Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek, ha jövőhéten kell...

Mit tegyek, ha jövőhéten kell megjönnie, és 600 km-es útra megyünk az iskolatársakkal?

Figyelt kérdés

A busz is necces, mert csak párszor állunk meg, és nem családdal megyek, hanem iskolatársakkal, tanárokkal. Azért nem úgy van velük az ember, mint családdal, meg most azért nem fognak óránként megállni, mert nekem cserélnem meg pisilnem kell (ilyenkor gyakran járok wc-re).

Főleg meg tele van tűzdelve programokkal az egész nap, ki leszünk purcanva, és ilyenkor pláne az első napokban alig van erőm, és ott is ugye a cserélés. Már a sírás kerülget folyamatosan, ha visszamondom, akkor meg én leszek a rossz, mert miattam nem megy más, az én helyem kimarad.

2022. jún. 3. 21:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
37%

Egy tampont vagy betétet ki lehet cserélni bárhol, vastablettát meg gyógyszereket pedig nem kell egy közönséges menstruációra szedni.

Aki meg ennyi miatt lemond bármilyen programot, az meg is érdemli, hogy ne hívják el sehova.

Igen, nőként írtam ezt.

"Ha visszamondom, akkor meg én leszek a rossz, mert miattam nem megy más, az én helyem kimarad."

És az miért akkora baj, ha kimarad a helyed?

Ha neked ennyi is problémát jelent, akkor ne is menjél sehova.

2022. jún. 3. 23:35
 12/31 anonim válasza:
36%

Először is, nyugalom. :) Az emberek legalább fele küzd ilyesmivel vagy fog küzdeni. Nagyjából ennyien vagyunk nők. :D

Tudom, baromi kellemetlen, de idővel majd neked is könnyebb lesz kezelni és beszélni róla. Eleinte elhiszem, hogy ciki, az első 10 évem nekem is jó szar volt, pedig a szerencsések közé tartozom, akiknek rendszeres és nem túl erős sem a fájdalom, sem a vérzés.

Amit tehetsz:

-Ahogy írták is, kelyhet használni. Én sosem használtam, de van pár barátnőm, aki nagyon elégedett vele, viszont érdemes nem ezen az úton először kipróbálni. Sajnos van, hogy egy adott típus nem passzol hozzád, ezért szivárog... Ezt sajnos ki kell tapasztalni.

-Ha szedsz fogamzásgátlót, nem kifejezetten javaslom ezt a megoldást, de a betegtájékoztatón is rajta van: nagyritkán egy alkalommal megteheted, hogy nem tartasz szünetet, hanem folytatod, mintha közben megjött volna, egy nap kihagyás nélkül. Sokan le fognak ezért pontozni, de ezt is ideveszem, mint opció, mert az. Különben nem írták volna rá a hivatalos betegtájékoztatóra. Ha nem tetszik, nem kell használni, de attól még illik megemlíteni a kérdezőnek.

-Opció még a betét, ha ülsz, azért nem szokott olyan erős lenni a vérzés. Nem jelent kockázatot, mint a tampon, ha sokáig nem tudod cserélni, viszont ha felállsz, érdemes vigyázni, de szerintem ez áthidalható egy fekete pulcsival.

-Ha cikinek érzed szólni, hogy neked emiatt gyakrabban meg kell állni, akkor hivatkozz egyszerűen rosszullétre. Sok ember nem bírja a hosszú buszutat, a meleget, ez van. Ha meg kell állni, hát meg kell állni. Bár szerintem egyszerűbb az adott felügyelő emberkével megbeszélni négyszemközt. Én valószínűleg ezt tenném. Nem rohantok annyira, hogy így befeszüljetek egy wcre menésen (vagy ha igen, az bocs, de nem vakáció, hanem kötelesség, magyarul szar). Lehet a többieknek is jobb lenne. Kétlem, hogy csak neked lesz meg :)

2022. jún. 4. 02:18
 13/31 anonim ***** válasza:
34%

A kehey jó cucc, de gyakorolni kell. Nekem csak a negyedik menstruációra sikerült normálisan használni

Persze, ha a kérdező ügyes, akkor egy próbát megér.

Viszont ő azt a problémát irtaz, hogy neki pisilnie kell sokszor. Erre esetleg azt tudom mondani, hogy kevesebb folyadék, de nem tudom, hogy ez mennyire jó ötlet.

2022. jún. 4. 09:48
 14/31 A kérdező kommentje:

Nagyon empatikus vagy drágám. Le lett írva, hogy amikor megvan, akkor az első napokban erőtlen vagyok. Te meg megérdemelnél egy hányós, fájdalmas menstruációt szédüléssel meg étvágytalansággal, ha én megérdemlem szerinted, hogy ne hívjanak sehova, ha emiatt lemondok egy programot:)

2022. jún. 4. 11:09
 15/31 anonim ***** válasza:
26%

#14.

Ezt nevezik hisztinek. Te meg megérdemelnéd, hogy az összes osztálytársad kiröhögjön, amiért a Gyakorin sajnáltatod magad egy menstruáció miatt. Remélem, hogy lemondod a programot, majd otthon fogod szétunni az agyad. Nem hinném, hogy bárki is hiányolni fogja a kényeskedésedet meg az önsajnálatodat.

2022. jún. 4. 11:17
 16/31 anonim válasza:
51%

Kérdező!

Ha beteg lennél, mennél? A barátaid szarban hagynának, ha beszednél egy ételmérgezést például? Akkor is te lennél a rossz?

Szerintem vagytok annyira felnőtt emberek, felnőtt nők, hogy fel bírják fogni azt, ha neked ez az egész út nem szórakozás, hanem szenvedés. És képesek legyenek elfogadni, hogy minden nőnek más a menstruációja és a tünetei, neked pedig ilyenkor ez egyszerűen nem megy.

Ha nem éreznéd jól magad, ne menj. Ha emiatt a barátaid szemében te leszel a szar, akkor bocs, de nem használnám rájuk a barát jelzőt.

Tiszta hülyeség átvonszolni magad egy idegen városon/országon más kedvéért.

Ezesetben viszont nem értem a kérdést.

2022. jún. 4. 11:18
 17/31 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező, miért írtad ki a kérdést, ha csak egyfajta választ vagy hajlandó elfogadni...??? Mármint a prekoncepciódnak megfelelőt...
2022. jún. 4. 11:44
 18/31 A kérdező kommentje:

Az miért sajnáltatás, hogy szédülök, hányingerem van és hányok, amikor megvan?

2022. jún. 4. 15:38
 19/31 A kérdező kommentje:

Nemcsak az osztálytársakról mrg iskolatársakról van szó. Hanem a tanárokról meg a többi gyerekről.

2022. jún. 4. 15:39
 20/31 anonim ***** válasza:
89%

19: na de ne úgy beszélj már egy teljesen normális életfunkcióról, mintha valami UFO-jelenség lenne...

Miért kéne e köré ilyen misztikumot köríteni, hogy mensizel???

Mindenki tanult biológiát, tisztában van vele.

2022. jún. 4. 16:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!