Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Melyik menstruációs eszközt...

Melyik menstruációs eszközt használjam? Nektek melyik vált be? (Többi lent.)

Figyelt kérdés
Első mentstruációm előtt állok, és nem tudom, melyik lenne a legjobb választás. Betét, tampon, kehely, vagy menstruációs bugyi?

2021. ápr. 23. 11:09
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Mit gondoltok, azt akartam írni.
2021. ápr. 24. 10:22
 12/39 anonim ***** válasza:
100%
Az inkább kiegészítésnek jó, vagy olyanoknak, akiknek nagyon gyenge a vérzésük. De teljes egészében a betétet, tampont, menstruációs tölcsért nem váltja ki szerintem a többségnél.
2021. ápr. 25. 08:03
 13/39 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat!
2021. ápr. 25. 11:03
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
Én betétet használok.
2021. ápr. 26. 22:24
 15/39 A kérdező kommentje:
És ha még nem jött meg, akkor érdemes a menstruációs bugyival kezdeni, vagy inkább betétet vegyek először?
2021. ápr. 27. 09:04
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem legelőször eldobható betéttel próbálkozz. Mivel nem tapasztaltad még ki mi-merre-hány méter, ez a legegyszerűbb. Nekem a tampon nem volt kényelmes, kiszáradtam odalent (mivel felszívja nem csak a menstruációs vért, hanem a természetes folyadékot, nyákot is odabent). Az eldobható elég kis helyen elfér, könnyű a használata, nem kell vele semmi extrát csinálni, használat után kidobod. Ha már túl vagy 3-4-5 menstruáción, érdemes lehet elkezdeni nézelődni a környezetbarát megoldások iránt, persze csak ha nyitott vagy rá. Én mosható betétet használok (menstruációhoz és a mindennapokban is tisztaságit), teljesen meg vagyok vele elégedve, használat után csak kiöblítem, aztán kimosom a többi ruhámmal. Ismétlem, én a helyedben legelőször eldobható betétet használnék, pont a tapasztalatlanság miatt, meg tudod rajta figyelni a vér színét, állagát, mennyiségét, ami fontos lesz a későbbiekben, mert ezek mutatják hogy minden rendben van. Ajánlom Neked youtube-on Hormonmentes csatornát, Janka nagyon sok dolgot boncolgat, érthetően magyaráz, rengeteg dologra kaphatsz választ. Csak kitartást!
2021. ápr. 27. 12:36
 17/39 A kérdező kommentje:
Tudál küldeni egy linket ahhoz a csatornázoz?
2021. ápr. 27. 12:53
 18/39 anonim ***** válasza:
2021. ápr. 27. 13:00
 19/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. ápr. 27. 13:02
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én 6 éve menstruálok, de az első pillanattól kezdve ugyanazt a sorrendet követem. (mikor megjött 11 éves voltam, most vagyok 17)

Betét:

Első helyre tenném, mivel szerintem a legpraktikusabb. Megfelelő igénnyel és napi kétszeres mosakodással szerintem sokkal higénikusabb a tamponnál. Egyszerűbb is a cseréje, mivel ha tegyük fel olyan helyen vagy, ahol nem lehet kezet mosni, nem kell félned, hogy elkapsz valami bacit. A betétet is ajánlatos 4 óránként cserélni, de vérzéstől is függ. Bár akkor ajánlanám, hogy a gyengébb napokra kisebb betétet használj, az erősebb napokra pedig nagyobbat. Én pl az első 3 nap éjszakait használok és 2 óránként cserélem mert iszonyat erős. Viszont a 4. és 5. napokon csak tisztaságit, annyira gyenge. Ez is emberfüggő. Na de a betétet ajánlom mindenképp, mert a legpraktikusabb. Főleg egy kezdőnek.

Tampon:

Szeretem a tampont is, de nem használnám mindig. Hatalmas előnye van, ami a kényelem, viszont eléggé maceráns a használata, néha még egy haladó menstruálónak is. Ha nincs lehetőséged pl. egy erdőben, egy túrán, a suli wcjében kezet mosni, akkor nagyon megnehezíti a dolgod, mert gondolom nem akarsz fertőzést elkapni. Nem mondom, tényleg hasznos, de egy betétet hamarabb ki tudsz cserélni, mint egy tampont. Én a tampont csak strandra meg edzésre használok, abból is normál méretűt, amit 3 óránként cserélek. De hát ugye ez is emberfüggő. Viszont éjszaka soha nem használnám és neked sem ajánlom. Ha pedig mindenképp ragaszkodsz a tamponhoz, mindig legyen nálad legalább tisztasági betét, mert én már nem egyszer átáztam.

Menstruációs bugyi:

Személy szerint én nem szeretem, viszont praktikus ez is. Főleg amikor otthon vagy és kényelmesen akarsz lenni. Nekem annyira nem komfortos, 2x próbáltam, dehát ha neked bejön, akkor okés. Nem beszéllek le róla.

Kehely:

Na hát lehet hogy ez is emberfüggő, meg hogy ki mennyire szűk, de nekem sose sikerült felraknom. Pedig már nem vagyok szűz. A legkisebb mérettel próbálkoztam es mégsem. Úgyhogy biztosan környezetbarát és hasznos, de csak annak, aki tudja használni. Sok sikert hozzá, mert tényleg a legjobb szerintem, de nekem valahigy nem megy.

2021. ápr. 29. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!