Ugye nem lehet baj? Nagyon rettegek. Aki elolvassa, annak hálás leszek
Szexuális kapcsolatba kerültem egy lánnyal, aki leszbikus, és kiderült, hogy az exe HIV fertőzött lett egy pár évvel ezelőtti férfival való kapcsolatából. A lánnyal 1 évig volt együtt, kb 3 hónapja szakítottak. Én 1,5 hónapja feküdtem le vele először, ami a rettegésnek ad alapot, hogy orális szexnél nekem fel volt sértve belülről a szám. Nem volt vészes, de valamennyire sebnek titulálható. A lány, akivel voltam, kedden megy tesztre és szörnyen kivan. Én pedig remegek az idegtől, mert ha arra a kis sebszerűségre gondolok, ami volt a számban, akkor akár én is elkaphattam. Ezt az egész dolgot 1 hete tudja az egyik barátjától, mert a fertőzött lány arra nem volt képes, hogy tájékoztassa. Már utánaolvastam több helyen ennek a dolognak, írtam egy weborvosnak is, de még nem kaptam választ. Iszonyatosan félek, hogy lesz valami. Mekkora az esélye? És ha én is elmennék tesztet csináltatni, az már kimutatható lenne? 8 hét a minimum, 3 hete voltam vele, mikor ez a száj dolog történt. Én megőrülök, menjek orvoshoz? Vagy várjam meg a keddet, míg megcsinálják rajta a tesztet? És ha kiderül nála, hogy baj van, mi legyen a következő lépés? Nem kérek kioktatást, tudom, hogy elcsesztem. Az a kérdés, az egész életemet csesztem-e el.
26/L
Lemaradt:
Ha mégis baj lenne, akkor az orvos majd elmondja a teendőket. Majd felír egy gyógyszer-koktélt (reverz-transzkriptáz és proteáz inhibitorok stb.), ezekkel törzstől függően (mert sajnos nagyon hamar kialakul a rezisztencia a gyógyszerekre, és van aki, már egy multirezistens törzzsel fertőződik) 5-15 évig lehet késleltetni az AIDS kialakulását (ugyanis, az AIDS a végstádiuma a HIV fertőzöttségnek; csak sokan keverik "HIV+" és "AIDS" kifejezések jelentését).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!