Öngyilkossági késztetésem van a tavasz miatt, más is így van ezzel? 23/L
Pszichológus (főleg pszichoterapeuta) terápiával fel tudja tárni a hiányt, a lelki veszteséget, tud segíteni az illetőnek, míg egy átlagember nem biztos.
Ez egyáltalán nem negatív kontextusban lett mondva hogy "kezeltesd magad".
Na, hát nekem is tavasszal jön elő legdurvábban, és éppen azért, mert ilyenkor minden túlságosan pozitív, szép, élő. Ettől mintha egy szakadék lenne köztem és a világ közt, nulla harmónia. A világ a szemembe csapja az életet, miközben én már régen messze vagyok attól, hogy élőnek nevezzem magam. Ezen nem segít az az ocsmány duma, hogy jajj bezzeg akinek komoly baja van az meg nem nyavajog, hanem pozitív, imád élni és küzd. Aki ezzel jön elő az nem tudja, miről beszél, így nem is érdemes figyelni rájuk. Elég "komoly baj" amikor nem tudsz kimenni a házadból rettegés nélkül, vagy félsz az emberektől, esetleg random nem tudod, hol vagy és mi történik veled, vagy a nevedre sem emlékszel. Van fizikai és mentális betegségem is, a fizikaival együtt tudok élni, a másikkal nem. Az egyik csak testileg tesz tönkre, a másik viszont olyan, mintha 0-24 ben életveszélyben lennék.
Az sem úgy megy, hogy csak eldöntöd, és nem gondolsz a rossz emlékeidre, mert ez egyenes út egy még nagyobb problémához. Foglalkozni kell vele, és azzal is, miért lennél öngyilkos. Vagy, hogy tényleg az akarnál e lenni, mert van amikor egy nagy változtatás is csodákat tesz. Meg egy alapos tükörbe nézés, és egy jó szakorvos.
Azt viszont ne hagyd, hogy idióta emberek rádbeszéljék, hogy majd ha pozitívan gondolkodsz, minden jobb lesz...nem, nem így működik. Pozitívan álltam az állapotomhoz, és három év nonstop munka után is visszaestem és dobhattam a kukába mindent, de hiába álltam pozitívan egy barátom betegségéhez, attól még belehalt.
Próbálj szerintem reálisan gondolkozni az életedről, és kérj segítséget, akkor is, ha nagyon nehéz.
Külön érdekes, hogy ha erről beszél valaki, mindig feljön az, hogy csak rinyál, de ha csendben marad és megöli magát, azon panaszkodnak, miért nem tudott az illető segítséget kérni, amikor sokan támogatták volna. Hát tessék, ez is segélykérés...itt a lehetőség az emberségünk bebizonyítani. Amúgy én is 23/L vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!