Ha kibeszélném segítene?
Kórházi dolgozó vagyok, napi szinten találkozók szenvedő, gyászoló emberekkel. Minden embert meghallgatok, a beteget, a hozzátartozóit, illevte a saját kollégáim is szívesen megosztják velem, ha valami bántja őket, vagy valami gondjuk van vagy ilyesmi. Általában megbírkózom ezzel, de időnként engem is megviselinek lelkileg a dolgok és lelkileg is elelfáradok, de ennek ellenére ugyanúgy tudok a munkámra koncentrálni, csak úgy érzem, hogy a lelkem megtelt. Szeretem meghallgatni az embereket, mert sokszor így megkönnyebbülnek, hogy kiadhatták magukból a dolgokat.
Szerintetek nekem is segíthetne, ha ezekről beszélhetnék valakivel?
A munkámat nem szeretném szüneteltetni, mert szeretem a betegeimet, sokszor a tőlük kapott jóság és kedvesség az ami a rossz pillanatokat kiváltja.
A munkatársaimmal nem szeretném megbeszélni egyenlőre ezt, mert attól függően, hogy még ki az aki meghallgatja, vagy megtudhatja problémám van az pletykaként fog terjedni illetve nem is úgy fog visszajutni hozzám a hír ahogy igaz. Vannak akik az oviban érzik magukat és szeretnek rosszindulatúan pletykálni, olyant is ami nem igaz.
A családom pedig nem érti ezt. Itthon mindenki lehet fáradt és pihenhetnek, viszont ezt nálam majdhogynem rossz szemmel nézik. Nem értik meg hogy a fizikai aktivitás mellett lelkileg is el tudok fáradni.
Én ezt hívom magamban "lelkiszemetes" effektusnak. Én is ilyen vagyok, bár nem kórházi dolgozó, ahhoz nem lenne lekierőm. Én is mindenkit meghallgatok akinek szüksége van rá, igyekszem hozzászólni is a témához, de sokszor úgy érzem csak annyira van szüksége az illetőnek, hogy meghallgassák. Kifelé viszont nem sokat adok ezekből a problémákból, és előfordul, hogy én is kiraknám a megtelt táblát legszívesebben. Nekem az segít ha kiírom magamból. A környezetemmel bizalmatlan vagyok, vagy úgy érzem hiába mondanám nekik a gondomat, nem érdekelné őket, vagy egyszerűen csak nem bízom bennük.
Ha neked van olyanod akinek ezt kibeszélhetnéd, élj a lehetőséggel.
Igen, én is ezzel a problémával küzdök.
Az írás mondjuk nem rossz ötlet!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!