Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkossági késztetésem van...

Öngyilkossági késztetésem van a tavasz miatt, más is így van ezzel? 23/L

Figyelt kérdés
most ahogy jön a tavasz egyre inkább olyan gondolatok jönnek rám, hogy felidézem a legrosszabb emlékeimet és azokat amikor megaláztak. akár a saját családtagjaim, szeretteim, akár idegenek. és utána öngyilkos gondolataim lesznek. mivel már van autóm ezért ha tudnék egy bizonyos receptet akkor nagyon egyszerű lenne megtenni, egyébként vagy érfelvágás vagy gyógyszer. ahogy jön a tavasz egyre inkább csábítanak az ilyen jellegű gondolatok és ez évről évre rosszabb...

2019. márc. 20. 07:26
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
67%
13:19 - Neked nincsen olyan mentális problémád, mint ami a kérdezőnek van. A mentális betegségek sokszor semmiféle kapcsolatban nem állnak az élettörténettel, élethelyzettel, épp azért betegségek, nem érted? Ha valakinek meghal az apja és szomorú, az gyászol. Ha valakinek nincs egy vasa sem, és emiatt magába zuhan, az elkeseredett. Ha valakinek öngyilkossági gondolatai vannak a tavasz miatt, az beteg. Vágod?!
2019. márc. 20. 14:09
 22/48 anonim ***** válasza:

Ha minden tavasszal ilyen késztetést érzel, azt is mindenképpen mondd el pszichoterapeutának.

Egyébként - szerintem - aki hajlamos depresszióra, annak a tavasz pont hogy nehezebb időszak lehet.

2019. márc. 20. 15:09
 23/48 anonim ***** válasza:
0%
21. Igen ezt hívjál hisztinek. Csak a pszichiáterek kitalaltak rá egy betegsegnevet így a gyógyszergyárak meg ők is remekül megelnek az önkentes idiótákból. A nincs semmi bajom de "depi vagyok, öngyi leszek" egy szerep. Azok játszák akik semmire nem alkalmasak az életben. Így tök jól lehet vegetálni. Pszichomókusokhoz járni, legális drogokat majszolgatva. Amitől szepen lassan valoban meg fog bolondulni az illető és mire rájönne, hogy esetleg megis kijasznalná az elet adta lehetőséget már olyan gyagya leez, hogy lehetősége sem lesz rá. De mindenki a maga életenek a kovácsa. Csak ne várja már, hogy ehhez masok asszisztalni fognak és megértik. Ha olyan ember írt volna öngyilkossagról akinek meghalt a férje, vagy családja, vagy szemved egy betegségtől....stb. azt maximálisan megérteném és támogatnám. Ezt az ingyencirkuszt nem.
2019. márc. 20. 16:05
 24/48 anonim ***** válasza:
69%
#23-as. Inkább foglalkozz a saját dolgoddal szerintem,mint hogy baromságokat írkálnál összevissza,mivel dolgokról sem vagy tisztában. A depresszió igen is egy betegség,és nem hiszti. Valószínűleg azért ítéled el a mentálisan beteg embereket,mert te egészséges vagy,és nincs semmi bajod. Azt tanácsolom neked,hogy foglalkozz a saját életeddel,ha már segíteni nem tudsz.
2019. márc. 20. 16:13
 25/48 anonim ***** válasza:
67%
Ja és tanulj meg írni helyesen. Az iskolában nem tanítottak meg rá?
2019. márc. 20. 16:19
 26/48 anonim ***** válasza:
0%
PTSD m van ha már valaminek nevezni akarjuk amiben vagyok. Sokan mondták mikor a trauma ért, hlgy ők már felkötötték volna magukat.Ettől függetlenül nem hisztizek és nem sajnáltatom magam. Teszem a dolgom, élem az életem. Nem akarok meghalni de ha egyszer ezt érezném akkor megtenném és nem a neten rinyálnék róla.
2019. márc. 20. 16:19
 27/48 anonim ***** válasza:
67%
Elmondok neked valamit: Mielőtt valaki öngyilkos lesz,általában segítséget kér,és vagy senki se figyel rá,vagy nem tudnak neki segíteni. Ezt hívják "Cry for Help"-nek. Mivel nem tudnak neki segíteni,így öngyilkos lesz. Az esetek többségében. Szívesen. Remélem ezt tudtad?
2019. márc. 20. 16:23
 28/48 anonim ***** válasza:
0%

A helyesírásom tökéletes a telefonom meg nem. Nem laikus vagyok.....úgyhogy jobban képben vagyok sajnos mint itt bárki. Vagy van ok és meg kell oldani, vagy nincs és akkor divat, unalom, hiszti......

Egyebként elég rossz stratégia mert egy idő után megbélyegzik akinek mentális baja van és el is kerülik. Pont senkit nem érdekel aki öngyilkos akar lenni. Ide meg csak az írja ki aki unatkozik és figyelmet akar. Ha valóban indulna megtenni egy gykis sem futna megmenteni. Szóval lehrt itt szájhősködni az emlátiáról. De a való életben kell a bajbajutottak mellett állni nem itt eljátszani a hű de jó embert. Mert ettől nem vagy az.

2019. márc. 20. 16:27
 29/48 anonim ***** válasza:
68%

Nagyon szomorú, hogy egyesek feljogosítva érzik magukat, hogy bírálják azt, aki lelkileg nehéz helyzetben van és kétségbeesett...

Lefogadom hogy aki leginkább bírál, azt se tudja mi a különbség pszichológus és pszichiáter közt, meg lelki folyamatokat sem ismeri.

Kérdező: keress jó pszichoterapeutát - akit sokan ajánlanak és jó vélemények vannak róla - és fordulj segítségért.

2019. márc. 20. 16:30
 30/48 anonim ***** válasza:
szerintem a tavasz azért nem olyan jó, mert véget ért a tél és nem lehet síelni, szóval nem tudlak hibáztatni
2019. márc. 20. 16:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.