Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Melyik menstruációs eszközt...

Melyik menstruációs eszközt használjam? Nektek melyik vált be? (Többi lent.)

Figyelt kérdés
Első mentstruációm előtt állok, és nem tudom, melyik lenne a legjobb választás. Betét, tampon, kehely, vagy menstruációs bugyi?

2021. ápr. 23. 11:09
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Semmi baj. :-)

Nekem a következő szinthez már 10 × annyi válaszom van, nekem az idő múlása a nehéz. Már minden teljesült, rögtön, ahogy elértem azt a szintet, ahol én vagyok, csak az 1 hónapot kell kivárni.

2021. ápr. 30. 15:48
 32/39 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem első alkalomkor betétet használj.
2021. máj. 5. 22:48
 33/39 A kérdező kommentje:
Ma reggel jött meg, és betétet raktam be. Egyenlőre jó, nem mondom, hogy nagyon kényelmes, de nincs vele bajom.
2021. máj. 6. 08:03
 34/39 A kérdező kommentje:

Azóta még egy pár kérdés eszembe jutott.

1. "Én mosható betétet használok (menstruációhoz és a mindennapokban is tisztaságit)". Mármint mosható tisztasági betétet? Van olyan? Vagy moshatóból csak egészségügyi van?

2. A tampax az miért jó? Miben különbözik a tampontól?

3. Egyáltalán a tampax az csak egy márka, és nem a neve? Ha csak márka, akkor még milyen márkák vannak, és mi a neve a terméknek?

4. Van olyan, akinek olyan gyenge a vérzése, hogy elég egy tisztasági betét is? Ha igen, akkor arról a megoldásról mit gondoltok?

Bocsi, ha hülyeségeket kérdeztem, de elég kezdő vagyok még a témában.

2021. máj. 16. 10:29
 35/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm előre is a válaszokat!
2021. máj. 16. 10:29
 36/39 anonim ***** válasza:
71%

20-as vagyok.

1. Nem tudom, hogy van e ilyen, de nem látnám értelmét, mivel ha már ilyen kicsi betétről van szó, azért kicsi, hogy eldobjuk és direkt egyszer használatos. Ennyi erővel elég ha már a bepiszkított bugyidat kimosod :)

2. A tampax applikátoros tampon, ami azért jó, hogy könnyebben csússzon a hüvelyben. Én nem szeretem, mert elég környezet szennyező módszer. Viszont annak, aki nem igazán tudja felrakni a simát, ez egy könnyű módszer.

3. Erre sajnos nem tudok válaszolni, mert nem használok applikátoros tampont.

4. Biztosan van, de a tisztaságit nem erre találták ki. A tisztasági egy nagyon kevés folyadékot tud felfogni, szóval akinek harmatgyenge a menzesze, annak is legalább a kicsi eg. betét ajánlott.

2021. máj. 16. 10:54
 37/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm, utolsó!
2021. máj. 16. 12:31
 38/39 anonim ***** válasza:
60%

Kicsit késő, de szerintem a 34. kérésben az elsőt hozzám intézted.

Szóval, igen, mosható tisztasági betétet használok a mindennapokban. A hüvelynek amúgyis van természetes öntisztulása (sok nőgyógyász ezt rossznak mondja, fuj fertőzés, baktérium, gomba stb, pedig nem). Nekem úgy a mindennapokban is van egy kevés (mielőtt letámadnának, kb 12-13 éves korom óta van, rendszeresen járok nőgyógyászhoz, minden rendben van). Igen, létezik nem csak mosható egészségügyi betét, hanem tisztasági is, pont az ilyenek miatt. Rengeteg méretben kapható 15 cm-től 24 cm-ig, készítőktől függ milyeet csinálnak, van normál és tangába való is.

36-os válaszolónak pedig: lehet, hogy Te nem látod értelmét, de van. Attól hogy pici a betét, miért lenne egyszerűbb eldobni? Nekem kb 3 napos a menstruációm, ha egy átlag 30 napos hónapból ezt levonjuk, marad 26-27 nap, minden nap keletkezzen egy "pici" szemét, ami 500 év múlva is a bolygó valamely részén rohad? Köszi nem. A tisztasági betétekbe is lehet kérni nedvességzáró réteget, nekem mindegyikben van, komfortosabban érzem magam. Nem "elég a bepiszkított bugyit kimosni", mert egy-egy "folyás" simán átüthet a bugyi vékony anyagán, ami elég erős diszkomfort érzetet tud adni. Ráadásként a tisztasági betétet is lehet lightos menstuációhoz használni. Jártam már úgy, hogy 1-2 nappal hamarabb jött meg, én meg munkában voltam. Ha nem lett volna használatban tisztasági, átvéreztem volna, de ezzel simán kibírtam az első napot.

A tampax aplikátoros tampon, ahogy az előttem szóló írta, írtózatosan környezetszennyezőnek tartom, hogy minden egyes felhelyezéssel kidobok egy viszonylag kemény műanyag csövet, a gonolat is elborzaszt.

Igen, én van, hogy kibírtam menstruációt tisztasági betéttel, a korábban említett nedvesség záróssal (akkor épp antibiotikum kúrán voltam túl, ami erősen bezavarhat a ciklusba). Ha nem érzed szükségét az egészségügyi betétnek, elég a tisztasági, semmi és senki sem akadályoz abban, hogy azt használd. Nekem általában az első és utolsó nap harmatgyenge, és semmi kedvem egészségügyi betétet használni (vastagabb a tisztaságinál, nyilván több folyadékot kell felfogni).

Összegezve: Van értelme a tisztasági betétnek, a tampax irtózatosan környezetszennyező, és ha kevés a menstruációd simán elég lehet a tisztasági (MINDENKÉPP CSAK NEDVESSÉG ZÁRÓ RÉTEGGEL - a mosható)

2021. jún. 21. 16:06
 39/39 anonim ***** válasza:
Azóta már kipróbáltál mást is? Melyik vált be?
2022. aug. 2. 12:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!