Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi a hátránya a tamponnak és...

Valaki 34. kérdése:

Mi a hátránya a tamponnak és betétnek?

Figyelt kérdés

Eddig csak betétet használtam egyszer kipróbáltam a tampont estére de rástesszeltem mi van ha bent marad stb ezért kiszedtem

Nos néztem pár véleményt de egyik üti a másikat

Korral együtt, kérnék néhány véleményt, tapasztalatot?

Tampon használatakor ha túl korán veszem ki mi történhet?

Okozhat meddőséget?

Az jó megoldás ha nap közben tampon este felé betét?

2022. febr. 12. 01:08
A kérdező szavazást indított:
Betét
Tampon
Reggel tampon este betét
30 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Mindegy, amelyik neked kényelmesebb. A tampon használat nem okoz meddőséget. Ki kell tapasztalni, hogy hány óránként kell cserélni, nyugodtan lehet éjszakára is használni, ha elég. Ha a tampont túl korán veszed ki az kidörzsölheti a hüvelyt, érezni fogod, hogy kellemetlen.
2022. febr. 12. 01:25
 2/6 anonim ***** válasza:
82%

őőő jézusom honnan jött ez a sok butaság?

Nem tud bennmaradni, meg felszívódni befelé, ott a zsinórja kihúzod és kész, ha netán leszakadna, bár őszintén 15 év alatt sose volt ilyen, akkor gugolva ki tudod juttatni egy kis nyomással...

A tamponnál fennál a toxikus sokk szindroma esélye ha nagoyn sokáig hagyod fenn.

Semmi nincs ha előbb szeded ki, de nem is igazán értem hogy mi lehetne? :D

A betét ha megtellik körbe túlfolyik, a tampo közvetlen a kijáratnál szivárog. Erősebb napon akár a kettő együtt is egy jó megoldás tud lenni,h a félsz a szivárgástól.

Nem, nem okozhat meddőséget...őszintén ezt se értem honnan jött.

A betétet nem szeretem mert szűkebb nadrágban konkrétan látszik, előrefele tud túlfolyni, ha úgy van, és egy gyűrött nejlon vacak van a lábamközött. A tampont szerettem az elejétől, mert olyan mintha meg se lenne, amióta pedig kipróbáltam az intimkelyhet, azóta méginkább szeretem a tampont, mert számomra az rémálom volt...

2022. febr. 12. 01:25
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Első 3-4 napban szinte csak tampont használok, éjszakára meg főleg (egyszer kelek cserélni), mert a betét felől aztán ugyanúgy csurom vér lesz mindenem reggelre. :(

Számomra sokkal kényelmesebb, a betéttel ellentétben nem irritál, nem fülledek be, nyáron nem kell kétóránként cserélnem, mert megőrjít, hogy a vérben ücsörgök.

Plusz tudok úszni is... nekem ezerszer kényelmesebb a tampon.

2022. febr. 12. 10:33
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Tamponnak nem tudnék hátrányt mondani. Max., akkor lehet gond, ha valaki nem tiszta kézzel cseréli ki. A betét olyan érzés, mintha pelenkában lennék, ha félrecsúszik, csodálatos vérfoltot tud okozni, ha szerencséd van, akkor csak a fehérneműn, rosszabb esetben a ruhádon is. Nem is tud tőle rendesen szellőzni a bőr, nem túl előnyös. Én közel 20 éves csak és kizárólag tampont használok. Soha semmilyen problémám nem volt vele. Már kitapasztaltam, hogy melyik napon milyen erősségű a vérzés és annak megfelelő méretű tampont használok, illetve olyan sűrűn cserélem. Erősebb napokra normál, gyengébb napokra pedig minit. Semmilyen meddőségi problémát nem okoz és nem is ragadt még sohasem bent.
2022. febr. 12. 13:50
 5/6 anonim válasza:
Ki kell tapasztalnod, mi az, ami kenyelmesebb. En betetet hasznalok, tampont csak akkor, ha nagyon eros a menstruaciom, de akkor is csak nappal :)
2022. febr. 15. 13:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Én ha megyek valahova, csak tampont használok tisztasági betéttel. Olyan kellemetlen érzés amikor elkezd csörögni az always szárnyas betét :D azt csak itthon használok
2022. febr. 23. 22:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!