert én pl azért használok tampont mert a betétnél az erősebb napokon pisilés után nem győzöm törölni a vért mert folyton folyik. Nem mellesleg az sem túl higiénikus ha mondjuk nyáron a buszon landol a tócsád vagy a közértben. Már az ürítést sem az utcán végezzük. 2022van. Hidd el az intimkehelynél nincs környezettudatosabb megoldás.
2022. júl. 28. 11:33
 28/42 anonim ***** válasza:
48%

Tyűha, te sem nő vagy :D Hanem a betétfétises hülye.

Ha nő lennél, tudnád, hogy a mensivért NEM lehet vissztartani és nem érzed meg, mikor indul, ugyanis a hüvelyben nincsenek érződidegek.

2022. júl. 28. 14:20
 29/42 A kérdező kommentje:

#29 Szerintem te önmagaddal írogatsz 3,5,29-es komment😂 Örülök hogy önmagaddal csapatban támadsz, ráadásul valószínű férfilétedre, mert még baromságokat is írsz. Milyen fétisről papolsz? Tudod egyáltalán mit jelent az a szó?

Örülnék ha nem itt vezetnéd le a kérdés alatt a napi feszültséged.

Többen is írták hogy érzik mikor indul meg a vérzés, ez teljesen alapvető. (Ja de ezt is csak mi nők tudjuk.)

#28 Ismerem az intimkelyhet de nem tartom egészségesnek hogy benn tartja a vért, de ha napközben ürítenéd, azt fertőtleníteni is kell hogy visszahelyezd. Ez jóval körülményesebb (meg kényelmetlenebb is) nekem mint egy buszozás előtt meg után elmenni wcre. Hosszú útra ahol nincs wc lehetőség, kénytelen vagyok nyilván én is tampont használni, de különben nem placcsantok sehova, mivel ez arról szól h gyakran járok wcre, megelőzöm a bajt. Ki kellett tapasztalni. Ez egy vállalás, hogy nem tartogatom magamban órákig, hanem szeretném inkább hogy mindig távozzon. Ennyi.

Emiatt nem kell a másiknak esni, mindenkinek egyéni dolga hogy kényelmesebb.

2022. júl. 28. 14:58
 30/42 anonim ***** válasza:
38%
xD
2022. júl. 28. 15:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!