Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nőgyógyásznál? (többi lent)

Nőgyógyásznál? (többi lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok 19 éves lány vagyok és először fogok nőgyógyászhoz menni az lenne a kérdésem hogy kereshetek magamnak doktornőt ezekhez a vizsgálatokhoz? És hogy a párom bejöhet-e velem? Nem igazán szeretnék nélküle bemenni. Van rá esély hogy beengedi az orvosom? És igen ragaszkodom hozzá hogy bent legyen ne is akarjon senki lebeszélni hogy csak kellemetlenebb stb ( nekem biztonságot ad ha ő ott van)

2022. febr. 26. 01:53
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
30%

22

"Mi az, hogy ne menjen, ha nincs tünete? Pont a pl. high risk HPK-k teljesen tünetmentesek és azok okozzák a méhnyakrákot."

19 éves korban rákkal ijesztgetni nem normális dolog. Mégis, mennyi valószínűsége? Néz már utána. (Elárulom: százalékosan nem kimutatható)

23

"Ez nagyon gáz hozzáállás már ne is haragudj.

19 évesen illene felnőnöd, mert rettenetesen gyerekesen viselkedsz."

Nem, nem gáz. Mindenkiben van egy normális szégyenérzet. Kiben több, kiben kevesebb. Van, aki gond nélkül szétrakja a lábát egy idegennek, és van, akinek ez gond. Szóval nem értem, miért kell oltogatni egy 19 éves lányt ezért.

2022. febr. 27. 14:44
 32/44 anonim ***** válasza:
72%
Senki nem azt mondta, hogy méhnyakrákja van, de a tartós HR HPV jelenlét bizonyítottan méhnyakrákot tud okozni, ezért folyamatos megfigyelést igényel és ez nincs korhoz kötve…
2022. febr. 27. 18:49
 33/44 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem pedig nagyon becsülendő, hogy a kérdező és a párja olyan jó viszonyban vannak, hogy megoldják ezt így közösen.

Ha kicsit is kevésbé lenne közvetlen a kapcsolat, a kérdező lehet félelemből magától nem menne el és a párjával sem tudná ezt megbeszélni. De szerencsére eléggé jó a kapcsolatuk ahhoz, hogy ezt a problémát is meg tudták beszélni, sőt megoldást is találtak. Mivel a párja ilyen törödő és szereti őt, felajánlotta, hogy elkíséri, mert törődik vele, és aggódik az egészségéért és szeretne neki egy olyan helyzetben támogatást nyújtani, ami számára nehéz. (Mindenkinek megvannak a maga furcsaságai, félelmei. Van, aki nem mer még támogatással sem olyan helyzetbe hozni magát, amitől ennyire fél, és saját kárára nem teszi meg az adott lépést akármennyire is szükséges volna.)

Akik szerencsétlen kérdezőt szapulják amikor ő segítségért jött ide, azok minden bizonnyal irigyek, hogy a kérdezőnek van egy olyan párja, aki önként megteszi ezt érte. Van is mit. Nekik mindig egyedül kell menniük, mivel ezek szerint még sose volt olyan párjuk, aki annyira szerette volna őket és törődött volna velük, hogy felajánlják, hogy elkísérik őt akár egy ilyen vizsgálatra is.

2022. febr. 27. 22:31
 34/44 A kérdező kommentje:
Nem értem hogy a 33-as miért lett leszavazva. Köszönöm a válaszod.
2022. febr. 28. 09:53
 35/44 anonim ***** válasza:
72%
Amúgy ha éppen szingli leszel és vallami nőgyógyászati panaszod lesz, akkor ki fog veled bemenni? Egyszerűen ez irreális és nem kellene ezt a vislekedésmódot támogatni/segíteni, senki sem irigységből írja... :D Alap dolog, hogy egy magát felnőttnek valló ember képes legyen bemenni egyedül az orvoshoz, pont.
2022. febr. 28. 12:26
 36/44 anonim ***** válasza:
67%
*valami
2022. febr. 28. 12:26
 37/44 anonim ***** válasza:
46%

35

Amit nem szeretünk, oda nem megyünk szívesen. Sem egyedül, sem kísérővel, pont. Túltoljátok ezt a dolgot; nagyon sokan egyáltalán nem járnak, vagy csak agyon ritkán, és semmi bajuk.

Nem áll meg a világ, ha a kérdező nem, vagy nem szívesen megy.

Én sem járok. Ez nem mérvadó, de meg szoktam írni, hogy a másik véglet is képviselve legyen. Nem érzem rosszul magam tőle, sem kevésbé nőnek, semmi. Nem kell ezt a nőgyógyászosdit túlértékelni.

2022. febr. 28. 14:50
 38/44 anonim ***** válasza:
67%
Jesszus... :D
2022. febr. 28. 14:56
 39/44 anonim ***** válasza:
83%
Covid miatt még sok maganrendelőben mindig ki van írva hogy egyedül érkezzenek a páciensek. Nemhogy a vizsgálóba, de a váróba se mehet be.
2022. ápr. 1. 09:26
 40/44 anonim ***** válasza:
0%

10

"...amire minden nőnek kötelező menni, LEGALÁBB egyszer egy évben, rákszűrésre...."

Nem, nem kötelező! Honnan vetted ezt a hülyeséget? Már a tüdőszűrés sem kötelező. Ez pedig sosem volt az. Remélem, soha nem is lesz...

2022. ápr. 1. 13:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!