Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkossági késztetésem van...

Öngyilkossági késztetésem van a tavasz miatt, más is így van ezzel? 23/L

Figyelt kérdés
most ahogy jön a tavasz egyre inkább olyan gondolatok jönnek rám, hogy felidézem a legrosszabb emlékeimet és azokat amikor megaláztak. akár a saját családtagjaim, szeretteim, akár idegenek. és utána öngyilkos gondolataim lesznek. mivel már van autóm ezért ha tudnék egy bizonyos receptet akkor nagyon egyszerű lenne megtenni, egyébként vagy érfelvágás vagy gyógyszer. ahogy jön a tavasz egyre inkább csábítanak az ilyen jellegű gondolatok és ez évről évre rosszabb...

2019. márc. 20. 07:26
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:

A legtöbb öngyilkosság tavasszal történik, hogy miért, azt igazából én sem tudom, szerintem pontosan nem is jöttek még rá, csak teóriák vannak. Egyébként az évszak a lényegen nem változtat semmit: orvoshoz kell menned!

A kérdésre válaszolva amúgy nem, nekem nyáron jönnek elő leginkább, de sajna egész évben is gyakran vannak.

2019. márc. 20. 09:14
 12/48 anonim ***** válasza:
0%

8: De elmondod, hogy minden évben ugyanakkor vannak-e ezek a kísérletek?

Minden tavasszal felvágod az ereidet?

2019. márc. 20. 10:02
 13/48 anonim ***** válasza:
8%
Ahhoz képest itt elég büszke vagy rá. Mi a francnak idezgeted a pocsék emlekeidet. Ahelyett, hogy elterelnéd a gondolataidat róla. Kb. Naponta van, hogy egy egészseges tini azon nyavog, hogy meg akar halni. Képzeld vannak olyanok akik a te korodban súlyos betegségekkel küzdenek és fájdalmas kezeléseken mennek át, hogy meggyógyuljanak. Szegyellhetnéd magadat. Egyebként túlnépesedett a Föld ha nem leszel csak jót teszel vele. Legább masoknak akik élni akarnak még jut tiszta víz és levegő meg élelem. Nem sikerült felvágnod az ereidet? Hmmm azon mi nem sikerült? Ennyira hogy lehet béna valaki? Bár szerintem csak gyáva voltál, és azt hiszed menő az öngyilkosságról hablatyolni meg sajnaltatni magad. Senki nem fog megsajnalni max lesajnálni. Egy béna unatkozó kis szerencsétlen vagy aki nem tud mit kezdeni magával annyira unatkozik. Mondjuk keresjetnél valami hasznos elfoglaltságot a marhaság helyett. De ha mégis úgy döntenél senkinek nem fogsz hianyozni. Masnap is fel fog jönni a nap, fújni fog a szél is nyílnak a viragok max te már csak alulról fogod látni. Bocsi nem vagyok megértő......behányok a nem tudok mit kezdeni magammal öngyi leszek emberektől.
2019. márc. 20. 10:04
 14/48 anonim ***** válasza:
69%
#13-as. Már megbocsáss,de undorító vagy. Aki már eljut az öngyilkossági kisérletig,ott komoly gondok vannak,ehelyett te meg lenézed az ilyeneket,ahelyett hogy segítenél neki. A te fajtádnak kellene elpusztulni,nem az olyanoknak,akiknek segítség kell. Az olyanok miatt,mint te tart itt a társadalom.
2019. márc. 20. 10:11
 15/48 A kérdező kommentje:

ma 10:04-os:

1, te csak a saját komplexusaidat próbálod másokra kivetíteni, nyugodj le, nem kerül semmibe.

2,kívánom hogy járjál pár hónapot az én cipőmben, aztán kíváncsi lennék hogy fogod magadat érezni. de hát nyilván csak oltani jöttél ide.

3, rohadtul nem ismersz.

4, jelentve lettél. :)))

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy.. de az ilyen (megkockáztatom tényleg csak figyelemfelhívó tinilányokat) babusgassátok csak, kell az nekik. Aki meg egy kicsikét határozottabban ír azt meg lehet bántani.

2019. márc. 20. 10:22
 16/48 anonim ***** válasza:
22%

#14 és Kérdező

Annyiban igaza van a 13-as komentelőnek, hogy a kérdező csak sír, de miért? Kérdező, ha problémád van, akkor miért nem fordulsz szakemberhez? Nem kell szégyellni magad. Miért nem engeded, hogy segítsenek neked, akik hozzáértőek, ahelyett, hogy ide jössz fel rinyálni a gyk-ra? De szüleidnek nem szólsz, pszichológushoz luxus elmenni, de ide feljönni? Á.. az a legkönnyebb, de tényleg.

Itt mégis milyen választ vársz? Tudom, csak egy kis figyelmet szeretnél. Akkor tudod mit, miért nem mész ki a valós világba? Szerzel új barátokat, kérsz segítséget a problémádra, miért nem jársz el sportolni?

Az, hogy otthon a négy fal között vagy és vagdosod magad azzal nem lesz jobb.

Kérdező, ha már vádaskodsz, neked milyen komplexusaid vannak, ami miatt vagdosod magad? Milyen életed van?

(Páromnak is sz..r gyerekkora volt, apa egy szadista, anyukáját 12 évesen daganatban elveszítette, egyszer talán volt egy félig öngyilkossági kísérlete, de belátta, hogy ez nem járható út, és talpra állt, eljárt szakemberekhez és aprólékosan összeszedi magát, plusz én is segítek neki.)

És szerinted az önsajnálattal mit érsz el? A nagy büdös semmit! És igen, sajnáltatod magad, mert egy negatív élményekkel bombázod magad, plusz kiírsz ide egy úgymond semmit érő kérdést, amire hiába tanácsoljuk, hogy menj szakemberhez (hisz sok ilyen írás lehet egy segélykiáltás is), de elráncigálni mi nem tudunk téged. Helyetted nem tudjuk megoldani a problémádat.

Az, hogy nem beszélsz szüleiddel, mert titkolod, azzal mi megint nem tudunk mit kezdeni. Ha bennük nem bízol, akkor keress fel tényleg egy ehhez értő, megbízható embert. Van autód? Akkor pénzed is legyen arra, hogy szakemberhez fordulj, hogy jobb legyen az életed.

De mi ettől többet nem tudunk tenni!

2019. márc. 20. 10:32
 17/48 A kérdező kommentje:
el fogok menni pszichiáterhez. nem otthon ülök amúgy hanem dolgozok (irodába), és nem nagyon van időm ilyesmire. nagyon régen voltam és teletömtek ripedonnal, fevarinnal meg még valamivel, amitől állandóan aludtam, nagy lett az étvágyam és szeretethullámaim lettek, szóval kb elvesztettem azt az embert aki előtte voltam. viszont az egy rossz hírű orvos volt, gyerekorvos.. tudom hogy vannak jók.
2019. márc. 20. 10:38
 18/48 anonim ***** válasza:

Pszichológushoz menj, ők nem írhatnak fel gyógyszert, csak a pszichiáterek.

Ha szeretsz olvasni ajánlom a következő szerzőket: Louise L. Hay, Rhonda Byrne, Csernus Imre, Osho

De mindenek előtt ezt nézd/hallgasd végig, azonnal, amint lesz időd:

https://www.youtube.com/watch?v=ibdr5pxihKQ

2019. márc. 20. 10:45
 19/48 A kérdező kommentje:
köszönöm
2019. márc. 20. 11:21
 20/48 anonim ***** válasza:
0%
14 és nyavajgó kérdező nekem nincsenek komplexusaim. Viszont ha elmesélném az élettörténetemet akkor elsírnátok magatokat tőle. Nekem igazán volt bajom és volna okom a szomorkodásra de mégsem a vonatsínekhez járok meg nem a köteleket nézegetem a praktikerben, hanem próbálom az adott napból kihozni a legjobbat és tervezni és tovabb lépni. Pedig már nem vagyok se 19 éves, se makk egészséges. Azt nézem mim van és nem azt, hogy mi az amim nincs. És tényleg bocs de az én szemszögemből egy egészséges 19 éves fiatal lány sápítozását a semmin nem tudom megérteni. Nagykorú vagy ha családi problémáid vannak már nem vagy a szüleidhez kötve, szabad vagy, azon meg mit kell rinyálni, hogy nem tudod mit fogsz csinalni az érettségi után? Ez tényleg akkora probléma, hogy együtt kell érezni meg sajnalni kell. Ettől aután minden jobb lesz. Szuper hogy még közönseged is van hozzá. Ha nem lenne talan nem csinalnád. Komolyan nem hiszem el, hogy 19 evesen nem tud valaki mit kezdeni magával és sírankozik, hogy tavasz lett. Mit a frászt fogsz csinalni ilyen életkeptelenül ha pl. Súlyosan megbetegszel és fájdalmaid lesznek, vagy elhagy majd a párod, esetleg meghalnak a szeretteid.....ezek az igazi problémák az életben. Nem az, hogy nyílnak a virágok. 🙈 Gyűjtögessél pénzt utazz el egy szép helyre. Olvass érdekes könyveket. Sportolj. Legyél azokkal akik szeretnek. Én találjam ki helyetted?
2019. márc. 20. 13:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!