Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez végülis milyen eredmény az...

Ez végülis milyen eredmény az IQ teszten, mit jelent, végülis mekkora az IQ m?

Figyelt kérdés

Kivizsgálás alatt vagyok autizmus gyanú miatt es a pszichológus csinaltatott velem egy iq tesztet, amit le is rajzolt nekem, azaz az eredményt egy grafikonon, amit nem értek, ( szégyelltem rákérdezni) mert nagyon egyenlőtlen az eredmény, tehát terjed 130 tól 70 ig.

Pl a verbális képességek es ezen belül logika es probléma megoldás 130, de a percepció 70.

Akkor végülis mekkora az IQ ?

A problémamegoldás képessége és a logika a verbális készségekhez tartozik? Mert amellé sorolták őket.

Végülis a diagnózis szempontjából nincs jelentősége ….

tegnap 22:55
 1/10 anonim ***** válasza:
79%

Ezek pontszámok, eredmények.

Az is benne van a megfigyelésében, hogy visszakérdezel-e, kéred-e a magyarázatot.

Te nem vagy szakember, honnan tudnád, hogy mi mit jelent. Kérj magyarázatot, hogy melyik eredmény mit jelent, és mennyi az IQ-d.

Te csak ne szorongj megkérdezni. Azért vagy ott, neki meg az a dolga.

tegnap 23:07
 2/10 anonim ***** válasza:

“A problémamegoldás képessége és a logika a verbális készségekhez tartozik? ”

A logika és a problémamegoldás szervesen összefügg.

A verbális képességek közé tartozik például a szókincs (azaz a szavak jelentésének megértése és megfelelő használata), a nyelvi megértés (például egy mondat értelmének felfogása), a nyelvi kifejezőkészség (azaz a beszéd eszközeinek hatékony és stílusos használata).

tegnap 23:09
 3/10 A kérdező kommentje:
De a logika a verbális képességekhez tartozik? Mert amellé volt sorolva
tegnap 23:12
 4/10 anonim ***** válasza:

A verbum azt jelenti: ige, szó, beszéd.

Természetesen a beszédhez is szükségeltetik logikai készseg.

tegnap 23:12
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm
tegnap 23:19
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem vagyok biztos benne, hogy ezt a tesztet egyszerűen át lehet konvertálni "IQ" eredménnyé.

Az írásod alapján nekem úgy tűnik, azt vizsgálták, hogy különböző területeken az átlaghoz képest mire vagy képes.

...mármint az IQ eleve egy mutató, ami általánosságban állapít meg egy problémamegoldó képességgel és logikával kapcsolatos számot, de az például verbális képességeket nem tesztel.

Vélhetően a problémamegoldó képességed átlagon felüli (100 lesz az átlag), percepció pedig az átlagérték alatt van, bár ezt nem igazán tudom hová tenni, pontosan mit is értenek alatta.

Ha valaki autista, akkor kicsit másképpen működik mint az átlag, és vannak olyan képességek, amiben valamelyest gyengébben teljesít mint az átlag, és olyan is lehet, amiben az átlagnál jobban.

Akármit is mondjanak, ettől még nem leszel más mint korábban, és nem vagy "hülye" sem, de lehet, hogy más területen, pl. társas kapcsolatok terén, mások érzelmeinek megértésében nehezen boldogulsz.

Nyugodtan kérdezd meg a pszichológust, hogy mi, mit jelent, egyrészt ebből te is tanulsz, másrészt nem árt, ha magad is tisztában vagy azzal, hogy mi az, amiben jobbnak mértek másoknál és mi az, amiben rosszabbnak, esetleg hogyan tudnál az utóbbi képességeken javítani.

Ha már pszichológus, ez a szakmája, próbáljon meg tanácsot adni, mi az, ami segít a mindennapi életben, beilleszkedésben, akármiben.

Persze felállít egy diagnózist, rendben, tisztában lesz azzal, hogy miben lehet fejlődnöd, de utána segítsen - te pedig próbálj segíteni abban, hogy segíteni tudjon.

A lényeg, hogy akármi is legyen a diagnózis, attól még te magad maradsz és fejlesztheted magad azokon a területeken, ahol van mit fejlődni... és használd ki azokat a képességeket, amiben jobb vagy másoknál.

Ne keseredj el, hanem figyelj és tanulj.

tegnap 23:48
 7/10 A kérdező kommentje:

A vizsgálatnak vége.

Megkaptam a diagnózist, ami más mint amire gondoltam.

Többet nem találkozom a pszichológussal. Persze hogy kereshetem még utólag, telefonon, szólt is, ha kérdésem van, keressem

ma 07:40
 8/10 A kérdező kommentje:
A vizsgalat celja a diagnózis volt
ma 07:41
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Az IQ-nak több területe van, amiket felsoroltál azok például egyes területek (a percepció, valamint a problémamegoldás), de van még.

Egy dolog, hogy ha az összes részt egyesítjük, akkor mindent figyelembe véve milyen iq jön ki. Ha jól értem, ezt nem számolta ki neked a pszichológus.

Egy másik dolog, hogy az egyes területeken kiegyensúlyozott-e a képességed. Az az ideális, ha nagyjából minden területen ugyanannyi jön ki. A te eredményed, ha jól értem, nagyon kiegyenlítetlen, és valószínűleg a problémáid egy részét ez okozza. Bizonyos dolgokban sokkal jobb vagy mint mások, másban meg rosszabb.

ma 08:45
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi
ma 09:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!