Mit lehet ezzel csinálni? Ha közel kerülök valakihez eltolom magamtól.
Na szóval kezdjük az elején. Szerintem ez attól lehet mert van egy betegségem ami látszik rajtam és ezért iskolába mindig kiközösítettek és piszkáltak. Sokszor még tanárok is. Így ment évekig és így mindenkitől elzárkóztam az évek alatt. Hazaértem és online játékokba fojtottam a problémát. Aztán vége lett az általánosnak és örültem hogy elmehetek abból az iskolából, de nyilván középsuliba is vittem magammal ezeket a sebeket és ott sem volt sok változás az első években. Aztán később meg pár szintén visszahúzódó gyerekkel barátkoztam, de ők is picit furák voltak meg nem mélyült el a barátság annyira. Nem bíztam bennük. Fura volt amikor hívtak valahova... Mindig azt hittem szánalomból teszik. Nem mentem velük sem ezért, sem azért mert társaságban brutálisan szorongok. És akkor vége lett a középsulinak is és hatalmas megnyugvás volt hogy végre nincs ez a kényszer. De aztán hamar rájöttem hogy nem jó emberek nélkül. Így hát elkezdtem online beszélgetni. De csak anonimba (pl. ezen az oldalon is azért vagyok többek közt).
Na de a lényeg hogy amikor sok beszélgetés után eljutunk odáig hogy mondjuk kép küldés, találkozás és hasonlók akkor mindig előjön az az érzés ami régen volt. A szorongás, a sok bántás miatti dolgok és hasonlók. És akkor egyszerűen nincs meg az az érzés hogy ezt csináljam és a végén nem lesz belőle semmi. És akkor ugyan megvan a "biztonságérzetem", de nem jutottam sehova.
Önbizalomhiány.
Szakemberrel kéne ezen dolgoznod, meg sok-sok pszicho olvasmány, videó, podcast. És kezdj el nyitni az emberek felé. Ha soha nem léped meg a küszöböt, akkor soha nem fogod megtudni, hogy ki lesz az igaz barátod. Biztos lesznek csalódások, de ne szegje kedved. Nem mind vagyunk szimpatikusak egymásnak.
Őszintén, ha én online megismernék valakit, aki szimpi, felőlem két feje is lehetne, attól még miért ne lehetnénk barátok?
Szóval küld el nyugodtan a képet. A gép túlfelén is felnőtt ember ül, biztos kialakult rólad egy szimpatikus kép, most az hogy te nem egy adonisz leszel de még átlag se, hát akkor mi van? Semmi. Ha emiatt lelép, akkor azaz ő szegenységi bizonyítványa, te nem vesztettél semmit, csak egy újabb bunkó embert. Nézd a jó oldalát: időben kiderült, hogy nem ő a te haverod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!